Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
11819212324144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. května 2012
    Ještě u toho něco lízat a je to fotka do časopisu... :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. května 2012
  • upraveno 12. května 2012
    Gepeto - na tom není nic majestátního, zvlášť když to tatík překřtil podle Křemečkova vtipu na polohu unaveného hrošíka :-)) (jak má Křemeček v kreslených vtipech po zdech obrazy s různýma oftopik vtípkama, tak tam byl i hrošík v poloze sfingy a nadpisem "unavený hrošík" :-D )
    Sarven: No ved to, svalstvo mi trpi pod vahou 10-kiloveho dietata a nie este sa mrzacit aj takto :)
    Lord Gepeto: Pomstu oceana mam precitanu a strasne mi to donicil slovensky preklad.
    Uz som to tu kdesi napisala, ze system check prelozili ako systemovy šek :)
    upraveno 12. května 2012
    No na knihách rozhodně nešetříte:-)
    Hildegardo - to znám :-)
    upraveno 12. května 2012
    U mňa to je tak - sestra: ,,Veď ty si skoro celý deň pri tom počítači, aj ja tam chcem ísť..." otec: ,,Chceš ho zabaviť na taký mesiac? Máš vo vrecku takých 20 €?" Na druhý deň na stole Búrka mečov .D Tomu sa hovorí obchod .D
    Mne na první mateřské fantasticky pobavilo, že nemám nárok na příspěvky na dítě, protože jsem si na mateřské přivydělávala (celé 3000 měsíčně, protože někdo neplatil výživné a mateřská nepokrývala náklady na bydlení, jídlo a oblečení :-) To bylo skutečně motivační.....
    Tak záleží v jaké je člověk situaci. Základem je bydlení. Pokud vám rodiče nebo prarodiče zajistili bydlení a nemusíte platit nájem nebo hypotéku, tak je to hned o hodně veselejší život. Pokud ale někdo začíná vyloženě od píky a patří do střední třídy, tak to zas žádná sranda není.
    A pokud je žena samoživitelka, protože jí chlap zdrhnul s nějakou jinou a navíc jí neplatí výživné, ale podle zákona ho má dostávat, takže s ním stát počítá, i když ty peníze fyzicky nikdy neuvidíš a hradíš si bydlení, a všechno další sám a máš mimino ? Pak jsi v kelu....
    upraveno 12. května 2012
  • upraveno 14. května 2012
    Potřebuju poradit. Kamarádka je teď hrozně odvařená ze Zeměplochy a pořád do mě hučí abych si to taky přečetla. Já s tím mám ale dost blbý zkušenosti. Kdysi jsem viděla jeden film a to mi přišlo naprosto o ničem a taky jsem asi ve třinácti četla knížku Otec prasátek a to mi přišlo hrozně nevtipný a nudný. Takže je chyba ve mně, ve věku třináct let, v Zeměploše nebo ve výběru dílu?
    Když chceš číst Zeměplochu - musíš mít všeobecný přehled, vzdělání a načteno mnoho literatury z klasiky i jiné fantasy.....a pak ještě záleží z kterého konce tvorby se zakousneš. Na začátku byl Pratchett parodistou, co to dělal pro zábavu a časem jeho postavy dostaly hloubku a charaktery a morální pointy....já ho hluboce obdivuji, protože se dokážu ztotožnit aspoň s jednou fantasy postavou - Esme Zlopočasnou :-))
    Jeho příběhy většinou vycházejí z něčeho - například Maškaráda je Fantom opery, Nohy z jílu napsal po návštěvě Prahy a shlédnutí Císařova pekaře, Národ je reakcí na Dawkinsův Boží blud :-) (Shodou okolností jsem právě přečetla Boží blud, když jsem šáhla po Pratchettově Národu - čtu a už od počátku mám neodbytný dojem, že jsme četli totéž...v epilogu se prokecnul :-D

Podtrženo sečteno - pokud se ti líbí Vampires diary a podobně, tak Zeměplochu určitě nečti :-D
    No Vampires diary fakt ne, poslední dobou jsem četla knížky na maturitu, pottera (na toho nenechám dopustit, na tom jsem vyrůstala) a střet králů abych si to připomenula k seriálu a aby mi z těch Válek s mloky a Spalovačů mrtvol nehráblo. Takže fajn, Zeměploše dám druhou šanci, kterým dílem bych měla začít?

A Jarlo, Tonička je úžasná.
    V tom případě si dej další čarodějky a doporučila bych ti tedy tu o upírech a emo dětech :-) Carpe jugulum ....
    Pokud se ti líbí Tonička, tak by to do stylu pasovalo. Svého času jsem začínala vlastně taky od prostředka a časem jsem se propracovala ke všem dílům, jak jsem je postupně sehnala. Asi si to chce nejprve zvyknout na ten styl - naštěstí nevadí přeházené pořadí :-)
    Já jsem teda nečetl všechny příběhy ze Zeměplochy, ale z těch, co jsem četl, se mi asi nejvíc líbila Zasl(r)aná pošta (ikdyž možná jen proto, že se mi strašlivě obdivuju lorda Vetinaryho...).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.