Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
ách, ty si žila v UK? Ja by som sa tam chcel dostať aspoň na dovolenku :/ No nič, musím našetriť a budúci rok možno s gympľom pôjdeme do paríža alebo UK - ja chcem ísť do UK :) Ja som skúšal vylepšiť si svoju áninu čítaním Hry po anglicky.. som si povedal - už trocha viem o čom asi to bolo, tak by som sa mohol čo to priučiť.. aj tak som potreboval translate :D Ale vďaka epilógu z Tanca som zistil, že trpieť sa povie Shuffering .D Tak som čítal na zemi asi pred tromi rokmi knihu od učiteľky triednej požičanú.. a trocška ju omylom narthla sestra :/ takže na to moc dobré vzpomienky nemám :D Ale bola to zaujímavá kniha, Pomsta oceána... nedočítal som ju, ale teraz keď sa tak zamyslím.. chýba mi, bola zaujímavá :D Majestátna poloha... :D Ja čítam tak menlovi, po chvíli ma daná poloha omrzí, tak sa pretočím :D Cítim sa ako transformer
EDIT: Obrázok som musel odstrániť lebo som bol akosi roztiahnutý cez menu topicov :D
Pak jsem si v antíku koupil 1000 + 1 rad pro rybáře a bylo mi veselo:-)
Uz som to tu kdesi napisala, ze system check prelozili ako systemovy šek :)
1. - Měsíční zahrady, 3. Vzpomínky ledu (možná pro mě úplně nejlepší díl) a 8. Daň pro ohaře.
Jinak neztrácej naději. Erikson má skoro vždy zdrcující finiš a stojí za to se k němu prokousat. Tak to je podobné jako u nás, jestli se nepletu. Nic moc, ale co se dá dělat.
1-Dóm reťazou
2-Polnočné vlny
3-Víchor smrti
4- Daň pre oharov
Ide skôr o to, aby si pri jeho knihách vydržal. Erikson je majster v tom, že sa v deji nestratí a všetko ma výborne premyslené. Napr. u hostiny pro vrány sa mi zdalo, že sa Martinovi dej vymkol z rúk... normálne som preskakoval strany. Dej stratil dynamiku. A to Erikson dokáže pekne rozbehnúť. Rozmiestni figúrky a teba hodí na bojisko.
Jeho příběhy většinou vycházejí z něčeho - například Maškaráda je Fantom opery, Nohy z jílu napsal po návštěvě Prahy a shlédnutí Císařova pekaře, Národ je reakcí na Dawkinsův Boží blud :-) (Shodou okolností jsem právě přečetla Boží blud, když jsem šáhla po Pratchettově Národu - čtu a už od počátku mám neodbytný dojem, že jsme četli totéž...v epilogu se prokecnul :-D
Podtrženo sečteno - pokud se ti líbí Vampires diary a podobně, tak Zeměplochu určitě nečti :-D
Zkus to z jiné strany, knížek to má dost. :)
Jednoho mám i doma :-)
A Jarlo, Tonička je úžasná.
Pokud se ti líbí Tonička, tak by to do stylu pasovalo. Svého času jsem začínala vlastně taky od prostředka a časem jsem se propracovala ke všem dílům, jak jsem je postupně sehnala. Asi si to chce nejprve zvyknout na ten styl - naštěstí nevadí přeházené pořadí :-)