Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Čtu teď pokračování (volné) Pilířů země a jsem cca ve stejné úrovni jako seriál. V seriálu jsou zavražděni ti, co v knize "zabil" bůh. Pilíře to samé. Z románu popisujícího bohabojnou společnost udělali kriminálku bez vyšetřovatele.
Lannisteři jsou sice nemorální, ale americky nemorální. Takový Tywin by určitě dělal pokusy na vězních, aby vymyslel lék na nemoc. Nebo by nechal zabít rukojmího a nenechal by se vydírat zločinci.
Na druhou stranu předpokládám, že by připravil svoji zemi na zimu a nenechal svoje poddané hladovět.
Lidi se IMHO nevyvinuli vůbec. Mají humanismus tam, kde si ho mohou finančně dovolit a jinde je to pořád středověk. Obecně se uznávají nějaké hodnoty (třeba rovnoprávnost), od kterých by se upustilo hned, jak by došlo na krizi.
Baví mě postapokalyptické filmy, kde už na nějakém území přežilo jenom pár desítek či stovek lidí a ti dobří bojují proti těm zlým. Jak ti dobří přežili, aby přitom zůstali dobrými? Těžko jim bůh seslal jídlo, aby nemuseli nikoho zabít.
HBOJaime zabije příbuznýho.
Reakce diváků: Koho to zajímá, když Jaime je cool.
Knižní Robb se ožení s Jeyne W. z povinnosti.
Čtenáři: Stojíš za prd.
HBORobb vidí pěknou holku, zblázní se mu hormony a osouloží ji.
Diváci: Jdi do ní, Robbe!
Lannisteři jako rod jsou opravdu zajímaví, stejně jako Targaryeni nebo železní muži.
Freyové a Tyrellové mě tolik nezaujali. Martellové se ještě ukážou.
Železné muže nemám moc ráda. Jsou příliš... testosteronoví nebo jak to říct :D. I ženské jsou tam mužatky.
Freyové jsou jen hajzli zákeřní. Tyrellové něco kujou a na Martelly si taky ještě počkám, ale Quentyn je super.
Tyna: POV opravdu dělá hodně. A Starkové s Lannistery mají hodně POV osob. Kupodivu i Greyjoyové, i když tam bych to proředila. Kdo má pořád číst o tom, jak je skvělé platit železnou mincí a vozit domů solné ženy. :-)
Předpokládám, že mít nějaký Frey POV, tak to bude pořád: "Já chudáček největší, jsem jenom bratranec syna Waldera, 38. v pořadí na trůn. Nikdo mě nebere vážně." :-)