Jak jste se dostali k SoIaF?
Poměrně zajímavé téma. Jak a přes koho jste se o sáze doslechli, kdo vám ji doporučil, atd. U Haniny to asi taková záhada nebude :-) A snažíte se šířit osvětu? Mě půjčil Hru o trůny asi půl roku po tom co u nás vyšla kamarád, který už předtím četl Martinovi sci-fi povídky... Měl jsem asi patnáct a hltal fantasy naprosto nezřízeně, jednu ságu za druhou... Feisty, Eddingsy, apod. ale až Martin mě dokonale sundal svým novátorským realismem. No a zatím jsem pasoval dva nové martinofily :-) (tj. půjčil jsem jim patřičné knihy s vřelým doporučením)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Aby som to zhrnula: na to, aby človek 100% docenil Martinovu genialitu je podľa mňa potrebné si prečítať aj knižky - ten seriál je tak na 90% - u Straczynského (B5) mi na úplné docenenie geniality stačil seriál :)
Lince: :D Ja mám štátnice za 7 dní, a zatiaľ postupujem tak, ako ty, akurát bez toho odborného textu. Bolo by krásne, keby ma skúšali radšej z ASOIAF, ako z vecí z nášho odboru :))
Ono keby sa mala priblížiť k ženskému účesu, tak by mohla skúsiť akurát tak knižnú Dany :D
Akurát u tých ostatných už fakt neviem, napr. na Minbarov sa mi nehodí z ASOIAF nikdo - možno nejakí Targaryenovci ešte v nešialenom období? Jon a celá čierna hliadka samozrejme Rangers, Cersei - Shadows :D, na Vorlona ma nikdo nenapadá :)
Freedom: na školu se nejde spoléhat, že tě naučí jazyk (nebo cokoliv do života). Můžeš zkusit začít s něčím jednodušším. Existují třeba převyprávěné knížky do jednodušší angličtiny. Nebo knížky, kde je jedna strana anglicky a na druhé je překlad.
P.S. Vývoj Westeros Total War se po dlouhé době opět rozjel viz. http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=721
Kromě skorošvagra jsem na ASOIF nalákala i babičku (81) a ta GRRM vzkazuje, že by měl s psaním pohnout :-)