Na Edně někdo zmiňoval Liama Neesona, ten by byl dostatečně "starý":-D A na Manceho by mi teda rozhodně seděl víc:-) Ale Mancem mých snů je Rufus Sewell :-)
Týno...tady jsem na straně půl napůl :-) Jenom vášeň bez toho, aby si člověk udědomil, jestli má s partenrem společné zájmy a jestli si budou mít co říct i po letech mi nepřijde jako dobrá volba.
Pro lásku vášeň stačí, ale pro trvalý partnerský vztah je dobré vědět víc a nepřehlížet problémy, protože časem se vynoří jak hrábě z trávy a prásknou mezi oči.
Trvanlivost racionálních manželství (na základě úvahy partnerů ne jejich rodičů u domluveného sňatku) těžce převyšuje trvanlivost manželství z vášně.
Ovšem jen racionalita bez fyzické přitažlivosti taky není moc reálná. Takže od obojího :-)
Přesně od obojího. A navíc nikdo neví, co mu život přinese. Ovšem také jde o to, zda dlouhotrvající manželství = kvalitní vztah ve kterém jsou oba spokojeni. Čím víc toho ale mají ti dva společného - pilířů, tím se zvyšuje šance, že to při krizích nějaký udrží....Dobrej pilíř jsou třebas děti nebo majetek:-)
Vidíš Chmure , nakonec zjistíme, že uvažujeme podobně, jen se jinak vyjadřujeme :-D Ano - je dobré podotknout, že některá manželství se urdžují skoro setrvačností nebo třeba jen tím, že společně domácnost utáhnou, zatímco každý zvlášť by se museli některých "vymožeností" vzdát. Děti a majetek jsou velmi dobrý pilíř, ale myslím, že by se mělo i připomenout, že není nic horšího, když je to jediný pilíř, protože pak tím ty děti trpí a rodiče jim podvědomě a kolikrát i nahlas vyčítají, že jsou spolu jen kvůli nim(dětem). (Mám takový případ přes chodbu a vím, jak to zraňuje, i když už jsou děti dospělé a mají své rodiny). Proto mi přijde fajn, když těch pilířů je víc už od počátku - společný koníček a vkus třeba - namátkou - cyklistika, zahradničení, láska ke psům, turistika, hudba,..... Jednou nutně přijde věk, kdy děti odrostou a odejdou z domu, na vášeň se už třeba ani nezmůžou, ale společné záliby naplní plnohodnotně společně strávený čas :-) Nesmějte se, ale takto si já představuji stáří, které bych si přála :-))
Chmure - mluvíš mi z duše :-) U práce stačí i zájem a pochopení pro práci toho druhého. Vždy mi přijde podivné, když manželé neví skoro nic o tom, kde a na čem pracuje jejich partner :-)
flankere, krev není voda. já měla jeden čas se sestrou takový Sansa/Arya vztah, ale nikdy jsem ji nedokázala úplně odstřihnout. A ona taky ne. Tak to prostě je... A máma je máma. i když je jakákoliv :-(
Komentáře
Pro lásku vášeň stačí, ale pro trvalý partnerský vztah je dobré vědět víc a nepřehlížet problémy, protože časem se vynoří jak hrábě z trávy a prásknou mezi oči.
Trvanlivost racionálních manželství (na základě úvahy partnerů ne jejich rodičů u domluveného sňatku) těžce převyšuje trvanlivost manželství z vášně.
Ovšem jen racionalita bez fyzické přitažlivosti taky není moc reálná.
Takže od obojího :-)
Ano - je dobré podotknout, že některá manželství se urdžují skoro setrvačností nebo třeba jen tím, že společně domácnost utáhnou, zatímco každý zvlášť by se museli některých "vymožeností" vzdát.
Děti a majetek jsou velmi dobrý pilíř, ale myslím, že by se mělo i připomenout, že není nic horšího, když je to jediný pilíř, protože pak tím ty děti trpí a rodiče jim podvědomě a kolikrát i nahlas vyčítají, že jsou spolu jen kvůli nim(dětem). (Mám takový případ přes chodbu a vím, jak to zraňuje, i když už jsou děti dospělé a mají své rodiny).
Proto mi přijde fajn, když těch pilířů je víc už od počátku - společný koníček a vkus třeba - namátkou - cyklistika, zahradničení, láska ke psům, turistika, hudba,.....
Jednou nutně přijde věk, kdy děti odrostou a odejdou z domu, na vášeň se už třeba ani nezmůžou, ale společné záliby naplní plnohodnotně společně strávený čas :-)
Nesmějte se, ale takto si já představuji stáří, které bych si přála :-))
U práce stačí i zájem a pochopení pro práci toho druhého. Vždy mi přijde podivné, když manželé neví skoro nic o tom, kde a na čem pracuje jejich partner :-)