Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1289290292294295394

Komentáře

• ale proč u vchodu ? :D já si ještě posedím a modlím se ať je scéna po titulkách :D
  • Nechcem znervózňovať zamestnancov.
  • to je nějaký divný kino :)
  • Spíš já... :D
  • upraveno 27. února 2016
    posledně co jsem byl v kině (na Star Wars) tak tam zůstalo sedět docela dost lidí a nikdo ze zaměstnanců dovnitř nepřišel jen otevřeli dveře
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Též patřím mezi ty, kteří sedí až do konce titulků (pokud nešlo o nějakou kravinu).
  • Já si občas beru do kina lahváče, když to stojí za to... :)
  • mě nevadí když lidi pijou ale jídlo mě tam štve :) nechápu proč nejedí před filmem nebo po filmu
  • No, kdyby tohle co napíšu byl příběh, který mi říkal kamarád, který to slyšel od kamaráda jeho kamaráda, tak bych tomu nevěřil.. Známý pracoval v multikině, byla to brigáda při škole.. A úsloví "to ses posral v kině" nevzniklo pro nic za nic :3eyed:
  • @derfel tak Stallone dostal Globus, ja by som si na Most spionov nevsadila. Videla som a co sa tyka mna, akosi to potradalo atmosferu, nieco mi tam chybalo a hned mi ten film vysumel z hlavy.
  • Vsadil jsem si, no uvidíme celkově Most špionů přišel dobrý, recenze ho vynášeli do nebes taky jsem to nebral jako bombu, ale herec co hrál ruskýho špiona daleko nejlepší. Creed jsem neviděl - zase aby postava Rockyho dostala Oskara jako vedlejší role to se skoro nehodí. Ještě změnili kurz Mark Rylance 3.25 ( místo 3,15 takže mu věří míň), zato to Hardy si polepšil 15 místo 20.
  • Ještě ke žrádlu v kině: popcorn mi nevadí, pokud ho zrovna nemá v prackách čuně, co to stele pod sebe. Nemám ráda nachos, smrdí to :-D ale doma, když koukáme na filmy, dobré jídlo a pití nemůže chybět, a popcorn ke kinu patří :-P pokud člověk není prase, nevím proč by tím měl nějak obtěžovat okolí. Nesnáším ale lidi, co nedají v kině telefon z ruky a svítí mi displayem do ksichtu nebo kecaly.
  • kecalové to je snad nejhorší na Star Wars nějaký pár prohodil dvě věty ale po pohledu co jsem na ně vrhl ústa hned zavřeli :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš No vidíš to, ani si nepamatuju, že jsem to tam psala. Ale na té větě trvám :D

K popcornu: nesnáším, jak to lidi chřoupou, sypou na zem a různě s tím hlučej. Díky němu jsem si oblíbila v kině reklamy, protože drtivá většina lidí ten popcorn sežere během nich.

No a k odchodu během titulků: přijde mi to neuctivé k tvůrcům. Je mi jedno, že znervózňuju pracovníky kina - i když už tam 2 stáli s vysavačem, tak jsme s bráchou seděli do konce. (A vždycky hledáme zajímavá a srandovní jména.)
  • No s těmi titulky, jak u kterého filmu, po Prometheovi nebo Muži z oceli jsem pádila z kina celkem rychle a rázně =D jinak na křoupání, mlaskání a funění u jídla jsem fakt alergická, z toho skáču dva metry vysoko, ale já tyhle zvuky u pojídání popcornu nebo gumových medvídků nevyluzuji...a jo, většinou to se...ehm sním už během reklam.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. února 2016
    @Dreamer Tak s tým aké dlhé vedia v niektorých kinách reklamy byť sa ti ani nedivím :D
  • Aspoň, že sú tie kinoreklamy zaujímavejšie než "Pani XP má veľa papierov. No keby mala naše sporenie...".
    http://www.moviezone.cz/clanek/30918-oscari-rozdani-vyhrali-max-leo-a-spotlight/
    Ten úvod:
    Sošky jsou rozděleny. A jedna z nich samozřejmě přilítla za Leem. Nebyl to ale jeho večer. Byl to večer politické korektnosti, umravňování a poučování, takže jsme si padesátkrát vyslechli, že černoši musí mít stejné příležitosti jako bílí, že se mají respektovat gayové i transgender, že nemáme znásilňovat dívky, co řeknou ne, zabíjet mladé Pakistánky, znečišťovat vzduch a volit Donalda Trumpa. Filmy byly z mého pohledu na druhém místě, což zamrzelo.
  • upraveno 29. února 2016
    http://www.csfd.cz/oceneni/1-oscary/

Jsem ráda za Lea, že to konečně vyšlo, zvlášť za ten jeho heroický výkon :-D . Přiznám se, že ne všechny oceněné filmy jsem viděla, ale letos mi to přijde docela spravedlivé. Snad jedině že Ennio Morricone je pořád super, ale v Osmi hrozných té hudby zas tolik není. Takový John Williams k novým Star Wars taky složil krásnou a odpovídající hudbu. A nejsem si jistá, ale Iñárritu bude jeden z mála a možná i jediný režisér oceněný ve dvou letech po sobě.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @flanker.27 když tam.moderátor začal mlet o tom, že je štěstí že se moderátoři nenominuji tak sem měl chuť mu tu zlatou sošku omlátit o hlavu :wall:
    Jinak konec jednoho kultu, Leo se dočkal. Pro mě ale bude navždy nejlepší jako Vlk, Vězeň Prokletého ostrova a Otrokář z Candylandu. Ale přál sem mu to hodně.
    Šílený Max vyhrál co měl, chtěl sem víc ale co. Kamera a hudba bez debat.
    Teď se.jdu napít červeného vína, abych náhodou nebyl rasista. :hand:
    By mě zajímalo, jak se tvářila Lady Gaga :P
  • Krisa napsal(a):

No a k odchodu během titulků: přijde mi to neuctivé k tvůrcům. ... (A vždycky hledáme zajímavá a srandovní jména.)

Tak nevím, to mi přijde poněkud pokrytecké - není neuctivé spíše hledat "sradovní jména"?
    Jako popravdě, hlavní herce nejspíše většinou znám, a kdo byla "slečna v červených šatech" v Matrixu, případně kdo byl druhý asistent režie si stejně nezapamatuju (protože je asi tak milion důležitějších věcí, kterýma si můžu nacpat mozkovnu), proto to nemá cenu číst. Dokoukávám jen když jsou titulky udělané dobře (Captain america 1), když mají dobrý hudební podklad, nebo když lze očekávat nějakou přidanou scénu... na seznam zbytečného čtení mě neužije.

• @Jay už jsem se lekla, že jsem úplný filmový barbar :D o tvůrcích si něco zjišťuji již před filmem a kdo byl komparzista číslo 105 mě... ééé ... nezajímá, zůstávám jen pokud mě přepadne nostalgie (Jurský park, Star War) nebo přesně jak říkáš, pokud stojí za to závěrečný song nebo bude nějaká potitulková scéna :)
  • upraveno 29. února 2016
    Jinak, konečně je to tam Leo :D
    image

I když jsem to Leovi víc přála za Vlka, Revenant je taky zasloužený, hlavně že to nemá trans Redmayne.
    Jay napsal(a):

není neuctivé spíše hledat "sradovní jména"?

Nevím, nepovažuji to za neuctivé - nemyslím srandovní ve smyslu "haha, jak mu tohle jméno někdo mohl dát/chudák Adolf Prdel/to je ale blbeček", ale něco, co zaujme a bouchne do očí (např. Johny Zehlicka). Zkrátka nesměju se těm jménům, jen mi přijdou zajímavé, neobvyklé a zvláštní.
    Jediný, co mi přijde fakt skoro až směšný, je uvádění cateringu, coffee makerů, řidičů limuzín apod.
    Nechápu, proč nejmenujou i uklízečky a pokojské, to je nespravedlnost!
  • Leo konečně :)
    My fear is next year will be the perfectly politically correct #Oscars with more concern given to public relations than awarding talent.
    tohle je z twitteru Chrise Stuckmanna jeho kanál https://www.youtube.com/channel/UCCqEeDAUf4Mg0GgEN658tkA
    No právě, aby z toho nebylo, že oskara za režii vyhraje Tyler Perry a za herecký výkon Marlon Wyans.
  • @Krisa: Jak málo někomu stačí k radosti... :o) No, jak říkám, nepovažuji za neuctivé k těm stovkám komparzistů, asistentům režie, kostymérům a kadeřníkům nedokoukat titulky, stejně jako přečíst je do jednoho by jim stejně nevyneslo nic víc úcty od mé maličkosti, neb bych okamžitě zapomínal (jestli je Johny Zehlicka reálné jméno, tak jmenuj film a roli/pozici, pak to budu chápat jako projev úcty... a skloním se před tvou veleskvělou pamětí).
    Ostatně, jeden z mála případů, kdy jsem dokoukal titulky aniž by byla splněna některá z předchozích podmínek byl film Bolero,... ale to bylo proto, že jsem zjistil, že v něm menší roli hrála kamarádka (jedna z tanečního souboru), tak jsem chtěl vidět, jestli je uvedená v titulcích (je)... (a ano, tohle třeba už za projev úcty považuji...)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.