Jak jste se dostali k SoIaF?
Poměrně zajímavé téma. Jak a přes koho jste se o sáze doslechli, kdo vám ji doporučil, atd. U Haniny to asi taková záhada nebude :-) A snažíte se šířit osvětu? Mě půjčil Hru o trůny asi půl roku po tom co u nás vyšla kamarád, který už předtím četl Martinovi sci-fi povídky... Měl jsem asi patnáct a hltal fantasy naprosto nezřízeně, jednu ságu za druhou... Feisty, Eddingsy, apod. ale až Martin mě dokonale sundal svým novátorským realismem. No a zatím jsem pasoval dva nové martinofily :-) (tj. půjčil jsem jim patřičné knihy s vřelým doporučením)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
hlásím, že má oběť je již úspěšně za prvními dvěma knihami a je spokojená a líbí se moc, takže já jsem také spokojená :-)
Olé!
Ale neztrácí se mezi všemi těmi jmény? (Obvyklá reakce) :?:
nestěžoval si :) (trošičku jsem jej možná předem varovala. Ale pak si začnu stěžovat já, až se bude orientovat lépe než já)
ale jiný z mých kamarádů (nikoliv po mém doporučení) po pár kapitolách vzdal :?
Nevědomý, neví, co činí! Neví, oč přichází! :!:
Minutu ticha za jeho památku. :evil: :wink:
Zřejmě budu muset přečíst celou ságu ještě jednou, aby dorovnal republikový průměr. :D
Ale to až někdy v době čekání na Větry. :)
Dobrý den,
nerad otravuji a omlouvám se, pokud vás svých dotazem uvedu do rozpaků.
Nedávno jsem si rozečetl tuto nádhernou ságu a vrním u ní blahem. Bohužel ji však mám doma pouze v angličtině a moje přítelkyně si tak chudera moc nepočte a jen po mě smutně kouká, když v posteli otáčím stránky a prožívám jeden čtenářský orgasmus za druhým. Proto jsem ji chtěl překvapit a sehnat pro ni aspoň českou pdf verzi Písně ohně a ledu. Běda, mé hledání nebylo korunováno úspěchem :-(
Byl by někdo z uživatelů tohoto fóra tak laskav a poslal mi českou verzi ASoIF na můj mail eval(unescape('%64%6f%63%75%6d%65%6e%74%2e%77%72%69%74%65%28%27%3c%61%20%68%72%65%66%3d%22%6d%61%69%6c%74%6f%3a%4c%6f%65%72%69%6e%63%40%73%65%7a%6e%61%6d%2e%63%7a%22%3e%4c%6f%65%72%69%6e%63%40%73%65%7a%6e%61%6d%2e%63%7a%3c%2f%61%3e%27%29%3b')) ? Takovému člověku bych byl neskonale vděčen a modlil bych se za něj u starých i nových bohů :-)
Děkuji převelice a přeji vše dobré
Honza
Žel, nic takového po ruce nemám a obávám se, že sága v českém pdfku k dostání nebude .( Máš tedy, milý návštěvníku, k dispozici dvě možnosti - nahlas přítelkyni ságu překládat nebo ji zakoupit poměrně slušný překlad z Talpressu...
Já ji mám v elektronické podobě v češtině, ve formátu doc, tak pokud to je ještě aktuální, dej vědět.
ja síce mám klasickú knihu. bez nej to nie je možné, podľa mňa, ale elektornická verzia sa možno zíde.
ja by som mal záujem ak sa dá.
Promiň, teď jsem to úplně nepochopil.Cheš poslat tu el. verzi? Mám všechny části, co vyšly.
Přeložím: Ano, chce ji poslat. :)
Btw. věříš, že jsem si doteďka myslel, že jsi ženská? :o
Jo, můj nick je docela zavádějící :D Ale už jsem na něj zvyklý.
A jak ses vlastně dostal k SoiaF? :wink:
Dostal jsem se k tomu přes flankera, když jsem asi před dvěma roky prohlížel jeho profil na csfd a všiml jsem si, že tam o SoIaF píše a jelikož mám rád fantasy a měl jsem čas, tak jsem si to sehnal a chytlo mě to asi jako každého, kdo to zkusil.
To sarven: Ty knížky pošlu příští týden, teď se k tomu souboru nedostanu.
vďaka. počli mi ich na vlado.kurekzavinacgmail.com
Sarvene, tak jsem ti to poslal. Když tak napiš, kdyby to nějak nešlo nebo dokonce nepřišlo.
A že je jí navíc líto Aryi, která byla po neskutečných peripetiích tak blízko rodině, jen aby trpěla ještě víc. Kapitolu četla 2x, protože doufala, že to byl jen něčí sen a ono ne.
Ó, jaké já měla cukání jí říct, že se může těšit ještě na jednu svatbu. I když bohužel nebude až tak krutá :o)
No a teď zrovna slibuji kamarádovi zapůjčení. A jedna kamarádka, kacířka, si to představte, mi ji vrátila poté, co na netu zjistila, že hlavní hrdinové umírají a ona by to nepřenesla přes srdce...Takže knihy odložila s tím, až bude mít čas je zhltnout všechny najednou.
Žádnou jinačí fantasy jsem víckrát než 2 nečetl. Vyjímku tvoří právě SoIaF a TOLKIEN, toho mám přečteného asi 15krát. Každý rok povinně od svých 12 let. A to včetně Sillmarillionu. O pohádkách a Nedokončené příběhy jsem četl akorát pouze 2x, Húrinovi děti ještě ne. jenže Tolkien se čte mnohem rychlejš než MARTIN že ano.
Jinak sa omlouvám za Off konce tohoto příspěvku, ale to srovnání jsem musel uvést ;-)
Potom jsme s kamarádem dlouze diskutovali, hádali se, třídili názory...klasika, ale on studuje práva, takže pak ho to asi přestalo bavit, takže ty diskze zcela utnul...
Tudíž jsem ráda, že jsou tu tyhle stránky, které jsou mimochodem naprosto úžasné. Extratřída...
Já jsem vlastně ještě nováček, protože jsem bohužel doposud vydané díly ságy přečetla jen jednou. Potom nebyl čas, nová práce, škola atd...bylo toho hodně, proto jsem si ani knihy nekupovala, aby mě to nepokoušelo. Teď se těším na druhou půlku června a přemýšlím, jestli si je pořídím v anglině nebo češtině.
Ještě bych chtěla říct, že vás všechny obdivuju za tu trpělivost při čekání. Já čekám od srpna a už teď toho mám plné zuby....:)
No a tohle je pro Jarwikse ( snad jsem to skloňovala správně :) ). Jo, Tolkien a Martin jsou výjimeční. Taky čtu Tolkiena pravidelně každý rok a možná proto mi nezbýval čas na Martina. Budeme muset dělat kompromisy a číst po částech :D P.S. Húrinovy děti doporučuji a taky třeba Nedokončené příběhy.
Bohuže, zatím jsem nikoho úplně nepřesvědčila, ale osvětu šířím co to dá. Jedna kamarádka je už slušně nahlodaná a za chvíli má narozeniny.