Anotácie (súhrny) kapitol - AGOT, ACOK, ASOS, AFFC
Pozdravujem vás, hrdinovia Piesne...
Zavítal som sem, pretože sme sa s Alekom pustili do tvorby krátkych súhrnov kapitol jednotlivých kníh Piesne podľa postáv. Ja osobne som si ako prvého zobraj Jona, Alek Eddarda a pripojil sa aj Heavy head so Sansou. A toto téma bude slúžiť na diskusiu o tejto našej tvorbe, konkrétne z prvej knihy - Hry o tróny.
Zatiaľ mám spracované dve Jonove kapitoly a preto mám otázku: budeme ich dávať postupne sem a po dokončení postavy (alebo celej knihy) ich uvedieme ako finálny článok?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rodokmeny bych nechal. Pokud budou jednotlivé Postavy písně zahrnuty v nich, jako jejich podmnožina, s odkazy na jednotlivých jménech, i s životopisy. Robb není sice POV, ale strom má pěkný. Jen mu chybí právě životopis.
Nebo bych ty Charaktery, nebo Postavy písně, nebo jak to pojmenuješ, dal zvlášť, hezky do horní lišty, aby byly víc na očích.
Právě, že Rodokmeny byly docela prázdný, proto v nich chci víc popsat jednotlivé postavy, i nejen POV. Zatím je nechám, souhrn tedy dáme do anotací, trochu jsem tu sekci pozměnil, GRRM jsem právě změnil na Sága, aby byly víc na očích jednotlivé knihy, a GRRM naopak "zapad" do vlastní podsekce...
Fajn, takže souhrny dáme do Ságy. A životopisy všech postav (i non POV) do Rodokmenů, podle jednotlivých rodů, s odkazy na Ságu. Aight?
Yes, my lord! ;)
Hezky jsem mu to odkýval. Ne nadarmo mi říkají Těžká hlava. :mrgreen:
Tak je to tam v sekci Sága (chtělo by to delší lepší název, poslední dobou mi ty úderný hesla nejdou ;)) na AGOT nějak připravený. Budu tam pak postupně nahazovat hotové postavy + do Rodokmenů životopisy (ty bych nahazoval asi celý, ze všech dosavadních knih).
Jak delší? PPUPISZK. "Podrobný popis událostí Písně i se zasvěcenými komentáři" by bylo jako lepší? :wink:
Kompletní životopis Sansy bude teprve, až budou souhrny všech jejích kapitol, takhle extra se mi to nechce dohledávat. Čili mám pokračovat v Sanse, nebo se vrhnout na nějakou další POV z Hry o trůny? (nerad bych někomu vyfoukl postavu, na níž má zálusk a jen vrozená skromnost mu nedovoluje si o ni říct nahlas).
Klidně si to uprav, jak uznáš za vhodné, tady to je stejně zatím jen pracovní verze.
Delší jako více než 4písmenný, ale stále jednoslovný ;)
OK, životopisy teda odložíme, když je děláte radši po souhrnech (plurál, páč to tak dělá asi i Joe ;)). No tak se pusť do čeho chceš, klidně můžeš dodělat Sansu anebo si vzít jednu z tria zbylých postav (Dany, Cat, Bran). To jsem zvědav, jestli se najde odváživec pro Cat a Dany. ;))) Arya je myslim zabraná a stejnak bys o ní nestál, že? ;)
No já myslím, že nenajde. Ono je to pohodlnější. :|
Zůstanu věrný mé malé Sanse. :wink:
Sarven je hodně akční postava, Arya se při něm zapotí. :twisted:
hm? trochu som sa stratil vo význame otázky.
V každom prípade mi pri Arry prišlo na um, že je dôležité zachytiť v rámci jednotlivých POV aj dôležité (trebárs nebadané) udalosti okolitých postáv. Inak bude ten dej pri okresaní na POV kostrbatý.
To čo teraz robíme, podľa mňa dá hlavný zmysel keď sa to na záver pekne pousporiada v poradí v akom idú jednotlivé kapitoly. Čiže pôjde o širší obsah s náznakom komentárov a s udávaním dôrazu na určité udalosti.
Prípadné životopisy sú iná téma. Keďže jednotlivé charaktery nežijú iba vo svojích POV kapitolách dávajú plastickejší obraz a sú schopné fungovať samostatne ako reprezentatívny čriepok mozaiky. Myslím, že to môžme každý skúsiť so svojími postavami, po tom čo dokončíme POV.
Btw, ak nikto nerobí Danny, tak si ju vezmem. Predsa len Sansa je obsadená a Danny je krajšia :-)
Životopisy v zásadě nyní odpadají, není to již nic, co by bylo se souhrny spjaté, čili je není třeba nyní řešit.
Co se týče Aryy, přijde mi to dobré! Někdy je opravdu třeba něco dovysvětlit, takže pohoda. A souhrny nakonec půjdou za sebou tak jak jsou v knize, nebude řezení dle POV, jak bylo zamýšleno. Bude to umístěno ZDE, kde už si to chystám. ;)
OK, Dany je tvoje, zbývá tedy Cat a Bran. Já už se snad zítra konečně prokopu Eddardem (ten zmetek vydá za tři Aryy ;)), takže se pak pustim do Brana, na toho se těšim. No a s Cat se uvidí...;)
Jó, začíná se to rýsovat!
Alek má záchvat nebývalé činorodosti :wink: a sarven taky nezklamal! 8)
Když se všichni o tu Catelyn tak perete (ozaj, Dany je o chlpok krajšia :) ), tak to vypadá, že si ji do parády budu muset vzít já, poslední jednopostavník. (jsem zvědav, kdo hodí první rezervačku na Jaimeho...heh)
Jo! Těžká hlava se chytila do léčky...když se dílo podaří...;)
Dany je samozřejmě nejkrásnější, jsem rád, že se tu shodnem - teda co se týče AGOTu, Arianne ji AFFC přejede jak parní válec, ale na to je ještě čas ;)
Jaime je mi ukradenej...kapku jsme doufal, že by se moh zapojit Chmur, ale asi je moc zaneprázdněn...škoda.
Jo, dávám sem ty čísla stránek pro AGOT, na web už se mi nevešly...
AGOT 1/2
Prolog - 9
BRAN - 20, 84, 169, 247, 410
CATELYN - 29, 66, 137, 174, 294, 373, 446
DAENERYS - 35, 108, 236, 399
EDDARD - 46, 118, 162, 199, 259, 282, 316, 364, 392, 438
JON - 57, 102, 185, 268, 459
ARYA - 76, 225, 351
TYRION - 95, 127, 213, 336, 424, 467
SANSA - 148, 304
AGOT 2/2
EDDARD - 9, 27, 48, 70, 176
SANSA - 19, 90, 166, 293
DAENERYS - 36, 131, 214, 253, 303, 350
JON - 62, 100, 201, 324
ARYA - 77, 268
BRAN - 116, 281
CATELYN - 143, 186, 244, 337
TYRION - 155, 225, 314
Sanso, odpusť... chystám se vrhnout na tvoji matku. :shock:
Tak jak to vypadá, bratři?
Zbývá kus Aryy, Tyriona a Cat a celá Dany - mám se do ní pustit, Sarvene?
Vypadá to tak, že Cat je hotová tak z půlky, zatím jen od pasu dolů, na zbytku zapracuji, až poleví úmorná vedra a mé aktivity se rozšíří od pouhého svíjení se v slunečníkovém stínu na pláži, pozorování pružných mladých tkání v mé blízkosti a popíjení chlazených nápojů (inspirativní). :twisted:
neee ja to zmaknem. teraz som bol tyzden out, teplo a tak, cez vikend POHODA mnam :D
ale cez tyzden sa na holky kuknem a dokoncim ich
Ze solidarity k sarvenovi, aby na něm neležela veškerá tíha za zdržování celého náročného procesu :wink: , zveřejním plody své práce o tomto víkendu.
Mhm, a jak dlouho ti, Aleku, bude trvat, než to vše zprovozuschopníš v Sáze? A bude pak ještě možné dodatečně dělat nějaké dílčí korekce?
Nu až to dovalí sarven, tak to je otázka chvilky. Mám to rozpracované, takže čekám už jen na zpozdilé lordy. ;)
Korekce jsou možné vždy...nevim, co máš přesně na mysli.
No a jinak, jistě jste si už všimli, že Střet králů je už také připraven pro sumáře, takže můžete směle pokračovat v krasojízdě svých POV, pokud vám nezmřeli jako mně. ;) Bouři mečů a Hostinu připravím co nevidět.
No já jen pro případ, že by mě (může se to ale stát i někomu jinému) napadlo něco geniálního.
Jo, a ten můj komentář o soubojích (ten, který se ti tak líbil, však víš :wink: ) klidně vynech, já na něm nijak netrvám.
Nějak jsem si s ním poradil, už nevim jak, asi podobně, jak nabízíš. heh, až uvidí, co jsem proved s ostatními jeho komentáři... ;)
Na genitální věci jsem připraven, změny, úpravy a korekce jsou možné vždy...;)
... když ti tvého oblíbence zkrouhnul ser Ilyn?
Domníváš se, že Google Desktop je dostatečně pomazaný k tomu, aby mohl zkusit Theona? :D
Ba ne, Theonovi bych přeci jen dal přednost. Bran mi zůstává a s chutí si dám Davose. Takže Theona necháme zatim spát. ;)
Existuje nějaká šance, že bych měl možnost posoudit mou vykleštěnou verzi dříve, než bude zveřejněna?
Ten Alek mě děsí!
Našel jsem další souhrn, hodně krátký (ten maník snad četl mou nabídku na klíče ;)). http://asoiaf.tripod.com/game.html#top
Jako rozumný kompromis vidím něco mezi tímto :) a polopatický přepis z Tower of the Hand :roll:
Ovšem myslím si, že jako u některých kapitol je někdy méně více, u jiných tomu tak být nemusí, naopak, přílišná stručnost bez zajímavých detailů jim spíše škodí. Že ano.
Z důvodu chvályhodné, avšak neúměrně dlouho trvající snahy o naprosto dokonalé, nejvýstižnější, všeobsahující, a do nejmenšího detailu vycizelované souhrny kapitol (jedná se zejména o Aryu, Daenerys a Tyriona), byla stanovena deadline pro odevzdání svých prací na tento víkend.
Není nutné být úplně perfektní, spokojíme se i s téměr perfektními sumáři. :wink:
Kdo to nestihne do neděle, ať se nediví, když se na jeho POV vrhnou jiní dravci, kterým už to čekání připadá nesnesitelné a již slintají v očekávání, že si budou moci přečíst ucelený souhrn Hry o trůny v sekci Sága.
Tak tak, chtělo by s tím pohnout, bratři. ;)
To by ste chceli, vy dravci!
Hahááááááá môj Tyrion vás svojim dôvtipom preč**a všetkých!!!!!
(idem písať, no...)
Sarveeeen sarveeeen,
kdeže je naša milá dragonlady a jej mazlíčkovia, zrodení z ohňa?
Pre všetkých,
pokračujeme s rovnakými postavami, dovolil som si predpokladať - teda si v Strete kráľov zoberiem na začiatok Jona a Tyriona... Páni, to bude pošušnáníčko, hlavne Tyrion 8)