Hot dead list (SPOILERY!)
Není třeba připomínat, že GRRM se se svými postavami příliš nepárá. V klidu je nechá vyvinout v téměř vůdčí postavu celé ságy a pak je ve dvou odstavcích nemilosrdně zprovodí ze světa jen to fikne.
Kdo z důležitých postav už takto odešel do věčných lovišť či se mu případně stalo něco velice špatného? Namátkou si třeba vzpomínám:
Benjen (ztracen)
Lady :( :wink: (sťata)
Viserys (upečen zaživa)
Drogo (zanícení rány)
Eddard (popraven)
Renly (zabit kouzlem)
Robert (zabit kozlem kancem)
Joffrey (otráven)
Qhorin (naběhl si na meč při souboji)
Theon (stažen z kůže)
Robb (úkladně zavražděn)
Catelyn (podřezaná)
Oberyn (rozmačkán) :evil:
Gregor (jed)
Tywin (zastřelen)
Šae (uškrcena)
Lysa (hozena z okna)
Sandor (podlehl následkům zranění a otravě krve)
Brienne (oběšena)
Davos (teď si ani nevzpomínám :wink: )
obyvatelé Zimohradu (vypleněni)
Mycah (uštván)
Quentyn (usmažen)
Jon Snow (ubodán)
Pokud jsem někoho opominul, ozvěte se, doplním.
S některými z tohoto Martinova seznamu padlých to nejspíš nebude tak žhavé :) , přesto se na mysl vkrádá tíživá a tísnivá otázka.
Kdo je na řadě? Kdo bude další?
Tipněte si.
A můžete uvést i stručné důvody či indicie, které vás vedou právě k tomuto jménu.
Vítěz obdrží speciální hodnost "Jasnozřivec" nebo tak něco. 8)
Komentáře
podle toho, co říkal, viděl Branovu budoucnost nebo alespoň tuší, jak je Bran důležitý pro boj s Jinými.
To se ale vůbec nevylučuje s tím, že by se Bran k Jiným přidal (ať už v jakékoliv podobě)(pokud Jojen tu vizi pochopil dobře - taky otázka). Vezmu si jako příklad SW Např. Anakin Skywalker byl vyvolený, ten kdo obnoví rovnováhu v síle. No a aby ji obnovil, musel nejdřív vyvraždit Jedie a stat se sithem, než naplnil proroctví a svrhl Imperátora do jádra. Zatímco u Anakina byl katalizátorem strach ze smrtí blízké osoby (díky tomu se stal sithem a zpět jediem), tu může jako být klíčem např. jeho bratr Jon. Tohle jsou ale vše jen teorie a úvahy.
Z toho, co o něm víme, mi Bloodraven nepřijde jako veskrze zlý člověk, nevidím tam prostě důvod, proč by chtěl vyhladit nebo zotročit obyvatele Západozemí. Imho ty jeho čáry a kouzla lidi trochu zveličovali... téměř nikdo nevěděl, že je měničem a ta jeho schopnost dozvědět se o všem, co se kde šustne, musela působit magicky. Jasně, jeho zjev asi nahání docela hrůzu, ale nic jiného od napůl člověka/napůl stromu ani nečekám. Můj "čtenářský instinkt" mi říká, že je na straně proti Jiným, toť vše. :-)
Paralely Písně a SW, to je na zahraničním fóru taky oblíbené téma. Vezmi si Jona/Luka Skywalkera. Tam už je to na pováženou... on ten @Jay nakonec ještě bude mít pravdu. :twisted:
@Edem Jojen není zelenověštec. Má jen zelené sny (ať to zní jakkoli blbě :D ).
@Edem
Jojen má zelené sny. Není zelenověštec. Neumí přenést svou mysl.
Ti dva pakoni jsou mi naprosto u pr.... ;)
Řeč je samozřejmě o místních supervynálezcích, kteří ignorují knihy a vymýšlejí si ostošest :)
@sveva
Platí :)
Mne príde tá možnosť, že Deti lesa privolali Bielych chodcov celkom možná. Malá, ale možná. Keď som čítal, ako hovorila tá dievčina o Prvých ľuďoch, nekypela v tom zrovna láska, skôr zášť a je možné, že tú zášť si aj chce vybiť.
Já nevím, ale nic z jednání dětí lesa mi nepřipadalo záštiplné.
Myslíš tohle?
Alebo to bola tá depresívnosť, s akou to Listinka hovorila. Vyzerala smutne, že tvory vymierajú a nepriamo to dávala za vinu ľuďom - asi tá patetickosť ma donútila myslieť si, že Deti lesa by boli schopné ako posledný úder vrátiť ľuďom taký prístup.
V prvom rade asi chcem veriť, že tu bude sídliť odpoveď na otázku, prečo Bieli chodci prichádzajú po toľkých rokoch zrovna teraz. V Piesni je hafo otázok. Je mi jasné, že niektoré zostanú nezodpovedané, ale niektoré by bolo pekné objasniť a bojím sa, či dve knihy nebudú na takéto rozsiahlejšie veci málo.
A rudá šťáva ze semínek čarostromu vypadala jako krev... no, tak vypadá i víno nebo brusinkový džus. :-)