Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak to je ještě smutnější...
odmítnout můžeš z těch důvodů, které jsem vypsala
Státní zaměstnanci zase vypotřebují rozpočet na blbiny, aby nemuseli nic vracet.
Onehdá jsem před manželem prohlásila, že se považuji za poctivého člověka. Manžel: "Ty nestahuješ?"
Tím mě dostal. :-)
A ne nestahuji, přestože stahování není trestný čin. Kdyby se prosadily ACTA, tak by byl, ale zatím není.
Taky vlastním několik kreknutých her. Proč ? I když mám tytéž hry jako originálky ? To je snadné - nemusím hledat cedlo a mít ho v mechanice. To považuji za těžký opruz, který mne odrazuje od hraní. Jde-li pak tatáž hra koupit na Steamu - koupím. Nejde-li....jejich mínus - čekám až se objeví.
1. musí jít o zvláštní případ stanovený zákonem
2. užití není v rozporu s běžným užitím díla (míněno legálním, ne že to dělají všichni)
3. nejsou tím porušena práva a oprávněné zájmy autora.
Ono známé pořízení kopie pro vlastní potřebu - běžným způsobem je míněno třeba nahrání z rádia nebo z televize. Není to v rozporu se zájmy autora, protože TV a rozhlas mu platí za vysílání (samozřejmě že to ve skutečnosti vesměs platí ochrannému svazu nebo distribuční společnosti v případě filmu - btw u filmu to funguje tak, že za autora se považuje režisér, v praxi ale režisér se společností, např. New Line Cinema - viz jackson a Jeho tahanice s nima o podíl na zisku z PP - uzavře smlouvu a práva produkční resp. distribuční spol. prodá)
Stahování z netu je zcela legální, je-li na úložišti dílo legálně. tady dlouho trvalo, než vznikly služby jako itunes apod. Jiným modelem je to, jak musely na tlak "ochránců" AP reagovat weby jako google nebo youtube je ten, že prostě uzavřou s příslušnejma osobama smlouvy, který obsah zlegalizujou (za nějaký poplatný pochopitelně). Podobnou dohodu už udělalo i ulozto, samozřejmě jsou v tom nějaký limitující podmínky (např. ochranáři nedovolujou umísťování nejnovějších věcí).
To platí pro hudbu, film nemá žádnýho kolektivního správce, tam se případně je třeba dohodnout s konkrétním distributorem (WB například).
Pokud jde o to "jiný" stahování, pak jde vždycky o hádku, jestli to ten třístupňovej test splňuje nebo ne. Asi by nešlo u soudu uhádat, když si to všichni stáhnou z nelicencovanýho uložiště a auitor z toho nemá nic (že z toho nemá skoro nic ani když je to legální uložiště páč ho o to obere nahrávací studio a ochranáři ponechme stranou :) ).
Je to, nebo vždycky by to být mělo o posouzení především toho, zda to není proti zájmům autora. Zajímavý to bylo třeba v případě filmu The Man from Earth (mimochodem ho silně doporučuju i k tématu náboženství), kde to vyšlo prakticky bez reklamy a bez vědomí širší veřejnosti, ale jak to stahovací komunita objevila a začala se kolem toho šířit šeptanda jak je to skvělej film, autor požádal, jestli by si to lidi nechtěli taky koupit a ono jo, lidi šli a film docela dobře vydělal. A to je zrovna takovej film, kde bych ty peníze autorům s chutí dal, pokud by to u nás vyšlo.
http://www.blesk.cz/clanek/digital-internet/179278/nemate-facebook-podle-psychologu-muzete-byt-psychopat.html
Pár nepřesných citací
"Bejvik je psychopat, protože neměl účet na facebooku, ale na myspace."
"Mladé dívky by se měli dát pozor, jestli dotyčný chlapec má účet na FB, protože v opačném případě může mít falešné jméno."
btw. no já nevím, ale uchazeče si gůglí dnes už každý, takže na FB hádám taky mrknou
což mě trochu znepokojuje, když uvážím, že tam mám jméno za svobodna... ještě si budou myslet, že nejsem normální a chci vystřílet dětský tábor...
:-O
I já se kouknu na Blesk, jinak bych nenarazila na ten článek. :-)
Předpokládám, že to přeložili z nějakého bulváru ze zahraničí a ještě zkomolili.
Facebook si lepší reklamu nemůže přát, když je plno lidí, co hledají práci.
Anebo bezpečnostní agentury štve, že nenajdou na internetu celé obyvatelstvo.
No nic, jdu si objednat přes internet nějaké zbraně, než ten fejsbůk bude povinný.
Gepeto - Fiktivního nechci. My psychopati si fiktivně pokecáme s hlasem z měsíce, ale dealera chceme živého. :-)
Brain: ,,I'm planning to... Take over the world!!!"