Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1115116118120121394

Komentáře

• Dobrá česká pohádka zemřela na začátku devadesátých let. Ještě Nesmrtelná teta a Kouzelný měšec. A z pohádek financovaných impotentní ČT ubohá hrstička.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ještě v devadesátých se tu a tam povedla nějaká televizní, ale v novém tisíciletí to odumřelo definitivně. Ať je to třeba natočený v ateliéru, ale ať se zamyslí autoři především u scénáře.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já mám ráda Anděla Páně.
  • Jo, ten se mi taky celkem líbí.
    upraveno 25. prosince 2012
    To je kategorie "dá se". Ale osobně asi za poslední vyloženě dobrou pohádku považuju O princezně z Rimini (rok 1999) - dobře napsaný postavy, romantika a vyloženě nádherná čeština.
  • Viete mi niekto poradiť zháňam názov českej komédie ktorú som kedysi dávno videl, ale pamätám si z nej len 2 scény:
    v tej prvej stojí muž na moste a vyhráža sa že skočí, ak sa nemýlim scéna je v noci. Nakoniec sa rozhodne neskočiť no z kopca sa rúti auto bez vodiča ktoré nabúra do mostu takže nakoniec aj tak spadne.
    v druhej scéne su hlavní hrdinovia v nejakej chatke a žena zašíva mužovi ranu, ten je samozrejme ako v každom filme strašne precitlivený. Asi po 5-6 bodnutiach ihly sa na ňu pozrie pozrie a všimne si že v nej nie je niť.
  • @JoeGyry Jedna ruka netleská...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ten je samozrejme ako v každom filme strašne precitlivený

LOL!
  • @Michelle Ďakujem.
    @Nevada zväčša nevadí ak mužovi strelia do ramena guľku, tu si ešte sám vytiahne a zasmeje sa. Ale ak by mu mala nejaká žena s peroxidom vyčistiť škrabnutie na tvári tak to už je najhoršia bolesť na svete.
  • A kdo se díval na Statečného kováře? Věřím, že místní kritici by ve scénáři našli jistě nedostatky, :-) ale co ta kultovní hudba! Vzpomínáte si, ne? Úplně mi při ní naskakovala zimomriavka! 8-)
    Dneska mě hrozně pobavila jedna starší pohádka O štěstí a kráse. Příběh ve zkratce - pradlenka a princezna si závidí a chtěly by to, co má ta druhá (vypadají stejně), takže kouzelná babička je vymění a nakonec zjistí, že jim bylo líp, tak jak bylo předtím. Bylo to peklo, ale Vladyka, který hrál dementního prince Fridolína byl boží - kdyby byla celá pohádka jen o něm, vůbec by mi to nevadilo. A teď proč to bylo peklo - hrál v tom Pavel Trávníček a zpíval a tančil - to se fakt nedalo! A ještě vám musím prozradit konec, který tu pohádku totálně zabil - nakonec se teta princezny a strýček pradlenky přiznali, že se vlastně milují a obě dívky jsou jejich dcery! Tohle by zničilo jakýkoli film na světě! (teda samozřejmě kromě Cimrmana)
  • @Krisa tieto odvary klasickej rozpravky o dvoch bratoch ja fakt nemusim...klasika je len jedna
    @Krisa Ale zase jsi tam mohla vidět mladýho Rodena :)
    @flanker.27 To je fakt. S těma vlasama vypadal nezvykle :)
    @Krisa Nevim proč, ale mamince se zrovna tahle pohádka vždycky líbila. Je fakt, že tam člověk navíc může vidět Markétu Fišerovou, manželku Marka Ebena, předtím, než ochrnula.
    @flanker.27 Jo, na to jsem byla upozorněna, když jsem prohlásila, že "ta princezna je nějaká divná"
    @Krisa Divná?
    @flanker.27 Zrovna byla písnička ;)
    @Krisa Ty v pohádkách bývají (bohužel), co je na tom divného? :)
    @flanker.27 Byla příšerná, což vlastně není nic divného :D
    @Krisa Takže princezna je divná, že zpívala příšernou písničku :-k :?:
    @flanker.27 Ne, prostě mi při té písničce a tanečku přišla divná (hrozně se šklebila a pitvořila), ale pak přišel Trávníček a já zjistila, že to je schválně.
    @Krisa Jo, Trávníčkův příchod vysvětluje ledasco :)
    @flanker.27 Fakt nechápu, že Trávníček a princ z Popelky je jeden a ten samý člověk (i když je dabován jiným, což zmůže asi taky hodně).
    upraveno 26. prosince 2012
    @Krisa Nojono, v Třech oříšcích je o 13 let mladší než ve Štěstí a kráse :)
    @flanker.27 Já to ale nemyslela vzhledově - spíš pohyby a vystupováním. A nemyslela jsem jen Trávníčka ze Štěstí a krásy, ale i současného (i když ono asi vrcholové chlastání udělá taky své).
    @Krisa Tak to je asi právě tím, že v té době ještě schlastaný nebyl :)
  • Za chvíli dávají na ČT1 Rozum a cit. Viděli jste to někdo?
  • @heavy_head je to podobné jako Na větrné Hůrce jen s tím rozdílem že
    je tam násilně vecpanej happy end
  • Mně se dobré konce dost líbí. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.