Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
15657596162581

Komentáře

• upraveno 18. září 2012
    Devadesát procent fantasy je brak, protože devadesát procent všeho je dneska brak ;)
  • upraveno 18. září 2012
    tvrďak drsňak a vic mrtvol
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. září 2012
    Hele, na Kulhánka mi nesahejte!!! :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. září 2012
    Neboj, ani se ho nedotknu... :)
    upraveno 18. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Neboj, ani se ho nedotknu... :)

Tak to je v naprostém pořádku :)
  • upraveno 18. září 2012
    Nevím, mě moc neberou takoví ti autoři, kteří vydávají knížky jak na běžícím pásu a mají i několik x-dílných ság atd., kde je hlavní suprčupr hrdina/hrdinka.
  • upraveno 18. září 2012
    Mně hlavně ti čeští autoři připadají, že se předhánějí v tom, kdo je víc tvrďák a drsňák :)
    Ámen. Proto už je moc nečtu. občas si dám Žambocha.
  • upraveno 18. září 2012
    Ad tabuizace smrti. Je v naší společnosti silná, ale občas se objeví nějaký počin

http://www.cestadomu.cz/res/data/037/004415.pdf
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 18. září 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Nevím, mě moc neberou takoví ti autoři, kteří vydávají knížky jak na běžícím pásu a mají i několik x-dílných ság atd., kde je hlavní suprčupr hrdina/hrdinka.

To Kulhánek bohužel není :-( Na další knížku si zase počkám pár let...
    upraveno 18. září 2012
    Myslíš Gemmell? Od něj mám rád Drenajskou ságu.
    upraveno 18. září 2012
    Tyna napsal(a):

Ad tabuizace smrti. Je v naší společnosti silná, ale občas se objeví nějaký počin

http://www.cestadomu.cz/res/data/037/004415.pdf

To je dobrý, to se mi bude hodit, dík :) Doufám, že to půjde ještě někde sehnat,
  • upraveno 18. září 2012
    Thorar: výjimka potvrzující pravidlo :). Ještě jsme měli kromě Tolkiena a Nikdykde v povinné četbě Legendu od Gemmella. Tu, abych se přiznala, vůbec neznám (ani autora).
  • upraveno 18. září 2012
    Tohle mě dostalo :D Seriál GoT bodoval u udílení cen Tubeys 2012.

Best drama (nesouhlasím)
    Best season finale (ano)
    Favorite actress: Maisie Williams (ano :))
    Best ‘hell yeah!’ moment: Tyrion’s Blackwater battle speech (zaslouženě)
    Favorite character: Tyrion (už by s tím diváci mohli přestat :D)
    Best badass: Arya (ne-e, to byl IMHO Bronn)
    Most annoying teenaged character: Joffrey (tuhle cenu u mě o chlup vyhrává Robb Stark)
  • upraveno 18. září 2012
    svoa00 napsal(a):

Best badass: Arya (ne-e, to byl IMHO Bronn)

Přesně!:-)
  • upraveno 18. září 2012
    Krisa: Koupíš to tady http://eshop.cestadomu.cz/eshop-produkt-detail/kdyz-dinosaurum-nekdo-umre.html a stojí to jen 90 Kč a ještě podpoříš hospicové hnutí Cesta domů. Já v jejich krámku občas nakupuju, je to kousek od metra Vltavská, kdyby ses vyskytla někdy v Praze.
    upraveno 18. září 2012
    Tyna: Koukala jsem na to, akorát mne docela dost odradilo poštovné, které je dražší, než kniha samotná... Asi počkám, až zas někdy pojedu do Prahy.
  • upraveno 18. září 2012
    Krisa: mají to i v Alze, můžeš si to přihodit k nákupu, kdybys něco objednávala...
    http://www.alza.cz/kdyz-dinosaurum-nekdo-umre-d181651.htm?kampan=zbozi.cz#foto

Jako ty ukázky jsou dost drsné... umírající "dinosauří" miminka v inkubátoru (život může být dlouhý, ale i velmi krátký), dinosauřátko, které se modlí, aby se tatínek vrátil... Ale je to fakt život.
    upraveno 18. září 2012
    Tyna: Já bych radši dala peníze tomu hospicu, než otravnému mimozemšťanovi...ale to kilo pro Českou poštu se mi nelíbí :). Do Prahy jezdím za kamarády a pojedu tam v říjnu na závody, takže by to snad neměl být takový problém se tam stavit.
  • upraveno 18. září 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Jo. Jakmile vidím u autora, že vydal desítku ság a většina je ještě neukončených, honem pryč.
    Problém je, že už ve fantasy nemám co číst...

Od Gaimana si ještě musím něco přečíst, když ho tak chválí "odborníci" :-)
  • upraveno 18. září 2012
    Ben Nevis: Danny Glover to ve Smrtonosné zbrani vyjádřil přesně: "Na tyhle sračky už jsem starej." Ty nekonečný ságy jsou ostatně důvod, proč fantasy skoro nečtu (ošklivý pohled na Martina).
  • upraveno 18. září 2012
    Martin aspoň tak nějak mění charaktery a není tam jedna hlavní postava. Představa, že čtu 20 knížek o jednom a tom samém super týpkovi, co je nejchytřejší a nejvíc badass, mě značně děsí...
  • upraveno 18. září 2012
    Pratchett si z toho alespoň dělá srandu.
    Mám nového nejlepšího fantasy hrdinu/badasse - Smrtě - "Spravedlnost neexistuje, jsem jenom já."

(ale děsí mě představa, že nemám co číst, zatímco v kindlu se mi válí 40 Pratchettů)
  • upraveno 18. září 2012
    O Pratchettovi nemluvím, to je úplně jiná liga :D
    upraveno 18. září 2012
    Když už jsme u Pratchetta, četl už někdo nejnovější díl Šňupec? Zatím jsem četl dost rozpačité reakce.
  • upraveno 18. září 2012
    Spolubydlící to právě dočetla. Prý nic moc. Na Pratchetta příliš dlouhé a moc "kruté".
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. září 2012
    Best badass: Arya
    Ehm, kdo vám všem tady říkal že Maisie Williams je úžasná herečka a jednou z ní něco bude? :-)
  • upraveno 18. září 2012
    Thorar napsal(a):

Když už jsme u Pratchetta, četl už někdo nejnovější díl Šňupec? Zatím jsem četl dost rozpačité reakce.

:-) http://www.fantasyplanet.cz/clanek/snupec-terry-pratchett Toť můj názor.
    upraveno 18. září 2012
    Jo to jsem četl a trošku mě to odradilo :-) Možná to bude první zeměplocha kterou si nekoupím.
  • upraveno 18. září 2012
    Everett Young napsal(a):

Best badass: Arya
    Ehm, kdo vám všem tady říkal že Maisie Williams je úžasná herečka a jednou z ní něco bude? :-)
    Ehm.. ja
  • upraveno 18. září 2012
    Kolikokoli napsal(a):

.. Legendu od Gemmella. Tu, abych se přiznala, vůbec neznám (ani autora).

Když jsem ještě chodil na vejšku (myslím ne do práce, ale studovat), tak jsem si Gemmelovky půjčoval od kamaráda, který jich má pěknou řádku. Je to poměrně solidní hack&slash fantasy s nápadem. Hlavní hrdina Druss je takový drsnější Areo Hotah.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.