Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1116117119121122394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Viděla. Líbilo hodně. Příběhově i obsazením.
  • Mně taky. :-) Edward je úžasný. :twisted:
  • Mně se dobré konce dost líbí.
    @heavy_head Pak bych ti doporučil napínavou fantasy ságu "My little Pony". Najdeš tam i crossover s ASOIAF. A nedívej se do obrázků je tam spoiler ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. prosince 2012
    1
  • @Everett_Young ty máš něco proti "...žili spolu šťastně až do smrti" ?
  • upraveno 27. prosince 2012
    Chystá sa niekto na nových Les Misérables? Ja si to určite nenechám ujsť. :)
    @Arutha2321
    Že váháš :)
  • Everett_Young napsal(a):

@heavy_head je to podobné jako Na větrné Hůrce ....

to je vtip, který jsem nepochopila, že?

• Mě lehce zarazil ten "násilně vecpaný happy end" :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. prosince 2012
    @Dreamer @brbr číst, číst a zase jenom číst. Nic víc k tomu netřeba dodávat...
    Číst nestačí. Je třeba přitom i vnímat ;)

Patří to spíš do topicu o seriálech, ale komu se Rozum a cit líbil, tak doporučuju tuhle verzi Pýchy a předsudku.
    flanker se bude tvářit, že tenhle post neviděl, prosím :)
  • @Nevada Úžasné zpracování s dokonalými herci ;-)
  • @Nevada tenhle seriál, ani nevím proč, pořád odkládám. Teď si mě navnadila, asi se na to přeci jen podívám.
    upraveno 27. prosince 2012
    @Michelle @Dreamer
    jj, podle mě nejlepší zpracování Austenové, co jsem viděla. Ale neviděla jsem je všechny, to zase ne :)

A trochu oslím můstkem (přes Colina Firtha a ironický humor) jsem si vzpomněla na Lekci neslušného chování. Taky doporučuji.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Lekce neslušného chování je skvělá, taky doporučuji.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Co zas já jsem tady obviňován? Náhodou se mi to docela líbilo, v rámci možností žánru :)
  • My sme si vcera dali Safety Not Guaranteed a cely cas som sa priblblo usmievala. Mily film a clovek ma po jeho pozreti taky prijemny pocit. Od tvorcov Little Miss Sunshine, co asi vela napovie.
  • Musím uznat, že Colin Firth jako pan Darcy = dokonalost. Ta leklá ryba z adaptace s Keirou Knightley zapomenuta :D
  • @Dreamer Je úžasný a ten jeho pohled... :-) A jak se ti líbila Lizzie? Strašně roztomilá, že? :-)
  • Ano, hlavně se mi líbilo jak jí při úsměvu jiskří oči :) a rozervané dlouhé pohledy pana Darcyho...aaach. Velmi mile mě též překvapily sestry pana Bingleyho, přesně podle mých představ. I když načechrané ohnivé háro Simona Woodse zůstává nepřekonáno :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A do třetice, Matt Shapiro:
    Velmi dobrý střih. Hudebně nic moc. tři čtvrtě videa je zhruba stejným stylem, který začne být docela brzy nudný. A celkově je tedy video docela nuda. Ale konec to trochu zachraňuje. :-)
  • Mě teda Austenová nikdy moc nechytla. Probírali jsme to ve škole, fajn, přečetla jsem si to a to je asi tak všechno. Na film jsem se taky podívala jen kvůli Keiře Knightley a taky mě to nijak moc nenadchlo, ale ještě jsem asi nedorostla (stejně jako na Babičku a Malého prince, kterého jsem nikdy nepochopila)
  • Mylady, to přijde, to přijde. :-)
  • Já myslela, že zrovna romantika okořeněná špetkou humoru by mohly Sansu zaujmout a docela dobře bych si zrovna Pýchu a předsudek uměla představit v její soukromé knihovničce na Zimohradu :D Mě Austenová chytla na první přečtení, k Babičce se naopak asi nevrátím. Od Němcové se mi líbí pohádky a pak ještě Divá Bára, ta se mi četla docela dobře.
  • prave som videla Atlas mrakov a asi nezaspim...mam noveho sampiona - Hae-Joo Chang...ach :)
    inak odporucam, sice dlhe, ale stoji to za to
    a stavim sa, ze jedna postava Halle Berry vam tam urcite ujde ;)
  • Zajtra ide Jastrabia žena (Joj 12:25), to som už veľmi dlho nevidel, keď som bol malý bol to jeden z filmov ktorý som mal veľmi veľmi rád.
  • Já náhodou Pitta též jako herce uznávám, dokonce jsem od Letce změnil výrazně postoj i k DiCapriovi.
    @flanker.27 Mně DiCaprio v mnoha rolích nesedí. Nemyslím si, že je to špatný herec (to už koneckonců dokázal jako mladíček v Gilbertovi), ale není to ten typ, co se hodí skoro na všechno. V okamžiku kdy ho postaví do rolí nějakých tvrďáků či ostřílených dobrodruhů - Krvavý diamant, Skrytá identita, tak je to pro mě zklamání. Navíc pro mě osobně, podobně jako např. Hanks, Tom Cruise či Matt Damon postrádá charisma (i když TC i MD vytvořily mnoho zajímavých filmových postav).

@Hildegarda: Trailer vypadá zajímavě. Možná by to mohlo být i na návštěvu kina (vizuálně zřejmě zajímavé). Jaká byla hudba?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Chmur Mě se právě v těch rolích líbil, nejvíc ovšem v Prokletém ostrově.

@JoeGyry Jo,, Jestřábí žena, taky oblíbená záležitost. Nejlepší intro do filmu:

• @JoeGyry : Příjemná oddechovka. Pro mě kvalitní béčko:-) Škoda že Rutger Hauer nedostával víc rolí v kvalitních filmech, protože měl charisma a jako herec nebyl vůbec špatný viz. Blade Runner. Takhle se jeho kariéra filmového herce rozplizla v samých kravinách.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.