Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

17273757778144

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Maliky Rosenberg ve své životní roli :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Maliky Prý jo a prý tam bude hrát Arrow.
  • Tak nevím, ale Zaklínač mě rozhodně nepříjde jako hloupý, a že by tam chodil borec co všechny jen zabijí. Takový konec Pentalogie Paní z jezera jsem se ke konci docela ztrácel v novém uspořádání světa, třeba proč a kdo chtěli zabít Dijkstru ani nevím jestli jsem dobře pochopil
  • Derfele

Fillipa Eilhart se chtěla zbavit dalšího velkého hráče v Redanii aby si upevnila moc nad mladým panovníkem. Podezdřívám ji i z vraždy Vizimira Redanského.
  • @Maliky Kýč? To je jenom můj názor, ale pod pojmem fantasy si já dnes už představím tohle, tohle a tohle, já už jsem totiž nadobro zkažená těma nádherama, na kterých ujíždí můj sedmáctiletý (!) bratr, takže v tomto mě prosím nikdo neberte moc vážně :-)
    @Lady Sansa Tvůj bratr ujíždí na jednorožcích? 8-O
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 12. dubna 2013
    @Lady Sansa Tvého sedmáctiletého bratra berou jednorožci? no...zajímavé...

edit: asi nejsem sám koho to zarazilo :-D
  • On za to nemůže. On už se takovej narodil. :-P No ale fakt, jemu se to strašně líbí a přijde mu to jako vrchol dobrodružnosti. K narozeninám jsme mu ze srandy kupovali nějakej Odkaz jednorožců a jemu se to šíleně líbilo...

Filípka už to asi neodnaučíme, ale dalo nám s druhým bráchou pořádnou práci sestry naučit, že tohle je sračka a že mají číst něco jinýho. Ferdu, co je ještě na cestě si musíme pořádně vzít do parády a vychovat ho na krtkovi, vikingovi Vikovi, maxipsovi Fíkovi a pak volně přejít na Píseň. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Lady Sansa Sakra, ta tvoje famílie mě začíná zajímat. Začalo to mladší sestrou která zbožňuje Joffa a teď brácha co si frčí na unicornech. Nechceš nahodit nějaké malé schéma tvého sourozenectva? Něco takového :-)
  • @Montezuma3 Hele, tohle nedávám, já to radši sepíšu. Jak širokou rodinu chceš?

máma je průměrná, celkem nezajímavá a těhotná žena
    táta je průměrný, celkem nezajímavý muž
    Jarda je o rok starší, strašně chytrej, taky miluje Píseň, je to můj nejvíc nejlepší sourozenec, pořád mi něco ochotně vysvětluje a chodí se mnou do skautu
    Potom jsem já
    Filipovi teď táhne na tu sedmnáctku, poslouchá šílený tucačky, miluje tyhle kýčovitý fantasy a snaží se být za stranšnýho borečka, zatím se mu to ale moc nedaří a je spíš hrozně vtipnej (u toho, ne že jeho vtípky by byly vtipný), s Písní sekl ve třinácti, kdy prohlásil, že je to sexuální pakárna bez děje
    Klára miluje volejbal, hraje na klavír, chodí s náma do skautu, je taky šíleně chytrá, je to celkem pěkná holka, kdyby nebylo Jardy, tak se jí i trochu věnuju
    Verči je teď dvanáct, miluje toho Joffa a rod Freyů, do šuplíku si píše nějaký šílený fan fiction, našěstí není tak hrozně chytrá jako Jarda s Klárou, takže si nemusím připadat blbě, když nevím, že HCl je součástí žaludku, prtože ona jako moje zprízněná duše to taky neví
    No a s Ferdou uvidíme, každopádně doufám, že to bude kluk, abychom byli vyrovnaní :-)

Stačí, nebo se mám pustit do širší rodiny? :-D
    @Lady Sansa A nemůžu 1-2 adoptovat? prosím prosím, smutně koukám :'-(
  • @Everett_Young Nene, sice když říkám, že mám 4 sourozence, tak jsem za magora z chudé indické rodiny, ale když já je mám ráda... :-) :oops:
    Tys nebyl poctěn žádnými sourozenci, nebo jich máš jenom málo?
    @Lady Sansa Bohužel, jsem odjakživa jedináček.
  • Tady se kšeftuje se sourozenci? :-s

Prodám/Daruji tedy jednoho polorodého bratra, čerstvě v pubertě.
    Stav: těžce nepoužitelný.

A daruji ještě jednoho skrčka mužského pohlaví, obdařeného všemožnými závadami.
    Stav: těsně před pubertou.

Zájemci nechť se hlásí kdekoli a kdykoli. :D
  • Tak to nezávidím. Prázdninové víkendy sama u babičky jsem si sice vždycky náramně užívala, ale za svoje sourozence bych jinak dala ruku do ohně :-)
  • Já bych bráchu taky za nic nevyměnila, komu jinému bych se smála, když se sám kopne doprostřed čela :D s kým bych hrála lekací války a kdo by testoval moji trpělivost?
  • @Lady Sansa No, řekněme, že kdykoli mi ten vlastní začíná připadat docela fajn, tak něco provede, nebo se aspoň začne chovat jako totální idiot. :( Samozřejmě, že mám určité cítění co se rodinné sounáležitosti týče. Taky mu nehodlám nijak ubližovat, jen se ho pokouším předat do dobrých rukou. :D
    Na toho druhého je zbytečné plýtvat slovy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    6. potomek na cestě. To je hezky Starkovské. Širší rodinný kruhy už ale raději nezveřejňuj. Obávám se, že by to mohlo být příliš Freyovské :-)
    Každopádně pěkná skupinka. Šprt, kráska, sportovec, sympaťák, černá ovce a už chybí jen jeden. Valonquar :twisted:
  • Šprt, kráska, sportovec, sympaťák, černá ovce? A kdo je kdo, to nějak nechápu? Že bychom byli taková ta trhlá a křečovitě sympatická americká rodinka? To snad ne... :-D
    Nestraš s Valonquarem! Můj mladší bráška bude akorát velký a v děvkách žádnou zálibu mít nebude! :-)
  • Trochu předčasně, ale měli byste se zamyslet, jestli k Ferdíkovi nepořídit ještě jedno škvrně. Aby si měl s kým hrát....
    @Lady Sansa Joffrey? Freyové? Budeš muset tvojí sestru hlídat aby si nepřivedla nějakého grázla domů :D
  • @Everett_Young tak sa k nej moc nepriblizuj ;-)
  • @brbr Tak to aby na potomky už začal pomalu myslet brácha... Ale, sestřenka je teď taky čerstvě těhotná, takže tak zlý to zase nebude :-)
    @Everett_Young Onehdá mi vysvětlovala, že Joffa má pouze ráda (zasekla se v půlce Střetu), ale miluje Brana.
    upraveno 12. dubna 2013
    @Hildegarda Já nejsem zlý. Jenom když je někdo zlý na mě.

EDIT: Nebo na někoho koho mám rád.
  • @Lady Sansa: Tvoji rodiče mi přijdou docela zajímaví. Minimálně tím že byli ochotni si pořídit tolik dětí. Tak nějak jsem vypochopil, že nejste Romové ani pravověrní křesťané či muslimové. Tudíž mají mé sympatie a obdiv.
  • @Chmur Jo, nejzajímavější je, že se brali, když máme bylo jednadvacet a tátovi šestadvacet a pořád jim je spolu nádherně. Když jsem jednou pozvala kvůli babi Vaška na oběd (Vašek je můj kluk/přítel), připadalo mi, že ti manželé po dvaceti letech jsme spíš my dva, než máma s tátou. :-)
    Napsala jsem, že jsou průměrní, protože nejsou ani herci, ani politici, ani neprovozují nějaké superextra zábavné povolání.
    A odhadl jsi správně - nejsme ani Romové, ani křesťani, ani muslimové.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Včera jsem dočetla 50 odstínů šedi. Božíčku... Tohle mi bude strašit v hlavě ještě dlouho, stejně jako Twilight sága. S tou to mělo hodně společných bodů. A to nejen "kvalitou" a tím, že se obojí odehrává ve státě Washington.
    @Nevada Tak a teď je mnohem snazší obhájit snahu Kima hodit na USA (konkrétně do Wahsingtonu, který by Korea teoreticky i mohla mít v dostřelu pokud myslíš stát Washington na západním pobřeží) atomovku. Sakra, ten chlápek to má dobře vymyšlený.
  • @Nevada Mě stačil článek o 50oš ve čtvrtečním televizním programu. U toho jsem se opravdu královsky bavila, ale nějak moc často bych to mručení, vrnění a doslova jiných dobrých sloves asi nesnesla. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    Jo, stát Washington - ten uplakaný koutek USA (už začínám chápat proč tam tolik prší - všichni svatí brečí při pomyšlení na tu demenci).

@Lady Sansa
    Uhm, jo. Taky broukl, špitla, odfrkl, zakňourala a mnoho dalších...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.