Hot dead list (SPOILERY!)

upraveno 24. října 2012 v Spekulace

Není třeba připomínat, že GRRM se se svými postavami příliš nepárá. V klidu je nechá vyvinout v téměř vůdčí postavu celé ságy a pak je ve dvou odstavcích nemilosrdně zprovodí ze světa jen to fikne.

Kdo z důležitých postav už takto odešel do věčných lovišť či se mu případně stalo něco velice špatného? Namátkou si třeba vzpomínám:

Benjen (ztracen)

Lady :( :wink: (sťata)

Viserys (upečen zaživa)

Drogo (zanícení rány)

Eddard (popraven)

Renly (zabit kouzlem)

Robert (zabit kozlem kancem)

Joffrey (otráven)

Qhorin (naběhl si na meč při souboji)

Theon (stažen z kůže)

Robb (úkladně zavražděn)

Catelyn (podřezaná)

Oberyn (rozmačkán) :evil:

Gregor (jed)

Tywin (zastřelen)

Šae (uškrcena)

Lysa (hozena z okna)

Sandor (podlehl následkům zranění a otravě krve)

Brienne (oběšena)

Davos (teď si ani nevzpomínám :wink: )

Dacey Mormont (říkala to Miss Utahraptor)

obyvatelé Zimohradu (vypleněni)

Mycah (uštván)

Quentyn (usmažen)

Jon Snow (ubodán)

Pokud jsem někoho opominul, ozvěte se, doplním.

S některými z tohoto Martinova seznamu padlých to nejspíš nebude tak žhavé :) , přesto se na mysl vkrádá tíživá a tísnivá otázka.

Kdo je na řadě? Kdo bude další?

Tipněte si.

A můžete uvést i stručné důvody či indicie, které vás vedou právě k tomuto jménu.

Vítěz obdrží speciální hodnost "Jasnozřivec" nebo tak něco. 8)

12346»

Komentáře

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @sveva @Everett_Young podla mna prave Jojen nahradi Bloodravena ako strom. Ved Jojen je zelenovestec.
  • upraveno 20. ledna 2014
    sveva napsal(a):

A prosím vás, jakou motivaci by měl Bloodraven k tomu přidat se na stranu Jiných? Protože je to cool? :other: :-) Ani děti lesa se mi nezdají jako pomstychtivý národ. Proč by najednou otočily a přidaly se na stranu, proti které dřív bojovaly?
    Nejvíc mi tam ale nesedí Jojen... podle toho, co říkal, viděl Branovu budoucnost nebo alespoň tuší, jak je Bran důležitý pro boj s Jinými. Proč by ho tedy vedl k Tříoké vráně, která by ho tzv. chtěla svést na scestí..?

Já tu nemluvil o žádné pomstě nebo otoční stran, já tu mluvil všeobecně o vztahu, který může být jiný než se do teď prezentuje. Čtete ty kometáře vůbec celé nebo jen první řádek ? xDDD

podle toho, co říkal, viděl Branovu budoucnost nebo alespoň tuší, jak je Bran důležitý pro boj s Jinými.

To se ale vůbec nevylučuje s tím, že by se Bran k Jiným přidal (ať už v jakékoliv podobě)(pokud Jojen tu vizi pochopil dobře - taky otázka). Vezmu si jako příklad SW Např. Anakin Skywalker byl vyvolený, ten kdo obnoví rovnováhu v síle. No a aby ji obnovil, musel nejdřív vyvraždit Jedie a stat se sithem, než naplnil proroctví a svrhl Imperátora do jádra. Zatímco u Anakina byl katalizátorem strach ze smrtí blízké osoby (díky tomu se stal sithem a zpět jediem), tu může jako být klíčem např. jeho bratr Jon. Tohle jsou ale vše jen teorie a úvahy.

• @BukovjanDavid V klidu, to nebyla reakce jen na tebe. :-) Psala jsem jen, proč je podle mě nepravděpodobná teorie o zlém Bryndenovi a potažmo Branovi. Důkazy nemá ani jedna strana, takže se tu můžeme zvesela hádat. :-D
    Z toho, co o něm víme, mi Bloodraven nepřijde jako veskrze zlý člověk, nevidím tam prostě důvod, proč by chtěl vyhladit nebo zotročit obyvatele Západozemí. Imho ty jeho čáry a kouzla lidi trochu zveličovali... téměř nikdo nevěděl, že je měničem a ta jeho schopnost dozvědět se o všem, co se kde šustne, musela působit magicky. Jasně, jeho zjev asi nahání docela hrůzu, ale nic jiného od napůl člověka/napůl stromu ani nečekám. Můj "čtenářský instinkt" mi říká, že je na straně proti Jiným, toť vše. :-)

Paralely Písně a SW, to je na zahraničním fóru taky oblíbené téma. Vezmi si Jona/Luka Skywalkera. Tam už je to na pováženou... on ten @Jay nakonec ještě bude mít pravdu. :twisted:

@Edem Jojen není zelenověštec. Má jen zelené sny (ať to zní jakkoli blbě :D ).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    BukovjanDavid napsal(a):

Já tu nemluvil o žádné pomstě nebo otoční stran, já tu mluvil všeobecně o vztahu, který může být jiný než se do teď prezentuje. Čtete ty kometáře vůbec celé nebo jen první řádek ? xDDD

podle toho, co říkal, viděl Branovu budoucnost nebo alespoň tuší, jak je Bran důležitý pro boj s Jinými.

To se ale vůbec nevylučuje s tím, že by se Bran k Jiným přidal (ať už v jakékoliv podobě)(pokud Jojen tu vizi pochopil dobře - taky otázka). Vezmu si jako příklad SW Např. Anakin Skywalker byl vyvolený, ten kdo obnoví rovnováhu v síle. No a aby ji obnovil, musel nejdřív vyvraždit Jedie a stat se sithem, než naplnil proroctví a svrhl Imperátora do jádra. Zatímco u Anakina byl katalizátorem strach ze smrtí blízké osoby (díky tomu se stal sithem a zpět jediem), tu může jako být klíčem např. jeho bratr Jon. Tohle jsou ale vše jen teorie a úvahy.

No, to je ten problém. Tohle nejsou ani ty teorie, spíš jen úvahy. Jeden by čekal, že teorie vznikne na základě aspoň nějakého drobného náznaku v knize. A ne jako úplný výmysl, že třeba takhle nějak že by to snad možná asi mohlo být.

@Edem
    Jojen má zelené sny. Není zelenověštec. Neumí přenést svou mysl.
  • @Nevada Platíš mi pivo. :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tohle nejsou ani ty teorie, spíš jen úvahy. Jeden by čekal, že teorie vznikne na základě aspoň nějakého drobného náznaku v knize.
    @Nevada Kluci z HBO právě teď vymýšlejí jakou volovinu tam zařadí příště a strašně se smějou tvojí naivitě že by něco mělo být podle knihy =D
  • @sveva Pokud vím, tak se Jojen zmiňoval o tom, že měl sen, že mají jít za Branem a později za Tříokou vránou (podobný se zdál i Branovi samotnému). To, jak se Jojen choval v posl. kapitolách je možná zjímavý argument do Jojenokašovské teorie...
    @Everett_Young
    Ti dva pakoni jsou mi naprosto u pr.... ;)
    Řeč je samozřejmě o místních supervynálezcích, kteří ignorují knihy a vymýšlejí si ostošest :)

@sveva
    Platí :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak ja neviem. Niekedy niektorí možno vidia až prílišné kraviny, ale niekedy tie kraviny sú natienené trocha a sú zaujímavé.
    Mne príde tá možnosť, že Deti lesa privolali Bielych chodcov celkom možná. Malá, ale možná. Keď som čítal, ako hovorila tá dievčina o Prvých ľuďoch, nekypela v tom zrovna láska, skôr zášť a je možné, že tú zášť si aj chce vybiť.
    upraveno 20. ledna 2014
    @Branislav_Gepeto
    Já nevím, ale nic z jednání dětí lesa mi nepřipadalo záštiplné.

Myslíš tohle?
    „Kde jsouvšichni ostatní?“ zeptal se Bran jednou Listinky.
    „Odešli dolů do země,“ odpověděla. „Do kamenů, do stromů. Než přišli První lidé, celá tato země, které říkáte Západozemí, byla naším domovem, a přesto nás dokonce i v těch dobách bylo málo. Bohové nám dali dlouhé životy, ale neseslali nás na zem v hojném počtu, jinak bychom zaplavili svět, jako se zvěř rozmnoží v lese,když tam nejsou žádní vlci,aby ji lovili. To bylo na úsvitu dnů, když vycházelo naše slunce. Nyní klesá a nastal čas našeho dlouhého, pozvolného ubývání. Obři již také téměř vymizeli; ti, kdož jsou naše zhouba a naši bratři. Velcí lvi ze západních kopců byli vyhubeni, jednorožci vymizeli všichni do jednoho, počet mamutů klesl na pouhých pár stovek. Zlovlci nás všechny přežijí, ale jejich čas také přijde. V takovém světě, jaký si pro sebe udělali lidé, pro ně není místo, ani pro nás.“
    Když to říkala, vypadala smutně, a to Brana také málem rozesmutnilo. Teprve později si pomyslel: Lidé by nebyli smutní. Lidé by zuřili. Lidé by to nenáviděli a přísahali by krvavou pomstu. Zpěvánci jen zpívají smutné písně, zatímco lidé by bojovali a zabíjeli.
    Nebo jinak. Na základě čeho Ti přijde možnost, že Jiné přivolaly děti lesa jako možná? Proč by přivolaly své dávné nepřátele, kteří chtějí zlikvidovat vše živé?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada Neviem, je možné, že som si to zmýlil ja (viac než pravdepodobné s mojou pamäťou), ale viem, že keď som čítal Tanec, niečo mi na to správaní prišlo záštiplné - asi skôr len moje zdanie.

Alebo to bola tá depresívnosť, s akou to Listinka hovorila. Vyzerala smutne, že tvory vymierajú a nepriamo to dávala za vinu ľuďom - asi tá patetickosť ma donútila myslieť si, že Deti lesa by boli schopné ako posledný úder vrátiť ľuďom taký prístup.

V prvom rade asi chcem veriť, že tu bude sídliť odpoveď na otázku, prečo Bieli chodci prichádzajú po toľkých rokoch zrovna teraz. V Piesni je hafo otázok. Je mi jasné, že niektoré zostanú nezodpovedané, ale niektoré by bolo pekné objasniť a bojím sa, či dve knihy nebudú na takéto rozsiahlejšie veci málo.
  • @Mikjan Já té jojenkašovské teorii moc nevěřím. Možná je to tím, že mám Reedovi ráda a nechci, aby je Bran snědl a tak záměrně přehlížím jisté věci. :-) Myslím, že k té teorii svádí hlavně dvě věci, které ale můžou mít lehce i jiné vysvětlení. Jojen byl v posledních kapitolách mrzutý, melancholický víc než obvykle a chtěl se vrátit domů. Třeba ví, že se blíží den jeho smrti..? Ale to neznamená, že ho někdo musí sníst... Třeba viděl, že se něco děje doma s otcem, matkou atd. Důvodů může být víc.
    A rudá šťáva ze semínek čarostromu vypadala jako krev... no, tak vypadá i víno nebo brusinkový džus. :-)
  • @sveva Tak ta teorie mi celá přijde nesmyslná, jen mi připadalo, že zrovna tohle by její tvůrci mohli brát jako základ. Mimochodem, někde jsem četl, že Branův popis jak to chutnalo atd. je velmi podobné tomu stínovému lektvaru či jak-se-to-jmenuje co pila Dany v Domě Neumírajících, a tam bych asi kanibalismus vyloučil. Kromě toho mi Reedovci připadaj jako moc důležitý na to, aby umřeli (jak by se pak Bran dostal zpátky domů...)
  • @Mikjan prečo by sa vracal domov? Bran rovnako ako Brynden pekne prirastie k stromu. Alebo strom prirastie k Branovi. Jedna z tých dvoch možností to bude. :-D
    Nebo taky ne.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nevada napsal(a):

Řeč je samozřejmě o místních supervynálezcích, kteří ignorují knihy a vymýšlejí si ostošest :)

Tak počkat, ty nevěříš té teorii, že děti lesa jsou ještěři z pekel a očipovali Meeru a Jojena, aby odvedli Brana za hranice IceWallu? V knize jsou o tom jasné důkazy. Třeba zelené sny. Vždy, když je Jojenovo icq online, ještěři mu ukazují, co má dělat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.