Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
16162646667581

Komentáře

• upraveno 12. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Michelle napsal(a):

Jak nemají? ESUO a potom i další společenství byla vytvořena taky kvůli tomu, aby se nevznikl další podobný konflikt jako 2SV... Ekonomické propojení případných protivníků tomu mělo zabránit a taky si myslím, že zabránilo.

ESUO je (resp. bylo) Evropské společenství uhlí a oceli.
    Tři základní smlouvy, tedy ESUO, EHS a EUROATOM měly fakticky hospodářský, obchodní, příp. odborný význam, všechno ostatní se teprve časem nabalovalo.
    Bezpečnostní záležitosti určovalo něco zcela jiného, a sice záležitost rozdělení moci mezi dvě supervelmoci, existence paktů jako NATO a Varšavská smlouva, výsledek 2. světové války a železná opona, že s tím mělo formující se společenství něco společného je pitomost.

Ostatně EU vznikla roku 1992...
    No vida, zrovna jsem to chtěl takhle rozepsat a vidím, že to už Flanker udělal.
  • upraveno 13. října 2012
    keď si to tak vezmeme EU je nanič.. ostatne všetko je na niČ keď je to riadene ministramia nie odborníkmi
    EU je zlo, a proto do něj všichni chtějí.
    http://zpravy.idnes.cz/vincentka-a-saratica-v-ohrozeni-d36-/domaci.aspx?c=A121012_193946_domaci_brd
    "Vincentka je přírodní léčivá minerální voda vyvěrající v lázních Luhačovice. ... První písemná zmínka o existenci luhačovických minerálních vod pochází od fyzika a lékaře Jana Ferdinanda Hertoda z Todtenfeldu. V roce 1669 vydal písemnou zprávu o chemickém složení luhačovické vody, popsal způsob pitné léčby a úspěšné výsledky léčení. Historie prodeje Vincentky v lahvích sahá do roku 1820."
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. října 2012
    heavy_head napsal(a):

EU je zlo, a proto do něj všichni chtějí.

Abych opět citoval sira Humphreyho: Čím víc členů má, tím víc konfliktů dokáže vyvolat :)
    Vincentka je skvela... vyplachujem si ňou nos
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. října 2012
    Zatím vedou komouši
    Nemilé...
    Tak u nás vede Čuňák, to bude mít bábi radost.
    upraveno 13. října 2012
    Průběžné výsledky tu
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. října 2012
    Já to sleduji a čt24
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. října 2012
    Kolik % je třeba pro účast v zastupitelstvu?
    5% ?
    upraveno 13. října 2012
    Everett Young napsal(a):

Kolik % je třeba pro účast v zastupitelstvu?

Ano, podle § 43 zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů, do skrutinia (tj. do počítání získaných mandátů) ty strany a hnutí, které v rámci kraje získaly alespoň 5 % z celkového počtu platných hlasů v kraji.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. října 2012
    Michelle a Flanker: Děkuji
  • upraveno 14. října 2012
    U nás se nevolilo nikam...
    upraveno 14. října 2012
    U nás taky ne :)
    Griff napsal(a):

No jo, Norové, těm se to uděluje, když sami v EU nejsou...

Norům?
    Ugla napsal(a):

I kdybychom nakrásně našli společnou řeč v ekonomických záležitostech, tak EU stejně fungovat nebude, protože v kulturní a společenské rovině se neshodneme. A jak to sleduju v průběhu posledních cca 15 let, tak se vzdalujeme stále víc, místo abychom se přibližovali. Nobelova cena míru je fraška už drahně let a politika EU nevyjadřuje názor Evropy. Navíc pochybuji, že něco takového vůbec existuje.

Možná jenom ty stagnující lidi co sedí u diskuze a nikam nejezdí se vzdalují. EU má spoustu pěkných myšlenek a je dosti naivní vůbec přemýšlet o kulturní a společenské rovině. Inde, Čína, Indonésie, USA to jsou země, kde je tolik kultur přesto to nějak funguje: Není to ideální, ale funguje to. Indonésie má 205 etnik, několik jazyků a několik náboženství. V Indii když se potká Ind s východu s tím ze západu a mluví na sebe anglicky tak si skoro nerozumí. Evropská tedy západní kultura je ještě hooodně stejná

Nevím proč bych se měl stavit negativně ke společenství, které dokázalo to, že se dnes Řecku pomáhá ekonomicky a řešení nepřichází brutální silou. Před padesáti lety by kde kdo přemýšlel jak Řecko obsadit. EU přináší spoustu výhod - pro mně například studijní program Erasmus - který je dokonalý a sbližuje spousty mladých lidí uvnitř unie (toliko k tomu že se vzdalujeme). Není to rajská hudba, ale kdyby nebyla tato krize, byla by jiná. Lepší hledat jak chyby napravovat než hledat jak s toho zbaběle vycouvat (Což je pro Čechy ovšem typické). USA také neměla lehké začátky - dokonce na tom byla hůře než pod Korunou. EU má chyby přesto jsem solidárním a kritickým Evropanem :-) .
    upraveno 14. října 2012
    Možná jenom ty stagnující lidi co sedí u diskuze a nikam nejezdí se vzdalují.
    Možná bys měl vědět, komu to říkáš, než příště řekneš takový generalizující odsudek. Pozor, to EU nemá ráda :)
    Nevím proč bych se měl stavit negativně ke společenství, které dokázalo to, že se dnes Řecku pomáhá ekonomicky a řešení nepřichází brutální silou.
    Ekonomický nátlak je jen jiný druh takové brutální síly. Krom toho základ problémů je právě v tom, že si státy nemůžou svými vlastními způsoby řešit své záležitosti. Státy v problémech, dokonce státní bankroty tu byly v minulosti mockrát (i v samotném Řecku), skoro se ovšem odvážím tvrdit, že jejich následky byly méně devastující pro obyvatelstvo, než ta současná "pomoc", která je jako lití vody do cedníku. To se nevyřeší snížením důchodu a podpor, spíš tím, kdy hospodářství zas budou ovládat lidi prostřednictvím vlád, které kontrolují, a ne "poradní instituce" jako Goldman-Sachs. Největší legrace na tom je, že nejdřív taková instituce poradí vládě, že může jít klidně do dluhů, a pak se té vládě začne půjčovat na dluhy ne z křesťanské lásky, ale proto, aby to ochránilo investice jiných bank, samozřejmě německých. A německá vláda apeluje na půjčky proto, aby Němci nepřišli o své vklady v bankách. Proto nemůže Řecko vyhlásit bankrot :)
    EU přináší spoustu výhod - pro mně například studijní program Erasmus - který je dokonalý a sbližuje spousty mladých lidí uvnitř unie (toliko že se k tomu že se vzdalujeme).
    Nemám nic proti výměnným programům, ale jako bych slyšel svazáka, jak to v těch 70. ketech v Artěku bylo super internacionálně sbližující :)
    flanker.27 napsal(a):

EU přináší spoustu výhod - pro mně například studijní program Erasmus - který je dokonalý a sbližuje spousty mladých lidí uvnitř unie (toliko že se k tomu že se vzdalujeme).
    Nemám nic proti výměnným programům, ale jako bych slyšel svazáka, jak to v těch 70. ketech v Artěku bylo super internacionálně sbližující :)
    To srovnání nemá chybu! :D
    P.S. Ještě podotknu, že pro organizaci výměnných pobytů mezi studenty opravdu nepotřebujeme Evropskou komisi, Evropský parlament ani tisíce úředníků v Bruselu, Štrasburku, Lucemburku a kýho šlaka ještě.
    no teda, voľby u vás.... pozerám titulku na idnes.cz a je mi špatne.... a to som sused. smutné. krásne to vystihol komentátor v sme shooty http://komentare.sme.sk/c/6568042/shooty.html
    Lidi mají evidentně krátkou paměť...:-(
    Amaroun napsal(a):

Možná jenom ty stagnující lidi co sedí u diskuze a nikam nejezdí se vzdalují.

Člověk si sedí, nikam nejezdí, a přitom se vzdaluje, zpropadenej Newton, že nás takhle prokouknul..

EU má spoustu pěkných myšlenek..
    To rozhodně má a dost z nich se i podařilo zrealizovat. Navíc si troufám tvrdit, že ke spoustě věcí by se jednotlivé státy jinak sotva nedokopaly.

..a je dosti naivní vůbec přemýšlet o kulturní a společenské rovině.
    Pro mě je kulturní a společenská rovina dost zásadní, pakliže mám s někým něco sdílet. A odkdy je pro Boha/Darwina (nehodící se škrtněte) naivní o něčem přemýšlet?! Zatím se mi stalo pouze to, že jsem v důsledku naivity něco nepromyslel pořádně.

Inde, Čína, Indonésie, USA to jsou země, kde je tolik kultur přesto to nějak funguje: Není to ideální, ale funguje to.
    Ideální to nebude nikdy a nikde a "fungování" je věcí definice. Jsou věci, které v EU fungují lépe než v USA nebo Číně.

Evropská tedy západní kultura je ještě hooodně stejná
    Tady máš asi jádro problému: žádná "evropská kultura" neexistuje a s tzv. "západní" kulturou nechce mít značná část Evropy stále ještě nic společného. Chápu, že z pohledu Ruska nebo Číny termín "západní" může zahrnovat Evropu celou, ale to nic nemění na tom, co jsem psal v mém posledním postu v tomto topicu o sjednocování Evropy.

Navíc tebou zmiňovaná Čína má společné například písmo, takže to co napíše Číňan kdekoliv, si kterýkoliv jiný Číňan přečte. Proto to také ten Čchin tenkrát zavedl. Teoreticky by to mělo platit i pro USA, i když při všeobecné míře negramotnosti a stále se zvětšující hispánské komunitě kdo ví..
    Ich wei3, Europe has удивительный gůgltranslejt...

Nevím proč bych se měl stavit negativně ke společenství, které dokázalo to, že se dnes Řecku pomáhá ekonomicky a řešení nepřichází brutální silou.
    Já také ne, to musíš vědět nejlépe sám, jak se k němu máš stavět. Já zas třeba nevím, proč útočit na někoho, kdo mi dluží peníze (ne že bych o někom takovém věděl)..

Před padesáti lety by kde kdo přemýšlel jak Řecko obsadit.
    Když oni teď přemýšlej, jak obsadit Sýrii, a válčení na dvou frontách najednou má historicky špatnou bilanci..

EU přináší spoustu výhod - pro mně například studijní program Erasmus - který je dokonalý a sbližuje spousty mladých lidí uvnitř unie (toliko k tomu že se vzdalujeme). Není to rajská hudba, ale kdyby nebyla tato krize, byla by jiná. Lepší hledat jak chyby napravovat než hledat jak s toho zbaběle vycouvat (Což je pro Čechy ovšem typické).
    Ok, tohle už nebudu kouskovat :-) Erasmus dokonalý není, ale dlužno poznamenat, že jeho nedostatky leží téměř výhradně na straně uživatelů, tedy škol. U nás na ČVUT je to především nedůslednost kateder při výběru zájemců, i když poslední dobou se situace zlepšuje a přestává to být cestovka pro lemply, a dostává se tak konečně víc na studenty, kteří vyjíždějí s úmyslem zvyšovat si odbornost. Jestli ti Erasmus v tomhle vyšel, tak super, jen houšť.

Se zbytkem celkem souhlasím, jenom si prostě nemyslím, že tyto ušlechtilé pohnutky sdílejí ti, kteří zpoza opony členským státům vládnou a ztotožňují "zájmy Evropy", jejích států a obyvatel, se svými vlastními. To, že jsou směrnice EU často paskvily je důsledkem faktické bezmocnosti této organizace. Úředník se prostě snaží dělat svou práci, a když jediné, co může, je "útočit" s různými obměnami jednoho a toho samého lejstra, tak bude vždycky buď prudič v očích lidí nebo lempl v očích zaměstnavatele. Tady jsou zaměstnavatelem de facto ti lidé, takže na unii nadávají už z podstaty věci.

To, že by celá EU, a ostatně jakékoliv společenství fungovalo lépe, pokud by lidé více přemýšleli, čím do něj přispět, než co od něj získat, není nic nového. Akorát toho těžko dosáhneš ve chvíli, kdy to nefunguje ani na úrovni jednotlivých států, protože si dokážeme vážit akorát svého vlastního úsilí.
    To bylo teda dlouhé:-) Odnáším si z toho překvapivý poznatek - Ugla není zas až takový euroskeptik, za jakého jsem ho pokládala:-)
    upraveno 15. října 2012
    Michelle napsal(a):

Lidi mají evidentně krátkou paměť...:-(

Nejradši mám, když se na mou paměť odvolává někdo, kdo to co já vůbec nepamatuje :))
    Máš vždycky dvě možnosti. Můžeš volit pro minulost nebo pro současnost. Můžeš vinit voliče nebo současnou garnituru. Můžeš mít demokracii nebo něco, co se jen demokracie nazývá.

Volební hlas není hlasování o popularitě, o sympatiích. Spíš o nesympatiích. každopádně nelze počítat s tím,l že současná garnitura bude mít předplaceno být doživotně volen s odvoláním na něco, co skončilo před 23 lety. Jestli si navykli na to, že budou zvoleni ať udělají cokoli jen kvuli tomu, tak ať raději jdou plít zahrádku, protože očividně svojí roli nezvládají.
    Michelle napsal(a):

To bylo teda dlouhé:-) Odnáším si z toho překvapivý poznatek - Ugla není zas až takový euroskeptik, za jakého jsem ho pokládala:-)

To bych oět shrnul větou z Jistě pane ministře, když ministr říká siru Humphreymu: "Já jsem pro Evropu, ale proti Bruselu. To vy jste někdy proti Evropě ale pro Brusel."

Každopádně bych doporučil o věcech (vč. uglova příspěvku) více přemýšlet, nejet podle hesel a neškatulkovat podle jednoduchých schémátek.
  • upraveno 15. října 2012
    Flankere a ty víš kolik mi je a co pamatuju?:-) Děláš, jako kdyby byl mezi náma minimálně dvacetiletý rozdíl a to mi věř, že není;-)
    Směrem k Uglovi jsem to vůbec nemyslela nijak špatně, naopak - líbí se mi, že i když není velký příznivec EU, umí jí přiznat nějaké dobré myšlenky a úspěchy.
    upraveno 15. října 2012
    No, pokud ještě studuješ, odhaduju tvůj věk (ostatně i s ohledem na vyjadřování, vkus atd.) tak do 25, což není dost na to, abys před rokem 89 vnímala něco společenskopolitického. A pokud se mýlím a je ti víc, tak úsloví "mladá duchem" získává nový pro mne netušený význam :)))
    Ano, mýlíš se.
    upraveno 15. října 2012
    Takže 26? :)
    S tím zapomínáním to funguje. Zrovna jsem poslouchala starší příbuzné, jak vzpomínají, že kdo se "slušně choval", na západ se dostal a když jsem jim připomněla, jak omezené prostředky si směli vyměnit, chvilku se mnou diskutovali, že to "tak nebylo", až se rozpomněli, že bylo...

Stejně tak pustili z hlavy, jak omezeně sem pronikala nová léčiva, i to, že když jsme po revoluci vyjeli do Rakouska, mohli jsme si tam koupit leda jedno kafe dohromady :-)

Na druhou stranu lze třeba těžko popřít, že když někdo kradl, šel do vězení a nedostal podmínku na svou pátou podmínku...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. října 2012
    flanker.27: Ale přece to, že mi je 25 a minulý režim jsem "nezažila" (2 roky, takže si z toho pamatuji Gaga-Gugu) neznamená, že nemůžu být smutná z výsledků voleb a být proti KSČM...
    Vím, že to tak nemyslíš, ale dost to tak zní.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.