Hot dead list (SPOILERY!)

upraveno 24. října 2012 v Spekulace

Není třeba připomínat, že GRRM se se svými postavami příliš nepárá. V klidu je nechá vyvinout v téměř vůdčí postavu celé ságy a pak je ve dvou odstavcích nemilosrdně zprovodí ze světa jen to fikne.

Kdo z důležitých postav už takto odešel do věčných lovišť či se mu případně stalo něco velice špatného? Namátkou si třeba vzpomínám:

Benjen (ztracen)

Lady :( :wink: (sťata)

Viserys (upečen zaživa)

Drogo (zanícení rány)

Eddard (popraven)

Renly (zabit kouzlem)

Robert (zabit kozlem kancem)

Joffrey (otráven)

Qhorin (naběhl si na meč při souboji)

Theon (stažen z kůže)

Robb (úkladně zavražděn)

Catelyn (podřezaná)

Oberyn (rozmačkán) :evil:

Gregor (jed)

Tywin (zastřelen)

Šae (uškrcena)

Lysa (hozena z okna)

Sandor (podlehl následkům zranění a otravě krve)

Brienne (oběšena)

Davos (teď si ani nevzpomínám :wink: )

Dacey Mormont (říkala to Miss Utahraptor)

obyvatelé Zimohradu (vypleněni)

Mycah (uštván)

Quentyn (usmažen)

Jon Snow (ubodán)

Pokud jsem někoho opominul, ozvěte se, doplním.

S některými z tohoto Martinova seznamu padlých to nejspíš nebude tak žhavé :) , přesto se na mysl vkrádá tíživá a tísnivá otázka.

Kdo je na řadě? Kdo bude další?

Tipněte si.

A můžete uvést i stručné důvody či indicie, které vás vedou právě k tomuto jménu.

Vítěz obdrží speciální hodnost "Jasnozřivec" nebo tak něco. 8)

«13456

Komentáře

• upraveno 11. listopadu 2007

Koukám, že Oberyn už tu je; ten jediný i tu chyběl. Ale jinak je ten seznam fakt děsivej. Tohle bych neukazoval žádnýmu začátečníkovi s ASOIAF. ;)

No a kdo je další na řadě? Vypadá to na Cersei, ale to se dozvíme až ve Vichrech za mnoogo let. ;( IMHO ale dřív než Cersei pude Sansa (prání otce myšlenky? ;)). Ale to se taky nedozvíme v dalším díle. Ledaže by se v Tanci dostal dál a prosákly by ty informace třeba k Tyrionovi (jako jsme se teď dověděli o Davosovi) - něco jako, z říše jde zvěst, že tvá sestra (manželka) to má za sebou. ;)

Co se týče indicií...nemám. Na co taky, že? Martin je málokdy nahazuje, snaží se překvapovat, šokovat (což mu někteří vyčítají jako hnusnou účelovost a vypočítavost). Ale tak nějaký by se našly...obě dámy už svý řekly, podle mě se jejich potenciál vyčerpal a bylo to v posledním díle dost znát. Nebo snad své ještě neřekly? Mají ještě čím děj obohatit? Já myslim, že ne.

No a pak myslím, že odejde ještě někdo mimo POV, určitě prořídnou Greyjoyové. Ne-li všichni, třeba zanikne celý rod. ;)

• upraveno 12. listopadu 2007

Já tipuju, že Starkové už vydrží všichni. Myslím si, že ještě padne Jaime, Cersei, Euron, Victarion, Stannis a Malíček :D

• upraveno 1. ledna 2008

Dovolím si doplnit několik, dle mého skromného názoru poměrně důležitých postav ze severnějších končin a jednu podstatnou osobnost z Králova přístaviště.

Jeor "Starý medvěd" Mormont (zabit)

mistr Aemon (sešel)

Ygritte (zastřelena)

Robert Baratheon (nabodnut na prase)

A pokud nejsou pověsti o dobývání Dračího kamene falešnou intrikou Tyrellů, pak to má i ser Loras zřejmě za pár. Taktéž na zdi se některým osobám v přítomnosti Melisandry začínají zapalovat lýtka. A paní Kamenosrdce určitě dosud nevychrčela poslední slovo. Bude to ještě zajímavé! :shock:

• upraveno 3. ledna 2008

No jakpak jsme mohli zabudnout na Roberta?! Přitom nebejt jeho, seznam HDL by zel prázdnotou. ;)

• upraveno 25. června 2011
    Theon není mrtvý. A u Viserise bych spíše napsal pozlacen.
    Pozlacení způsobí upečení. ;-) Ale souhlasím, že Theon mrtev není, Heavy to psal možná v době, kdy ještě nebyly známé úvodní POV kapitoly z Tance.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. června 2011
    Ten seznam je dost krátký, chybí tam kupa postav. Mr. Luwin, oba Casselové, Jon Umber, Rickard Karstark, Stará chůva, Septa Mordan, Balon Greyjoy, Dontos, Hoster Tully, Maege Mormont, Berik Dondarrion, Yoren, ser Arys,.. a mnoho a mnoho dalších
    Máš samozřejmě pravdu, jen psát o všech úmrtích v této sáze není v našich silách. ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. června 2011
    A mi tam naopak někteří přebývají, teda alespoň doufám :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. června 2011
    Maege Mormont není mrtvá. Alespoň ne oficiálně. To její dcera Dacey Mormont zemřela na Rudé svatbě.
    upraveno 25. června 2011
    Maege Mormont není mrtvá. Alespoň ne oficiálně. To její dcera Dacey Mormont zemřela na Rudé svatbě.
    Pravda. Spletl jsem si jejich jména.
    Jon Umber tiež nie je mŕtvy. Je držaný v zajatí v the Twins. Teda myslím veľký Jon. Malý Jon je mŕtvy.
    upraveno 25. června 2011
    Malý Jon Umber je. Totéž co mladá Mormontová.

edit: psáno předtím, že se Zapper stihl doplnit :)
    upraveno 25. června 2011
    Nojo! Velkej Jon žije a malej ne. Já myslel že je to obráceně. A já už mu zaplatil pohřeb sakra.
    To máte z toho čekání na Tanec. Knížky už jste četli desetkrát a pak jste moc chytrý. :D
    Ja som ich prečítal len 1x O:)
    upraveno 25. června 2011
    A jak je to dlouho?
    upraveno 25. června 2011
    Já Hru o trůny 2x, ostatní díly jen jednou. Ale je to teprve rok :o)
    No je pravda, že som ságu začal čítať v decembri a dočítal som ju v apríli. :rolleyes:
    Ale dosť veľa vecí som si tak či tak nepamätal. Vďaka awoiaf si pamätám tie podrobnosti.
    Budou se tam nějak označovat nemrtví - viz Starková ? Na dead listu je oprávněně, ale účinkuje dál...stejně jako Berik a zřejmě i Hora...a Theon - to už víme, že není mrtvý a první a poslední tři taky nejsou potvrzeni - nějak to rozdělit na definitivní a podmíněné ? :-)
    Berik je definitívne mŕtvy. Vymenil svoj život za život Catelyn.
    Ano, vypadá to tak na 99 %. Škoda, že tam nebylo jasněji popsáno, jak to proběhlo nebo jak to funguje (třeba Thorosem)
    To s berikom je odvazna domienka. Uvidime.
    Doufám, že za měsíc už budeme vědět ať tak či tak...
    sarven: odvážná? Proč myslíš?
    upraveno 25. června 2011
    To s berikom je odvazna domienka. Uvidime.
    Jestli reaguješ na Zappera, tak to není domněnka, ale fakt. V Hostině to řekl Thoros.
    Nevada: Presne :]. A kto iný ako Thoros by mal vedieť či je Berik mŕtvy, či nie?
    fakt to thoros povedal? kde, komu? to mi úplne ušlo.
    Brienne, tuším, když se probrala v zajetí. Řekl jí, že když on sám odmítl dát Catelyn polibek, že už je po smrti moc dlouho a tak hnusně olezlá, tak ji políbil Berric a vzdal se svého ohně.
  • upraveno 26. června 2011
    Nevím jestli to řekl tak přesně, váhala jsem u toho, jestli to není myšleno tak, že zkrátka už nechtěl "bojovat" dál a proto si našel náhradu, protože se odmítá dát příště oživit. Navíc je to rozhovor, i když se zdá být velmi upřímný. Taky pes ví, jestli Thoros ještě má styk se světem nebo jestli je teď spíše vězněm a co vlastně viděl a co ví a co jen z doslechu nebo zprostředkovaně. Proto si tam nechávám malou rezervičku.
    upraveno 26. června 2011
    Citace ze čtvrté knihy:
    "Je mrtvá," řekl Thoros z Myru. "Freyové jí podřízli hrdlo od ucha k uchu. Když jsme ji našli u řeky, byla tři dny po smrti. Harwin mě prosil, abych jí dal polibek života, ale bylo to již příliš dlouho. Neudělal bych to, ale lord Berik přitiskl svoje rty k jejím místo mne a plamen života přešel z něho na ni. A... ona vstala. Ať nás Pán světla ochraňuje. Ona vstala."
    Navíc pro Berikovu smrt naznačuje, že velká část jeho mužů je právě s Catelyn a další se oddělili - třeba Tom Sedma je v Řekotočí. Ať už jako zvěd nebo jen opravdu chce přežít zimu někde v teple.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.