Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1295296298300301394

Komentáře

• @svoa00
    se kamera cudně odvrátí na na stíny těch dvou dotyčný na zdi
    A divák odcházejíc z kina nebude vědět, jestli to byl meč či penis... =D A jelikož to bude pg13 tak je jasný že meč, protože jakýkoliv náznak sexuálního styku nebo nedej bože výše zmíněné bradavky bude nežádoucí :)
  • svoa00 napsal(a):

Upřímně - k fantasy Anakinovi se nejspíš nikdy ani nedostanou.

Ačkoliv je námět SW starší, třetí díl byl (nejen) dle mého RoC a pádem Arthase silně ovlivněn. Arthasova proměna je pro mě o něco uvěřitelnější než u Anakina, kde je ten vývoj v poslední fázi až příliš směrován. Co z toho udělají ve filmu je věc další, za sebe pochybuji, že se jim podaří atmosféru uchovat.

Jinak FT kampaň na mě působila již dosti poslepovaně a nuceně - zejména křečovitá snaha odhalovat komplikovanější pozadí již proběhlých událostí a vše prezentovat coby součást jakéhosi vyššího plánu. Je na tom až příliš vidět, že to neměli rozmyšlené předem a roubují to dodatečně. Z toho nekouká nic už z principu..
  • @Ugla Tak to je typický Blizzard - to, co člověk ví, o pár kroků dál změní, když to vyžaduje gameplay. Ty herní kampaně za lidi a nemrtvé z RoC jsou každopádně asi to nejlepší, co udělali, jak po stránce děje, tak hratelnosti. Jestli se někdy dostanou k Arthasovi, tak by byla dobrá volba nechat ho používat podobný černý humor jako Lestat z Interview s upírem ("Proboha, to je rakev!" - "No to je, tak to asi musíš být mrtvá."). Ale jak jsem říkala, těžko by to zvládli udělat stylem pro třináctileté děti, kdy se nesmí sekat ruce, natožpak oživovat mrtvoly jak v zombie hororu.
  • upraveno 30. března 2016
    Jinak pro zájemce zmíním dva projekty, které můžou skončit dobře nebo taky ne...

http://www.csfd.cz/film/412010-hlas-pro-rimskeho-krale/prehled/

Na ČT jste možná už viděli spoty z tohohle filmu, tak tady si můžete přečíst, o co jde. Kryštof Hádek je zajímavá volba, no co no, kdo by měl toho Káju hrát, když Brodský už není. Může to být fajn, když dialogy nebudou šustit papírem.

http://www.csfd.cz/film/411926-milada/galerie/?type=3

A Milada Horáková. Před nějakou dobou jsem četla rozhovor s její dcerou a z toho, jak popisovala třeba poslední setkání s matkou (kdy Horákové její sestra naznačila, že její manžel stačil utéct), a hned mě napadlo, že by z toho mohlo být dobré drama. A vida :)
  • Tak ten první film už nyní ve mě vyvolává silnou skepsi, na okoukané české herce nejsem zvědavá, bude to nejspíš vypadat i vyznívat lacině. Druhý vypadá zajímavěji, Horákovou nejspíš bude hrát Chýlková, Kerekes...proboha proč, to tam potřebují někde ukázat prsa?
    @Dreamer A těším se, až obligátně budou Blanka z Valois a Jan Lucemburský mluvit perfektní češtinou bez přízvuku :D Karel IV. se mimochodem po návratu do Čech musel česky znova naučit, takže technicky vzato ve skutečnosti taky nejspíš nemluvil jako profesor češtiny (zvlášť ještě při tom všem cestování). Ale to jenom tak popichuju, v češtině na přízvuky moc zvyklí pořád nejsme a představa Karla IV. s lehkým francouzským přízvukem je opravdu divná. Ale souhlasím, ČT tyhle historická témata na rozdíl od BBC moc neumí, ale pokouším se nebýt přehnaně skeptická.
  • @Dreamer Asi tak :D Rád bych se dočkal něčeho na toto téma, ale jak u toho vidím českou vlaječku, tak mě omývá.. Okamžitě jak jsem viděl napsáno Voříšková tak jsem si říkal, páni, to nebude scénář plný bodré mluvy, nicméně plný krutohustopřísných výjevů ze života Karlova :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Když už, tak by měli měli mluvit staročesky. :) To bys musela kritizovat třeba The Last Kingdom, že ať Sasové nebo Vikingové, všichni mluví dokonalou současnou angličtinou, ač ta z doby před Vilémem Dobyvatelem se té dnešní prakticky vůbec nepodobala. Nebo War and Peace, že tam nemluví rusky (na druhou stranu si aspoň odpustili to klišé mluvit anglicky s jakože "ruským přízvukem", obvyklý to nešvar Hollywoodu :) ). A to jsou jen teď aktuální dva případy.
  • @flanker.27 Ono nejde ani tak o jazyk, ale o ten styl, jakým je to napsáno, o žádný archaismy taky nestojím, ale obávám se že když Karel IV bude puberťák tak mu dají kšiltovku s placatým kšiltem a uzpůsobí scénář, aby to "přiblížili té naší generaci"
  • @flanker.27 Já vím, však píšu, že jenom tak popichuju.

@sfik V tomhle případě ne vlaječka ale dvouocasý lev :D Ta Voříšková mě taky pobavila, už vidím, jak uhraje francouzskou princeznu s tím jejím vyhuleným chraplákem.
  • svoa00 napsal(a):

Ta Voříšková mě taky pobavila, už vidím, jak uhraje francouzskou princeznu s tím jejím vyhuleným chraplákem.

no jo, to mě nenapadlo ten hlas :D mně stačilo si představit dvojku Hádek a Voříšková v něčem, co by se mělo tvářit jako středověké historické drama, teď do toho ještě tohle, doufám, že titulkovou píseň budou mít na starosti Chinaski nebo Kryštof.

• Chinaski nebo Kryštof.
    =D

Napadnul mě Kocáb, ten už má se zhudebněním historického dramatu zkušenost :D =D
    @flanker.27 ruská šlechta mluvila francouzsky ne ?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Mihli sa tam Vznešení elfovia.
  • @DanielSvatoš jop, myslím, že někteří ani vůbec neuměli rusky.
    sfik napsal(a):

Chinaski nebo Kryštof.
    =D

Napadnul mě Kocáb, ten už má se zhudebněním historického dramatu zkušenost :D =D
    Kocábovu hudbu u Jana Husa mi ani nepřipomínej...

@DanielSvatoš Většinou ano, ale nemluví ani francouzsky :)
  • @sfik: Narnie je moc pohádka (podobně jako Hobit), Warcraft snad ne.
    @Sagart: Tomu, že dosáhnou kvality LoTRa nevěřím (ale ani nevíš, jak moc bych jim to přál).
    @svoa00: Tady je trochu problém - W3 je dějově zatraceně povedený a obsahuje spoustu silných příběhů (Arthas, Sylvanas, smrt Mannorotha...), ale pokud vím, tak tohle má být podle W1, kde je zajímavý maximálně Medivh, jinak příběh typu zelení zaútočili a po počátečních úspěších jsme jim nakopali není nic úplně nosného. Ale pokud si pohrají s jednotlivými "hrdiny" a nebudou sklouzávat ke stokrát ohranému zelení-zlí vs. růžoví-dobří, tak to to může být zajímavé... (Jako GoT - u postav známe motivace, ale vysloveně černých/bílých je tam pomálu...)
    Ať je to aspoň lepší než 3xHobit.
    flanker.27 napsal(a):

Ať je to aspoň lepší než 3xHobit.

Mezi slepýma jednooký králem. To by nemuselo být ani moc těžké.
    Kocábovu hudbu u Jana Husa mi ani nepřipomínej...
    To jsem tak začal pochybovat jestli Husa zabil oheň nebo probíjející elektrická kytara :D

@Jay
    e pokud si pohrají s jednotlivými "hrdiny" a nebudou sklouzávat ke stokrát ohranému zelení-zlí vs. růžoví-dobří, tak to to může být zajímavé... (Jako GoT - u postav známe motivace, ale vysloveně černých/bílých je tam pomálu...)
    Podle mě to bude ve stylu Úsvit planety opic.
    upraveno 31. března 2016
    @sfik Potíž je, že filmových fantasy, co stojí kvalitativně vysoko, zatím filmový průmysl moc nevyprodukoval (obrýleného parchanta tam pořád nejsem schopen zařadit), takže i za mírný nadprůměr aby byl člověk vděčný.
    Kocába měli nechat, aby zahrál koncilu, myslím, že by se církevní otcové v hrůze rozutekli od Konstance co by jim nohy dovolily.
  • @flanker.27 Ano, a i když těch dobrých moc není, je každá "Válka draků" a "Zázračný kouzelníkův pomocník" propagovaná jako supr podívaná a z jakýchkoli očekávání pak zůstává jen nový podnět pro hlubokou skepsi.
    A jo, nemůže za to jen televize a spol., ale i moje hloupost, když si vždycky při čtení popisku představuju, jak to bude super a akorát se zas nachytám. Takže jsem taky ráda za každou, u které nemusím mlátit hlavou do stolu a třeba si i za pár dní vzpomenu, o čem to bylo.
  • @CervenKa
    Takže jsem taky ráda za každou, u které nemusím mlátit hlavou do stolu a třeba si i za pár dní vzpomenu, o čem to bylo.
    Tak to se nedivím, že si na to nevzpomeneš, když mlátíš hlavou o stůl. =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. března 2016
    Mě na fantasy filmech asi nejvíc štve, že tak zprasili Eragona! To mohla být tak hezká pohádka. Já vím, že příběh je tisíckrát omletej, ale stejně je fajn. Herci taky dobří - až na elfku, no a i Eragon se všema očima zavřenýma nakonec celkem šel. Výprava taky nebyla úplně marná. Fakt velká škoda :(

(Já vím, že to tu už bylo několikrát, ale mně to furt nedá.)
  • @Krisa Pamatuji, že jsem si tehdá dokonce koupit dvd, jak moc jsem se na to těšil. A pak u televize jen kroutil hlavou a smutně koukal :/ Mluvíš mi z duše.
  • Mě to přišla taková blbůstka ten film, ale nic úplně ukrutně hroznýho, ale neznám předlohu...
  • Já ten fail Eragonovi celkem přeju :-D předlohu jsem zkoušela přečíst, připadalo mi, že je to celkem příšerně napsané a navíc těžce neoriginální. To si radši už konečně přečtu Pottera, než to znovu zkoušet s Eragonem, tfuj.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer No tak ono je celkem rozdíl, když něco napíše dospělá ženská a patnáctiletý kluk (Eragona = 1. díl napsal Paolini v 15 letech).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.