Comics

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec
245

Komentáře

• upraveno 13. dubna 2008
  • upraveno 15. dubna 2008
  • upraveno 15. dubna 2008
  • upraveno 17. dubna 2008
  • upraveno 18. dubna 2008
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2008
  • upraveno 19. dubna 2008
  • upraveno 19. dubna 2008
  • upraveno 20. dubna 2008
  • upraveno 20. dubna 2008
  • upraveno 2. května 2008
  • upraveno 9. května 2008
  • upraveno 16. června 2008
  • upraveno 17. června 2008
  • upraveno 17. června 2008
  • upraveno 4. července 2008
  • upraveno 18. července 2008
  • upraveno 6. května 2009
  • upraveno 22. června 2011
    Inu, tak z valné většiny tuhle část mé knihovničky tvoří manga - Naruto, Bleach, Barman, Deadman wonderland, Uzumaki, Death Note, to jsou pro mne srdeční záležitosti (a ano, jsem velice háklivý na to když někdo řekne, že jedna z těchle mang je "pro malý děti").
    Následuje Sandman od Neila Gaimana. Dokonalost sama, musím říct, i když jeden musí mít něco načteno, aby chápal docela časté slovní piruetky.
    Saudek - Modrá rokle, Lips Tullian a spousta srandy. Ještěže děda schovával ty Komety na půdě...
    A pak trocha novoty - Garth Ennis, Steve Dillon, Brian Azzarello a jejich Preacher, Punisher, Hitman, 100 nábojů a Lucifer. Boží dílka, vřele doporučuju.
  • upraveno 13. srpna 2012
  • upraveno 13. srpna 2012
    Komiks jsem si prohlídla v knihkupectví, takže tady je můj názor... Pro kritiky změn v seriálu je komiks rozhodně vhodnější jak zbytečným neexperimentováním, tak víceméně věrnou vizualizací postav. Za sebe musím říct, že ten anime vizuální styl mi úplně nesedí, ale to je otázka vkusu. Jinak je úsměvné, jak recent kritizuje zrovna krotkost scény, kde se milují Ned a Catelyn - protože je přesně taková, jaká je i v knize. A ano, přesně tak - komiks JE až třetí v řadě.
  • upraveno 18. srpna 2012
    Ze zajímavosti jsem pořídil grafický román Hra o trůny a musím po přečtení říct že mě příjemně překvapil. Je to celkem věrná adaptace románu ( určitě zatím věrnější než seriál moc nechápu recenzi výše, ta je dle mě celkem mimo, je jasný že tam je míň nahoty než v seriálu, když si HBO na těch scénách tak zakládá v sáze ani nejsou a co se týká krve je jím přesně tolik co v románu). Ilustrace jsou zdařilý ( některý scény vypadají hodně dobře příjezd krále na Zimohrad, hostina myslím dobrý příslib pozdějších bitev ), někomu může styl ilustrátora přijít hodně barevný veselý vzhledem k ději, ale mě osobně se celkem líbí. Rozhodně to není odfláklý ( rozdílná barva Tyrionových oči, znaky rodů na pláštích, šperkách hlavicích mečů atd.). Je tam i popis vzniku komiksu ( od konkurzu kdy vybírali kreslíře konkurzem - chtěli poslat náčrty pěti postav - Eddard, Tyrion, Jon, Daenerys, Arya, třeba i srovnání textu v románu s textem v bublině při konkrétní scéně, popis postupů práce, návrhy jiných železného trůnu). Jsem docela zvědavý kolik toho nakonec vznikne jestli mají plán na celou ságu, to by měl kreslíř na 10 let práci zajištěnou. Osobně nechápu Talpress, že komiks nevydal sám jako doplňkový produkt k sáze ( která je v této době čím dál populárnější a je to aktuálně jejich nejprodávanější zboží a co jsem koukal na jejich komiksy tak to je třeba pro mě neznámá podivná manga)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.