Jak jste se dostali k SoIaF?
Poměrně zajímavé téma. Jak a přes koho jste se o sáze doslechli, kdo vám ji doporučil, atd. U Haniny to asi taková záhada nebude :-) A snažíte se šířit osvětu? Mě půjčil Hru o trůny asi půl roku po tom co u nás vyšla kamarád, který už předtím četl Martinovi sci-fi povídky... Měl jsem asi patnáct a hltal fantasy naprosto nezřízeně, jednu ságu za druhou... Feisty, Eddingsy, apod. ale až Martin mě dokonale sundal svým novátorským realismem. No a zatím jsem pasoval dva nové martinofily :-) (tj. půjčil jsem jim patřičné knihy s vřelým doporučením)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak taky přidám, jak jsem se k tomu dostala. Dala jsem do vyhledávače "kvalitní fantasy" a jeden maník měl seznam, kde byla i Píseň. Akorát v knihovně měli jenom Hru o trůny, tak jsem přečetla to a dlouho nic. Loni o vánocích jsem dostala kindla a s tím se rozšířila možnost dostat se ke knihám.
Alespoň jsem nemusela čekat pět let na další knihu, GRRM tuší, že takovou trpělivost nemám. :-)
To šíření ovšem je trochu ve stylu M-Way a podobně, tedy (kromě manželky) - 2 kamarádi+přítelkyně , jeich 3 další kamarádi a jejich přítelkyně, jejich další kamarádi, prostě krásný letadlo s vrcholem ve mě. kdyby za to byly prémie, žil bych si jak Hušák :)
Ad. nyní dočítám Hru o Trůny a právě narozdíl od předchozích čtení si ju vychutnávám. Denně tak jednu kapitolku a někdy ju za celý den vynechám a je to mnohem záživnější. Protože se přiznám, že při dřívějších čteních na 1 zátah, jsem chvílama přeskakoval kapitolky postav co mne zrovna nezajímali, nebo nevnímal tolik těch informací. :)
A pamatuju si dokonce i tohle fórum z doby před nějakými pěti lety - tehdy ale mělo jinou adresu, a teď jsem ho ke své radosti znovuobjevila.
Elis: No jo, staré doby fóra, můj první projekt. Tehdy to začalo :-)