Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
14748505253581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. srpna 2012
    Ugla napsal(a):

To máš coby krisa celkem problém..

:D :D
  • upraveno 6. srpna 2012
    Uglo - vyjádřila jsem se k tomu částečně v původním témátku.
    Ad maso - muslimové a židi mají zakázáno vepřové, hinduisté hovězí. Hovězí se kazí trochu jinak než vepřové. Tam je to složité. Hovězí má nižší obsah vody - je tužší - dá se sušit, solit. Ale rozhodně rychleji začmuchne a kazí se. Vepřové se moc sušit nedá pro svůj obsah vody a s nasolením to taky není velký úspěch. Jeho skladování dlouhodoběji je obtížnější, ale vydrží v našich pdomínkách zhruba o den déle. Každopádněš v obchoďáku kupovat nedoporučuji a hovězí vůbec ne.
    S chovem je to opět tak trochu různorodé. Ano pro skot je větší využití. Krávy a kastrovaní býci = voli jsou využitelní k tahu. Býci jako plemeníci v našich podmínkách moc významu nemají co do procent. S využitím inseminace, kdy nedochází ke zranění samice z důvodu rozdílné hmotnosti nebo "partnerských" neshod, stačí jeden býk na několik tisíc krav a tím pádem ten nejlepší z nejlepších. Maso plemenných býků(dospělých samců povšechně) je nejedlé - příliš silné aroma ho činí pro člověka nechutným (ve smyslu vzbuzující nevolnost). Ovšem krávy jsou v podstatě neagresivní a pro nízkou inteligenci snadno zvladatelné a pro větší tělesný rámec snadno zajistitelné. Ohrada pro prasata by musela být nesrovnatelně lépe zajištěna, protože se protáhne menšími prostory a navíc ryje a je velice inteligentní - více než kůň třeba. Prasata jsou však také velmi nebezpečná - král Robert by mohl vyprávět :-p Bivoj nedostal Kazi pro nic a za nic, že. Kanci (nekastrovaní) jsou často agresivní a maso je nechutné - proto se prakticky nechovají. Hned po narození se všichni kastrují. Plemeníků je pár - viz výše. Bachyně se selaty je stejně tak životu nebezpečná. Nezapomínejme, že prase je přirozený všežravec, ačkoliv se ho člověk snaží přeškolit na býložravce. V honbě za proteiny prase klidně uloví slepici, kočku nebo malé děcko.
    Pomohlo ti toto shrnutí nebo chceš něco konkrétního ? :-)
  • upraveno 6. srpna 2012
    Já myslím, že hlavní důvod nechuti některých kultur k vepřovému je tento
  • upraveno 6. srpna 2012
    Maso plemenných býků(dospělých samců povšechně) je nejedlé - příliš silné aroma ho činí pro člověka nechutným (ve smyslu vzbuzující nevolnost).
    Až takhle je to zlý? A čím to je?
  • upraveno 6. srpna 2012
    No hormony přece. U býložravců to většinou není až tak zlé - jelen se třeba jíst dá. Ale určitě víš, jak smrdí třeba kozel a přinejmenším - v zoo lev, medvěd, gorilák,....

Prase je velmi inteligentní a velice čistotné zvíře. Dáte-li mu dostatečný prostor, tak si nikdy nenadělá pod sebe, ale třeba na jednom vzdáleném konci ohrady. Vidíme prasata, jak ryjí v hlíně - ale holt se musí k potravě dostat a také se jako většina zvířat bahní - boj s parazity či prevence před parazity.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Ještě se vyjádřím k původnímu tématu, které rozvířilo bouřlivou diskuzi ohledně genetiky.
    Kriminalizace incestu mi připadá zastaralá v době, kdy celá západní kultura nejenom neřeší zdraví genofondu, ale ještě všemožně podporuje jeho oslabení - piplání nedonošenců, umělé oplodnění...

Nechci rozhodovat o tom, kdo má právo žít a kdo ne, to je blbost, ale všeobecná morálka fandí sobeckostí nad zdravým rozumem: mateřský pud je třeba uspokojit za každou cenu. I v tisku se chválí a fandí matkám s postiženými dětmi nebo těžce nemocným matkám, že se jim podařilo otěhotnět, a pranýřují ty, co se rozhodly pro potrat nebo daly dítě do ústavu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. srpna 2012
    No vidíte to, prase se vlastně celou dobu snaží být co nejčistotnější. Ale ať se snaží sebevíc, stejně pořád vypadá jako prase.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Stále platí, že pravděpodobnost, že se setkají dva se stejným zatížením je nesrovnatelně nižší než příbuzenská plemenitba - kde se sejde vada totožná a proto dominantní.

Každý z nás má nějaké to procento genetického zatížení. V dnešní době je maximálně zdravých promile populace. Stačí ? Proto důsledky incestu jsou v dnešní době naopak mnohem hroznější než dřív.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Ben Nevis: No chtěla bych upozornit, že předčasně se může dítě narodit i z jiných důvodů než kvůli vadným genům. Stejně tak můžou páry potřebovat umělé oplodnění z různých důvodů. Ale jinak souhlasím.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Veselá hra pro celou rodinu na šest písmen?
    Já bych incest klidně povolil...ale s povinným potratem, pokud vám něco ujede.
  • upraveno 6. srpna 2012
    überkiller napsal(a):

K tomu jsem se vyjádřila v paralelní debatě v jiném tématu. Bylo by to řešení, ale v praxi neuskutečnitelné.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Vskutku, však se podívejte na demeterský ghetta...a sorry že opakuji řečené, ale ty čísla nepřečtených příspěvků mě děsí :) bych si na ně musel dát aspoň dvanáctihodinovou šichtu.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

überkiller napsal(a):

K tomu jsem se vyjádřila v paralelní debatě v jiném tématu. Bylo by to řešení, ale v praxi neuskutečnitelné.
    To nemá vůbec smysl. Proč povinný potrat u incestu, když se neudělá povinný potrat u dvou mentálně postižených? Nebo u dvou hluchých, kteří chtějí mít hrozně moc spolu miminko?
    Všechno je mornálně žádoucí, jenom ten incest ne.

Jak už bylo řečeno, není tu hranice, podle které provádět likvidaci.
  • upraveno 6. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

Ben Nevis: No chtěla bych upozornit, že předčasně se může dítě narodit i z jiných důvodů než kvůli vadným genům. Stejně tak můžou páry potřebovat umělé oplodnění z různých důvodů. Ale jinak souhlasím.

tady (předčasný porod, umělé oplodnění) se nejedná o genetické zatížení, ale o produkci nemocného člena společnosti.
    U umělého oplodnění se vybere náhodně pár spermií, které by při přírodním oplodnění třeba nikdy nevyhrály a neoplodnily vajíčko. Až medicína pokročí a bude umět vybrat ten nejlepší genetický materiál, tak to bude o něčem jiném.
  • upraveno 6. srpna 2012
    U umělého oplodnění se vybere náhodně pár spermií, které by při přírodním oplodnění třeba nikdy nevyhrály a neoplodnily vajíčko. Až medicína pokročí a bude umět vybrat ten nejlepší genetický materiál, tak to bude o něčem jiném.
    Jenže výzkumy neprokázaly žádné zásadní zdravotní rozdíly mezi dětmi počatými přirozeně a těmi in vitro.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

To nemá vůbec smysl. Proč povinný potrat u incestu, když se neudělá povinný potrat u dvou mentálně postižených? Nebo u dvou hluchých, kteří chtějí mít hrozně moc spolu miminko?
    Všechno je mornálně žádoucí, jenom ten incest ne.

Jak už bylo řečeno, není tu hranice, podle které provádět likvidaci.

páč kdyby si každej doma škudlil sestry a dcery, tak to tu za chvíli vypadá jak u Crasterů a bude tu postižáků plno, ale to by bylo jedno protože by se mohli pářit s tím co najdou doma a vesele pokračovat v rodokmenu. Výměna žen mezi rodinami byl vždycky základ civilizace.
    A propo, nevim jak je to s mentálně postiženýma, ale pokud je tam velká pravděpodobnost mentální deformace u dítěte, tak bych jim ten potrat asi nařídil taky...
  • upraveno 6. srpna 2012
    Výměna žen mezi rodinami byl vždycky základ civilizace.
    Hm, a tady bych viděla ty kořeny zákazu incestu :-) jenom nevím, jak byste si škudlil v dnešní době ty dcery a sestry.

Já "cítím", že je ten zákaz správný, ale nedokážu to nijak obhájit.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Většina lidí je naprogramovaná, že "co je v domě, není pro mě." Takže pochybuji, že by najednou všichni spali se sestrama a matkama. A zneužívání dětí je zohledněno v jiných paragrafech.
    Já jsem taky proti incestu, ale jeho zákaz mi připadá zbytečný, když tolik jiného je povoleno.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Tyna napsal(a):

Hm, a tady bych viděla ty kořeny zákazu incestu :-) jenom nevím, jak byste si škudlil v dnešní době ty dcery a sestry.

Já "cítím", že je ten zákaz správný, ale nedokážu to nijak obhájit.

sklepmistr Fritzl si taky škudlil dceru a jak to dopadlo...ten zákaz je asi na místě, protože lidi jsou hrozný dobytci...
    Ale na druhou stranu, třeba taková Angelina Jolie tvrdila že s bráchou chrápali pravidelně a nijak ji to nepoznamenalo. Co spolu dělají dva dospělí UVĚDOMĚLÍ lidé je jenom jejich věc.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Ben Nevis: Ale prd, že zákaz incestu není zbytečný. Pokud by v rodině došlo ke znásilnění, tak je to samozřejmě postižitelné, ale co takhle vymývání mozku? Dospělý s vymytým mozkem se může incestu účastnit dobrovolně, ale stejně to není v pohodě.
  • upraveno 6. srpna 2012
    sklepmistr Fritzl si taky škudlil dceru a jak to dopadlo...ten zákaz je asi na místě, protože lidi jsou hrozný dobytci...
    Ale zavřít do sklepa úplně cizí ženskou je taky trestné, to nemá s incestem nic společného. Nikdo tu neřeší další trestnou činnost, ale to co údajně dělala jolie s bráchou.
    ten zákaz je asi na místě, protože lidi jsou hrozný dobytci...
    A že tu Fritzlovu dceru ochránil...
  • upraveno 6. srpna 2012
    Dospělý s vymytým mozkem se může incestu účastnit dobrovolně, ale stejně to není v pohodě.
    To už je lepší argument. I když soulož do osmnácti je trestná u kohokoliv, na koho máte vliv.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Zvířata se také vyhýbají incestu, mají-li na výběr....nehledejte v tom žádné kulturní pravidlo, ale vrozený odpor, který vznikl evolučním tlakem.
  • upraveno 6. srpna 2012
    A tak ještě tady - čtěte pozorně -
    Možná by bylo záhodno dodat, že ve šlechtitelství, kde se imbreeding značně využívá jde více než 99% potomstva do kafiny (kafilérie). To proto, že pro ně není lepší využití....
    Byl-li by povolen incest mezi sourozenci, muselo by být automaticky uzákoněno, že veškeré jejich případné potomstvo je určeno výhradně pro kafilerii. Ovšem co citové vazby k dětem...milí sourozenci rodičové by se nám někteří dozajista zbláznili z následného traumatu, že jejich potomek jakkoliv neplánovaný je kafilerně zpracován. Takové páry by hledaly samozřejmě mezery, jak potomka uchránit. Došlo-li by k úniku - je zde ohrožení. Imbreeding je provozován pod přísným neprodyšným dohledem bez skrupulí. Tedy incesty mezi sourozenci by musely být také - jinak nelze dosáhnout dodržení premisy, že všechno potomstvo je určeno do kafiny. A protože žádná antikoncepce není považována za dokonalou. Kolik kastrací se ukázalo nedokonalých.....o tom jsem se přesvědčila na veterině mnohokrát. Není možno povolit ani incest těm, kteří by podstoupili kastraci. A zde už se nám to začíná povážlivě cyklit :-)

Povinná sterilizace u osob s vážnými poruchami by byla fajn, ale opět zde dochází k nejrůznějším individuelním případům, kterých je příliš a proto není takový zákon průchodný, jakkoliv je přínosný. O co efektivnější by bylo třeba člověka s těžkou mozkovou vadou, ale zdravým tělem rozebrat na náhradní orgány. Jenže to je další z bodů, které nejsou eticky průchodné. Rodičům s genetickým zatížením je promlouváno do duše lékařskou komisí, aby se vzdali dalších potomků. Jenže oni tak nikdy neučiní.

Proč je incest nebezpečnější než kombinace dvou lidí s genetickým zatížením ?
    To je snadné. Pravděpodobnost, že se setkají dva lidé s identickou (nebo značně podobnou) vadou je nesrovnatelně nižší než u blízkých příbuzných, kdy je totožná a stane se dominantní.
    Proto je incest TAK ŠPATNÝ!
  • upraveno 6. srpna 2012
    Já se nebavim ani tolik o dětech jako spíš o těch sourozencích. Pokud jsou oba dospělí, uvědomělí (tolik k vymytí mozku) a souhlasí s tim nevidim na tom nic morálně závadnýho. S vlastníma dětma je to už trochu přes závit.

jinak, ještě na vteřinku k Fritzlovi :) http://shop.znk.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=97&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=64
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. srpna 2012
    Maso plemenných býků(dospělých samců povšechně) je nejedlé - příliš silné aroma ho činí pro člověka nechutným (ve smyslu vzbuzující nevolnost).
    Když mě chytí kanibal, mám základ argumentace :)
    To už je lepší argument. I když soulož do osmnácti je trestná u kohokoliv, na koho máte vliv.
    Souložit se nesmí do 15, ale jinak v pořádku. Ostatně o tom vlivu už jsme tu během víkendu psal. I kdybych nesmyslně odhlédl od biologického hlediska tak neobstojí ani ten argument o svobodný volbě.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Jarla - četla jsem tvůj původní post.
    Říkám, že když stát se svými zákony neřeší genetické vady v jiných případech, proč je řešit u incestu? Narodilo by se možná o pár Joffů víc, ale rodiče by nemuseli kvůli tomu do vězení.
    Stejně teď žádný dement nečeká na povolení od státu a plodí si, jak se mu zamane.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Ben Nevis - to proto, že Martinovo výsledné pojetí incestu se velmi liší od skutečnosti. Joff je šťastný konec. V drtivé většině to dopadá nesrovnatelně hůř. Joff, Tommen ani Myrcella nemají zmíněny žádné dědičné vady - přitom je zjevné, že když jejich rodiče jsou dvojčata a jejich prarodiče bratranec se sestřenicí, tak by byl "zázrak", kdyby tam nějaké zatížení nebylo. Je to nerealistické. Chápu, že nemáš s čím srovnávat, protože v reálu incestních potomků moc nepotkáš, což jednak, protože jsou v ústavech a druhak, protože to naštěstí je zakázáno zákonem. Já mohu soudit toliko ze šlechtitelství mezi zvířaty a tam to není žádná sláva, i když se pro imbreeding vybírají nejzdravější a povšechně nejvhodnější kusy. Dobytek s genetickou zátěží se jaksi nepěstuje. A i u těch nejzdravějších a nejprověřenějších se vyskytuje příliš mnoho vrozených vad.
    Zkus si to opticky představit třeba v garfech.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Realisticky vzato by Targaryeni taky nebyli stříbrovlasí fešáci, že... :)
  • upraveno 6. srpna 2012
    Stříbrovlasí možná, fešáci míň a Aerysů víc :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.