Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1290291293295296394

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Ne, Johny Zehlicka fakt není reálné jméno (teda asi, na 100% to říci nemůžu) :)
  • Ja zostávam hlavne kvôli tej muzike a prípadnemu peknému vizuálu. Na potitulkové scény somm zatiaľ nemala veľa šťastia.
  • Já jsem s výsledky Oskarů spokojený Mark Rylance vyhrál, takže já taky dobrých 1575 Kč z 550. Trošinku mě radost kalí, že kdybych si vsadil později vyhraju víc, kurz šel až na 4, ale člověk nemůže být nenažraný.
  • Jo, taky koukám na titulky, a to proto, abych film vstřebala, domyslela některé pointy... Jinak řečeno, když je to jednoduché pokoukání, nemám potřebu v kině vysedávat, když se mi to hodně líbí, odcházím poslední.
    A totéž dělám i u televize. Nejvíc mě štve, když tam nemůžou nechat ani blbou minutu titulků na to, aby člověk pochvalně pokýval hlavou, vypnul zvuk ještě před kraválem reklamy a šel do háje.
  • AvivAviv
    upraveno 1. března 2016
    Áno, to ma štve tiež. Ani len sekvenciu v záverečnej melódii nenechajú dohrať. Utnú to v polovici tónu a že "Videli ste bla bla...". To e zločin proti filmovému zážitku.
    Jo a místo toho jebnou jména na jednu obrazovku, aby člověk musel mít dalekohled, pokud by chtěl něco přečíst (třeba když si nemůže vzpomenout na jméno herce ani za zlaté prase).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Krisa To myslíš takové ty dvě rychlé obrazovky, které probliknou tak rychle, že člověk nestihne přečíst ani první jméno? Tak vzhledem k frekventovanosti reklam a jedné extra tučné reklamní přestávky 5 minut před koncem filmu/pořadu se k těmhle titulkům ani nedostanu.

Jako sledovat cokoli na komerční stanici je pro mne nehorázné utrpení. Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem naposledy zapnul televizi někdy o Vánocích. :-k
    @Monte Karstark Jo, přesně to.
  • několik let jsem neměl zájem vidět animák a letos jsou dva
  • Tento ma zlákal tiež. Fakt sa naň teším. Neviem presne čím si ma získal, ale teším sa naň.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 1. března 2016
    už jen scéna na úřadě s lenochody si mě získala, ten film je jasnej :dance:
  • Temna veza - Matthew McConaughey potvrdeny
  • upraveno 2. března 2016
    Doufám, že jako Roland...bylo by to sice lehce prvoplánové, ale furt lepší než Elba :-?
  • Elba je tiez potvrdeny...teraz ide o to kto (z) koho
  • Hildegarda napsal(a):

Temna veza - Matthew McConaughey potvrdeny

Roland...
    image

McConaughey...
    image

image
    Ale podle toho prvního obrázku je to jasnej William Fichtner :-)
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Černej Roland to neeeeeeeeeeeeeeee :wall: :'-(
  • upraveno 3. března 2016
    NE...ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, néééééééééééééé!

...tak takhle si feministky představují korektní zábavu? A začínám být alergická na Melissu McCarthy :-@
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Pokud to bude propadák, vždycky se to dá obhájit tím, že svět má stále ještě předsudky a nevyzrál, tudíž je třeba jej nadále "vychovávat" =D
    Že je to prostě blbý, to se nepřizná.
  • upraveno 4. března 2016
    It z roku 1990 ....ufff, takhle špatnou adaptaci knihy jsem snad ještě nikdy neviděla (a to počítám i GoT :D ). Temná atmosféra, napětí, brutalita, děs....všechny tyhle aspekty filmu chybí. Dalším hřebíkem do rakve jsou naprosto otřesné herecké výkony celého obsazení a to včetně dětských herců, i když ti mají alespoň pár světlých okamžiků, kdy jim člověk chce věřit (Billovu koktání ale rozhodně uvěřit nešlo). Soundtrack jen podtrhuje parodičnost celého filmového zpracování Kingova hororu. Snažit se děsit pár kapkami kečupu na zemi nebo přehrávanými křečovitými výrazy ve tvářích herců, to snad nemohlo fungovat ani v devadesátých letech. Scény domácího násilí jsou zbaběle obcházeny, stejně jako rasismus a zobrazení násilí na dětech...rány kameny dopadají zhruba stejně tvrdě, jako by po sobě děcka házela molitanem, ano to je perfektní výchovná lekce, stejně jako dnešní bezkrevné a bezbolestné bitky mezi komiksáky. Rozpočet na masky se asi vyplácal na klauna a pařátky, protože všechny ostatní zrůdičky chybí. Neměla jsem sílu to dokoukat do konce, je to ostuda, takhle zabít potenciál.
  • @Dreamer Podle mě mezi krotitelkama chybí asiatka :D Třeba alespoň ta černoška bude lesba a spláchnou dvě hovna jednou vodou...
    @sfik To chystaní Strážci vesmíru mají všech pět pohromadě :-)
    image
    @Monte Karstark COŽE? Noví Strážci vesmíru? A bude tam i Šavlozubý tygr a Triceratops?
  • @Krisa: Morfujeme. :-)
  • upraveno 6. března 2016

...musím přiznat, že tenhle film mě nijak zvlášť nezajímá...ale přečetla jsem si pár komentářů pod videem a nestačím zírat. Spousta lidí si stěžuje, že Zoe Saldana není na Ninu Simone dost černá, tedy je tím pádem její obsazení pobuřující a dehonestující...wtf?! Takže asi smůla, z toho povinná nominace na Oscara nebude, jelikož by to opět vyvolalo poprask (hlavní herečka není dost tmavá, SKANDÁL!). Takže pro příště se zavede speciální poměřování podle škály odstínů pleti a kdo nebude spadat do toho správného rozmezí...smůla. A tihle lidé se předpokládám považují za bojovníky proti rasismu. :wall:
    To budou kategorie: bílá, mléčná, 70%, 85% a extra 99% ;-)
  • @Monte Karstark a co oříšky? Zakázat, aby náhodou někomu nevyvolaly alergickou reakci? :-k
  • @Dreamer Heh, co se podělo s argumentem, že lidi zajímá herecký výkon. Pokud třeba na divadle hraje černý herec v shakespearovské hře, která není Othello, používá se ten argument každou chvíli. Zoe není dost dobrá? To jsou stejné kecy jako u Bohů Egypta, že tam není ani jeden egyptský herec... ačkoliv obsazovat Araby by byl anachronismus a hlavně je ten film fantasy. Tihle bojovníci za sociální spravedlnost si čím dál víc koledují o to, že je všichni ostatní budou označovat za fašouny.
  • svoa00 napsal(a):

@Dreamer Heh, co se podělo s argumentem, že lidi zajímá herecký výkon. Pokud třeba na divadle hraje černý herec v shakespearovské hře, která není Othello, používá se ten argument každou chvíli. Zoe není dost dobrá? To jsou stejné kecy jako u Bohů Egypta, že tam není ani jeden egyptský herec... ačkoliv obsazovat Araby by byl anachronismus a hlavně je ten film fantasy. Tihle bojovníci za sociální spravedlnost si čím dál víc koledují o to, že je všichni ostatní budou označovat za fašouny.

Tá irónia by za to fakt stála.

• @svoa00 a to jsem ještě narazila na tenhle krásně rasistický článek :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.