Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1292293295297298394

Komentáře

• kudrnatej degen
    To jako ten satyr nebo co to bylo? :D
    Já se teda na fantaghiro díval taky, ale já kvůli Kateřině Brožové.. Jo jo, to byla ještě mladá, sexy a nedělala kampaň pro Paroubka :D
  • Podle mě je to jasný guilty pleasure, pro mě i pro flankera, ale to jeho hodnocení je samozřejmě jenom na oko, aby neztratil tvář :D

image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. března 2016
    @sfik Tenhleimage

A flanker neví, co je dobrý :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Vůči tomu se výrazně ohrazuji a vyvodím z toho důsledky jen co Fantagiro domluví s mluvícím kamenem =D
    Ale fakt, na to abych vzdychal nad Romualdem nebo Tarabasem nejsem vybaven příslušnými, eee, orgány, takže já mám svědomí čisté :)
    Musím se pochlubit, že jsem se dotýkala podlahy, po které chodil Romualdo =D
  • upraveno 16. března 2016
    @Krisa fakt jo? No to ale asi nebudeš jediná, vzhledem k tomu, kde se natáčelo :D

image

image
    Krisa napsal(a):

Musím se pochlubit, že jsem se dotýkala podlahy, po které chodil Romualdo =D

Skoro se bojím zeptat. Čím? :twisted:
    upraveno 16. března 2016
    @Dreamer To ne, jenom na té prohlídce nás bylo asi 20 :D.
    Nejlepší bylo to zjištění: "Tý jo, tohle už jsem někde viděla."..."Zde se natáčela známá pohádka Princezna Fantaghiro."..."No jo, ty vole, tohle je ta studna, tohle ty schody, tohle..." :)

@flanker.27 Vzhledem k tomu, že to bylo loňský únor, tak málem i šavlí :P
  • upraveno 16. března 2016
    @Krisa taky vám říkali kolik fotoaparátů a dalších drobnůstek z té studny lovili? Úplně to stejné říkají poměrně pravidelně :D
    Na Bouzově se točilo tolik krásných pohádek, proč se připomíná zrovna ta slátanina :wall:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ještě že nejsem tak starý, abych si pamatoval, že jsem někdy něco takového viděl.
  • upraveno 17. března 2016
    Musím říct, že bych se asi bál na to podívat znovu, abych si nezničil představu vtipné husí čarodějky :D Stejně třeba jako už nechci vidět Nekonečný příběh, který bych hodil do stejného pytle, jen s tím že F. je italsko česká koprodukce.. Už jenom ta spolupráce naznačí že se musí jednat o něco mimomimořádného (Andrea Spezza mi promine :D )

K mluvícímu kamenu - tak nějak jsem si představoval ledvinový kámen, když jsem byl malý, protože tuším tátu, tenkrát jak to dávali, vzaly ledviny :)
  • Ja som na tom vyrastala a to som to zbožňovala. Ale už som to nevidela celú večnosť, takže kto vie, čo by som hovorila teraz.
    @sfik Nekonečný příběh jsem znovu viděl nedávno. K mému překvapení se mi to docela líbilo, na čemž měl asi podíl fakt, že jsem si připomenul staré kvality českého dabingu. A jak Cupák mluví Falca, to je požitek pro uši :)
    @Dreamer Jéééé, já nebyla na Bouzově, ale v Bojnicích.
    Schody:image

Nekonečný příbeh jsem nedávno viděla a byl furt dobrej (jo, brečela jsem) :).
    Bohové jsou ke mě milosrdní, když dovolili, abych si z Nekonečného příběhu nic nepamatoval.

Teda pamatuji si mluvící šutr a létajícího psa. 8-O Ach, bohové, prosím. Slibuji že už budu hodný. :weirwood:
  • @Monte Karstark pff, to nejde vymazat, zůstane to uložené v mysli na pořád :P
    image

hlavně nejbrutálnější scéna filmové historie...
    image
    Ach ty asociace, okamžitě mi to vyhodilo bažinovou scénu ze Jdi a dívej se:

image
  • Jojo, Fantaghiro. První série s namlouváním Romualda mi přišla roztomilá a správně pohádková, u všech dalších jsem se mohla potrhat smíchy.
  • @Dreamer
    Jsem Gmork. A ty, ať už jsi kdokoliv, máš tu čest být mou poslední obětí.
  • @svoa00 musím si v nejbližší době znovu pustit :)
    Sorry, koně topící se v bažinách na mě nefungují. Jediný kdo ve mě vyvolal nějaké emoce byl Poslední jednorožec. A tomu se to povedlo nejspíš jen proto, že jsem tenkrát byl ještě mladý, větrem neošlehaný, blbeček. Budiž mi odpuštěno.
    Dreamer napsal(a):

hlavně nejbrutálnější scéna filmové historie...
    image

A nejhorší je, že se prý při točení té scény ten kůň fakt utopil, z čehož byl Atrej tak v háji, že nemohl chvíil natáčet. A ani se mu nedivím, zvlášť když ho ještě prý ten mechanismus stráhl pod vodu, až upadl do bezvědomí. Ten to chudák fakt vyhrál...
  • upraveno 17. března 2016
    Krisa napsal(a):

A nejhorší je, že se prý při točení té scény ten kůň fakt utopil, z čehož byl Atrej tak v háji, že nemohl chvíil natáčet. A ani se mu nedivím, zvlášť když ho ještě prý ten mechanismus stráhl pod vodu, až upadl do bezvědomí. Ten to chudák fakt vyhrál...

8-O to jsem netušila
    @Dreamer Četla jsem to kdysi v nějakém článku o Nekonečném příběhu, je to docela síla.
  • Aha, tak od té doby se na konec titulků píše, že žádná zvířata při natáčení nebyla zraněna? :twisted:
    Jsem barbar a vlastně ani nevím, o čem Nekonečný příběh je. Když jsem ho totiž viděla, byla jsem ještě prťavá a utkvěl mi jen ten lítající pes. Potom jsem zahlídla vždycky jen útržky, nikdy celý film.
    Hm, to zní jako inspirace na program pro rodinnou drobotinu, až mi je zas někdo svěří... :D

A Fantagiro je nejlepší! I když teda v čerstvé paměti mám jen 1. a 3. díl, na ty další jsem neměla odvahu :)
  • @CervenKa
    ha, tak od té doby se na konec titulků píše, že žádná zvířata při natáčení nebyla zraněna?
    Jsem barbar a vlastně ani nevím, o čem Nekonečný příběh je. Když jsem ho totiž viděla, byla jsem ještě prťavá a utkvěl mi jen ten lítající pes. Potom jsem zahlídla vždycky jen útržky, nikdy celý film.
    Jsem na tom stejně.
  • Jo? Tak tady máte nejen obsah filmu, ale i knihy a ještzě k tomu s motivační psychoanalýzou.

Nekonečný příběh
  • @Aviv dík, ale když už jsem tak dlouho odolávala, radši se spoilerům vyhnu :D
    @Krisa no dyť je to krásnej hafan! ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.