Matematika je fajn. Vždy jsem měl raději matematiku, fyziku, chemii než češtinu, jazyky apod. (což taky ovlivnilo kvalitu mého (nejen) mluveného, psaného projevu). Osobně vidím averzi většiny lidí vůči matematice jako problém učitelství. Učitel by měl umět látku podat a řeči typu ,,To už máš dávno vědět'' apod. studenta příliš nemotivujou (i když občas můžou být otázky studentů k pousmání). Já jsem naštěstí na střední chytil hodně dobrého učitele (přestože za celou dobu, kterou učil u něj měl tuším jenom jeden člověk 1 na vysvědčení), hlavně díky němu nemám ani na výšce příliš velké problémy s matematikou -- i když už mě matematika na výšce tak moc nebaví, tedy nemůžu říct, že bych vysokoškolské matematice příliš rozuměl (jeden matematický předmět za semestr, kde se látka probírá tak rychle, že ji 98% studentů rozumí jen na zvládnutí zkoušky). Navíc ten přednášející taky za moc nestojí.
Nicméně v matematice vidím obrovský přínos, hlavně proto, že má vliv na velké množství oborů (informatika, fyzika, filozofie ...) a taky rozvíjí logické, prostorové, abstraktní (atd.) myšlení. Nakonec kvůli matematice vzniklo spoustu zajimavých oborů -- programování, návrh algoritmů, automaty, teorie grafů, kryptografie (třeba bez kryptografie by nic jako například internet banking nebyl dostatečně bezpečný, takže by tato vymoženost možná ani neexistovala).
Myslim, že jsem to už celkem napsal, ale dobrá ještě jednou. Podle mě jde o systém, kterej tahá peníze z lidí, kteří skutečně nemoc potřebujou, a to opakovaně, nikoli aby zabraňoval zneužívání zdravotního systému.
Mne zase pobavilo, že tam hlasovala třetina cizinců z jiných států - jo jasně, jiný stát je teď asi i Slovensko, ale i tak mi přijde, že tam hlasoval leckdo jen proto, že nadpis je v angličtině - to byla nejspíš chyba:-) Na druhou stranu - nevím jak Krisa vysvětlí Alekovi, že mu sedí na štokrli :-))
Komentáře
Nicméně v matematice vidím obrovský přínos, hlavně proto, že má vliv na velké množství oborů (informatika, fyzika, filozofie ...) a taky rozvíjí logické, prostorové, abstraktní (atd.) myšlení. Nakonec kvůli matematice vzniklo spoustu zajimavých oborů -- programování, návrh algoritmů, automaty, teorie grafů, kryptografie (třeba bez kryptografie by nic jako například internet banking nebyl dostatečně bezpečný, takže by tato vymoženost možná ani neexistovala).
tak to je gól - holt stále platí: pes psa pozná.
:-)))
(pozn. právníci jsem bral jako obor, kt. se člověk věnuje(právo), ne jako povolání.. - aby si flanker nemyslel, že se s ním srovnávám)
:-)
Tyhle internetový hlasování bohužel moc nefungují :-)