Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
15859616364581

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. září 2012
    Nebo vraždou.
  • upraveno 25. září 2012
    Kdepak najdu jak dopadla Hra na Emmy?
  • upraveno 26. září 2012
    Včera mi sestra řekla jednu z nejsmutnějších věcí, co jsem ohledně GoT slyšela. Prý má vlastně Lannistery docela ráda. Jsou prý dramaticky zajímaví. Když jsem ji upozornila, že právě přišla na to, proč ten seriál selhává jako adaptace, tak odpověděla, že tvůrci přece nemůžou chtít seriál, ve kterém vyhrávají jenom nesympatičtí hajzlové. Co jsem mohla říct jiného, než že je mi to jasný, ale právě tohle dělá ze ságy něco jiného... :/
  • upraveno 26. září 2012
    Já mám Lannistery taky ráda. Knižní. Jsou zajímaví.
  • upraveno 26. září 2012
    Jestli narážíš, jak Jaime uškrtil svého bratrance, tak nevím, kam směřuje dramatická tvorba. Připadá mi, že jsme se dostali na úroveň Římanů, kterým nestačily gladiatorské zápasy, a tak začali dávat do arén "zápasy" zločinců a dravých šelem. Hlavně, ať teče krev.

Čtu teď pokračování (volné) Pilířů země a jsem cca ve stejné úrovni jako seriál. V seriálu jsou zavražděni ti, co v knize "zabil" bůh. Pilíře to samé. Z románu popisujícího bohabojnou společnost udělali kriminálku bez vyšetřovatele.
  • upraveno 26. září 2012
    Kolikokoli: Leč kromě Tyriona v prvních dvou knížkách nikdo z Lannisterů neudělá nic, čím by si ty sympatie zasloužil. Je to ostatně jedna z věcí, u kterých s Martinem kolidujeme - jako trpěl představou, že zajimavý a chytrý může být jenom člověk se špatným morálním kreditem, zatímco lidsky kvalitnější postavy u něj skoro ze zásady dělají blbosti, kterých by se jim podobný lidi ve skutečným životě nedopustili, protože jsou na to moc chytří. Samozřejmě v tomhle zaměření není v dnešní literatuře zdaleka sám. Zajímavý komentář o naší společnosti ;)
  • upraveno 26. září 2012
    Celkem smutné, když si pak uvědomí člověk že má status čestného kreténa, vhodného akorát tak na popraviště. Ale nějak se toho nechci vzdát. :-)
  • upraveno 26. září 2012
    Ben Nevis: Teď se dostaneme asi hodně hluboko, ale říct to musím - jsou přece lidi, kteří masovou oblibu ságy o rokladu říše a snad i konci (občas se zdá, že i zaslouženém konci) fantasy světa považují za příznačnou pro úpadek západní společnosti.
  • upraveno 26. září 2012
    svoa00: tak to já spíš považuji oblibu ságy za příznak toho, že se máme dobře. Kdo by chtěl v těžkých časech číst o zimě, hladu a úmrtích oblíbených postav?

Lannisteři jsou sice nemorální, ale americky nemorální. Takový Tywin by určitě dělal pokusy na vězních, aby vymyslel lék na nemoc. Nebo by nechal zabít rukojmího a nenechal by se vydírat zločinci.
    Na druhou stranu předpokládám, že by připravil svoji zemi na zimu a nenechal svoje poddané hladovět.
  • upraveno 26. září 2012
    Ben Nevis: Nemluvím o tom, že ekonomicky se dneska západní společnost má líp. Kulturně a lidsky je IMHO v úpadu (kvůli prachům, jak jinak). Spíš žijeme v iluzi, že lidi se pořád vyvíjejí někam dál (hezky to už dávno vystihnul Bradbury - můžeme mít počítače a lety do vesmíru, ale lidi jsou pořád stejní kreténi). Na tej civilizační sinusoidě jsme IMHO v sešupu.
  • upraveno 26. září 2012
    Svoo pod to se nemůžu nic jinýho než podepsat.
  • upraveno 26. září 2012
    Svoa, Vlcacka: mám stejný názor.

Lidi se IMHO nevyvinuli vůbec. Mají humanismus tam, kde si ho mohou finančně dovolit a jinde je to pořád středověk. Obecně se uznávají nějaké hodnoty (třeba rovnoprávnost), od kterých by se upustilo hned, jak by došlo na krizi.

Baví mě postapokalyptické filmy, kde už na nějakém území přežilo jenom pár desítek či stovek lidí a ti dobří bojují proti těm zlým. Jak ti dobří přežili, aby přitom zůstali dobrými? Těžko jim bůh seslal jídlo, aby nemuseli nikoho zabít.
  • upraveno 26. září 2012
    Pozor, pozor! Já jsem neřekla, že souhlasím s tím, co dělají, mám Lannistery ráda, protože jsou zajímavě napsaní. Cersei je sice šílená a Tywin má srdce z kamene, ale to JAK o nich Martin píše atd. se mi líbí. Jinak kdybych měla posuzovat jednání postav z určitých rodů, tak mám ráda Mormonty nebo Reedy. Ale Lannisterové jsou zajímaví. Ty postavy jsou sice "napřesdržku", ale jsou poutavé a dobře se to čte (IMHO).
  • upraveno 26. září 2012
    Já se dokonce odvážím tvrdit, že naše společnost je dneska podobně dekadentní - zaměřená na násilí a sex - jako Římani. Abych nebyla úplně OT...

HBOJaime zabije příbuznýho.
    Reakce diváků: Koho to zajímá, když Jaime je cool.

Knižní Robb se ožení s Jeyne W. z povinnosti.
    Čtenáři: Stojíš za prd.
    HBORobb vidí pěknou holku, zblázní se mu hormony a osouloží ji.
    Diváci: Jdi do ní, Robbe!
  • upraveno 26. září 2012
    Kolikokoli: Neříkám přece, že nejsou zajímaví, ale pozitivní city mám jenom k lidskýmu Tyrionovi, místama k Jaimemu.
  • upraveno 26. září 2012
    Všechny rody jsou zajímavé, když o nich píše Martin. :-) Umí udělat živé postavy. Obvykle autorům vyčítám schématičnost, třeba slabí pletichářští muži a nezávislé ženy. Martinovi vyčítám rozmanitost. Skoro žádná postava není stejná jako jiná. :-)

Lannisteři jako rod jsou opravdu zajímaví, stejně jako Targaryeni nebo železní muži.
    Freyové a Tyrellové mě tolik nezaujali. Martellové se ještě ukážou.
  • upraveno 26. září 2012
    Ano, Lannisteři jsou zajímaví. Člověk nad nima přemýšlí, přestože by polovinu z nich nejraději zaškrtil. Sympatie vskutku chovám jen k Tyrionovi, Jaimemu a Kevanovi. Jo a ke strýčkovi Gerionovi :D. A přestože Cersei je strašná nána, tak ta její cesta hanby v Tanci byla IMHO nejlepší kapitola z celé Písně.
    Železné muže nemám moc ráda. Jsou příliš... testosteronoví nebo jak to říct :D. I ženské jsou tam mužatky.
    Freyové jsou jen hajzli zákeřní. Tyrellové něco kujou a na Martelly si taky ještě počkám, ale Quentyn je super.
  • upraveno 26. září 2012
    Hm.. mne vychadza že najobľubenejšie su rody o ktorych moc nevieme
  • upraveno 26. září 2012
    Kolikokoli: Byla jsi tam vůbec?:-D Já tě teda neviděla... Ale já jsem slepá, hluchá a natvrdlá:-)))
  • upraveno 26. září 2012
    Cheeeeell!!! :D Nikdo tam broskev nejedl, o Písni jsme se bavily hlasitě a ještě jsem měla otevřený sešit se Sansou na obrázku a nikdo nikde :D. Musíme se příště domluvit pořádnějc :D.
  • upraveno 26. září 2012
    Přiznávám, broskev jsem po varování raději vynechala:-D Ve žluté jsem byla, ale mezi těmi 200 lidmi jsem se asi ztratila (jsem děsně nenápadná):-) Jj, musíme se domluvím líp:-)
  • upraveno 26. září 2012
    Musíme se poznat - vlasy atd. a říct si, kde budeme stát :D. Třeba u toho automatu na pití, co tam je :D.
  • upraveno 26. září 2012
    Freyové a Tyrellové mě tolik nezaujali.
    Nemají POV, pokud nepočítáme chudáka Meretta, nebo jak se jmenoval.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. září 2012
    Nojo, to byl vlastně Merrett. Těch Freyů je tolik, že jsem Patyra "Uheráka" a Merretta považoval za jednu a tatáž osobu. Vyválel se v bahně. Na svatbě chlastal s velkým Jonem jako duha. Vydal se s truhlou zlata do lesa na výlet a nakonec se zahoupal na větvi.
  • upraveno 27. září 2012
    Gardien napsal(a):

Hm.. mne vychadza že najobľubenejšie su rody o ktorych moc nevieme

To je stejné i v reálu. Noví politici jsou hrozně oblíbení, než na ně někdo vytáhne špínu.

Tyna: POV opravdu dělá hodně. A Starkové s Lannistery mají hodně POV osob. Kupodivu i Greyjoyové, i když tam bych to proředila. Kdo má pořád číst o tom, jak je skvělé platit železnou mincí a vozit domů solné ženy. :-)
    Předpokládám, že mít nějaký Frey POV, tak to bude pořád: "Já chudáček největší, jsem jenom bratranec syna Waldera, 38. v pořadí na trůn. Nikdo mě nebere vážně." :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. září 2012
    Ti Freyové to mají těžké. Nikdo je nemá rád. Otec-dědeček-pradědeček jim posral jméno a když opustí Dvojčata, mají co dělat aby za chvilku nevyseli někde na větvi, nesežrali je v lese vlci nebo je někdo nenamlel do koláče.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. září 2012
    Ben Nevis: Nemluvím o tom, že ekonomicky se dneska západní společnost má líp. Kulturně a lidsky je IMHO v úpadu (kvůli prachům, jak jinak). Spíš žijeme v iluzi, že lidi se pořád vyvíjejí někam dál (hezky to už dávno vystihnul Bradbury - můžeme mít počítače a lety do vesmíru, ale lidi jsou pořád stejní kreténi). Na tej civilizační sinusoidě jsme IMHO v sešupu.
    S tím naprosto souhlasím.
  • upraveno 27. září 2012
    Pochybujem že všetci Freyovia z (pra)(pra)dedkom suhlasil
  • upraveno 29. září 2012
    no v harene priamo pred očami boltona a arye niektorí horekovali, že sa na ich rod vrhá obrovská hanba....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.