Povídka č. 3 /2.kolo/

upraveno 25. října 2012 v Povídky

Komentáře

• upraveno 1. září 2012
    Tak u téhle povídky jsem si vydechla až u konce, tak napínavé to bylo! Chudák starče. A ty anglické vsuvky jsou super!
  • upraveno 1. září 2012
    Ten konec je velice dobře vymyšlený... Moc hezky napsané.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. září 2012
  • upraveno 2. září 2012
    Tak na tohle by seděl citát z Kill Bill: "Ta žena si zaslouží svou pomstu. A my si zasloužíme zemřít. Ale to ona taky..." Zajímavá story, ale chtěla jsem, aby umřela s úsměvem na rtech ;)
    upraveno 2. září 2012
  • upraveno 3. září 2012
    Tak to bylo...super! Fakt úžasný, autore/autorko, smekám.Boltoni mají konec jaký jim patří, ale chudáčka Arušky je mi líto. A nanny Nan pobavila.
    upraveno 3. září 2012
  • upraveno 3. září 2012
    Když jen pomyslím, na ten její v křečích sevřený obličej a malou ručku svírající Jehlu... Myslím, že od včerejška večer nemám ráda Jaqena. :-)
  • upraveno 3. září 2012
    I když doufám, že se Arya nakonec nestane vraždícím robotem, povídka byla dobře napsaná a četla se sama :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. září 2012
    Jak jsem napsal jinde, na týhle povídce se mi líbí konec. To předtím je na mě moc přehnaný a jak říká Dreamer, Arya je vraždící robot.
  • upraveno 3. září 2012
    Flankere takže mne nenapadlo marně cosi o Aryi terminátorce... :-D
    Hasta la vista, Ramsay...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. září 2012
    Konec byl moc hezký, taky mi je Aryi líto, ale to vraždění hlava nehlava (všichni Freyové bez výjimky, vojáci Freyů a Boltonů, Tlustá Walda) mi přišlo až příliš...
  • upraveno 4. září 2012
    Arya Rambo, říkala jsem si při čtení. Loveři i hateři Aryi si přijdou na své. Autor bude jednou dobrý obchodník :-)
    Taky se mi líbil konec jako nečekané zpestření Aryiny anabáze. Anglické věty mi tam spíš vadily. Jako Braavoský jazyk bych zvolila nějaký, jaký čtenáři neznají (klidně hatmatilku), protože 90% jich nejspíš četlo 2x totéž.
    Když už jsem u toho snad konstruktivního :-) kritizování, vadilo mi tam, že Arya na jednu stranu nechce vraždit lidi, kteří s její pomstou nemají nic společného a na druhou stranu tam kosí celé rodiny. Co ji provedla chudinka tlustá Walda? :-) Tohle mi prostě vadí i u filmů a seriálů, které jsou takových nekonzistentních činů plné.
  • upraveno 4. září 2012
    Nebudu se vyjadřovat k povídce (to si nechám třeba na hodnocení), ale mám jednu výtku - opravdu nemám ráda, když z jakéhosi důvodu je v české povídce část přímé řeči anglicky a postavy anglicky nemluví. Opravdu to vypadá divně.
    PS: Tím nechci říct, že se mi povídka nelíbila!
  • upraveno 5. září 2012
    Autor bude dobrý obchodník... to je mi útěcha, když chce být dobrý autor.
    Za kritiku dík, bylo to sesmoleno narychlo, nebyl jsem moc čas to promýšlet (začátek, konec jsem promyšlený měl), psáno dost intuitivně.
    Angličtina: 100% se povedlo co bylo v plánu - experimentovat a provokovat... Mimochodem, nikdo nemusel dvakrát číst "totéž", stačilo přeskakovat modré... Ostatně, některé fráze byly vymyšleny v AJ a tam prostě znějí lépe... a jiné ne, proto byla škoda ochudit.
    Chudák tlustá Walda? Ona, vyvdaná za organizátora o tom nevěděla, když věděla i Roslin?
    Arya Terminátor... Asi bylo přehnáno, nicméně podvědomě nejspíš vycházím z báje o Artemis (jak tam někdo uráží její matku, tak mu s Apollonem povraždí celou rodinu - dokonce tam zazní i cosi, co mi přišlo, že parafrázoval Walder Frey - Zabilas mi sedm dcer, ale stejně mám ještě sedm synů a to je o mnoho více než tvé dvě děti)... ale souhlas první část není úplně to pravé ořechové.
    PS: S tou druhou Aryinou povídou nemám nic společného... bohudík, protože jinak by nemohla být opomenuta Nymeria... a to by asi taky zaplatila životem... a to už by bylo moc i na mně.
  • upraveno 5. září 2012
    Autor: Arya mi připomíná spíš Elektru než Artemis. Taky bych jí přála, aby se pomstila, ale spíš bych to napsala tak, že by v ní ta pomsta nakonec stejně nechala prázdno, protože co se stalo, stalo se.
  • upraveno 5. září 2012
    Tak Arya měla opravdu perný den. :) Jen škoda, že jsme si neužili Ramsayho konec z první řady, já už se těšila, jak si ho Arya podá...
    Anglické vsuvky mi taky spíš vadily, to už by bylo lepší nedávat za ně ty české překlady.
  • upraveno 6. září 2012
    Koniec priniesol prekvapenie a akciu, ktora vynahradila zaciatok. Je vidiet, ze to bolo pisane narychlo, vybrusenie by tomu prospelo. Po tom vsetkom sa mi Boltonov koniec zdal fadny a nehodny jeho mena a ta "kočka" mi tam prisla prilis nasilne vsunuta. Trochu mam problemy predstavit si strazcu, ktory sa ide "učíkať" :).
    Arya mi prišla trochu mdla, bez zivota. Po takom vycviku by sa snad nemusela tej macky az tak zlaknut :)
  • upraveno 6. září 2012
    Autor: doufám, že z mého komentáře nevyznělo, že povídka je úplně hrozná. :-) Pokud jsi sepisoval narychlo, tak je pochopitelné, že tvé dílo nebude úplně vybroušené. Profíci přepisují i několikrát. Předpokládám, že jsi mladší ročník a každá tvoje povídka bude lepší než ta předchozí.

Taky doporučuji držet se zavedeného schématu - přímá řeč na novém řádku. Je to lepší pro čtivost a orientaci.
  • upraveno 6. září 2012
    Co když to byl kocour Ezop? :-))
    upraveno 6. září 2012
  • upraveno 6. září 2012
    Hilde: "učíkat" se mi líbí... Hodnocení přesný (až na konec Boltonů - ve Hře není fádní nic, čekám kdy Danny uklouzne, sletí z útesu a zabije se :))
    Ben: Z mého pohledu je dost nepovedená, ale za ten prázdninový asi týden u kompu to bylo "toto nebo nic"... a snad to nebyla ztráta času má ni čtenářova. A koment osobnosti... se smíchem přeskočím.
    Heavy: Ezopa nechápu.
    All: Ať anglické vsuvky "spíše vadí", "jsou super" či "jsou vytčeny", překvapuje, že nebyly zatím strhány po stránce jazykové. Zas tolik si v AJ nevěřím a třeba o tom "Defend yourself" pochybuji... Můžu poprosit o kritiku i těchto nedostatků?
    upraveno 6. září 2012
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 12. září 2012
    Super ! Od začátku jsem si říkala, jak je možný, že takhle zabíjí pro svůj prospěch, když podstoupila výcvik mužů bez tváře a trochu mě tím srala. Ale na konci, jak jí to ukončil ten, který jí tu šanci do začátku dal, byl famózní. Prostě paráda. Kdyby Arya byla takovejhle sobeckej zabiják, zasloužila by si zemřít. Ale ona není ...
  • JayJay
    upraveno 18. září 2012
  • upraveno 28. září 2012
    Musím říct, Jayi, že jsi mě změnou stylu oproti prvnímu kolu překvapil. A zdá se, že nejenom mě. :-)
    Ale příště si musíš vybírat "atraktivnější" postavy. Dejme tomu Sansu. :-))
  • JayJay
    upraveno 3. října 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.