Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K popcornu: nesnáším, jak to lidi chřoupou, sypou na zem a různě s tím hlučej. Díky němu jsem si oblíbila v kině reklamy, protože drtivá většina lidí ten popcorn sežere během nich.
No a k odchodu během titulků: přijde mi to neuctivé k tvůrcům. Je mi jedno, že znervózňuju pracovníky kina - i když už tam 2 stáli s vysavačem, tak jsme s bráchou seděli do konce. (A vždycky hledáme zajímavá a srandovní jména.)
Ten úvod:
Sošky jsou rozděleny. A jedna z nich samozřejmě přilítla za Leem. Nebyl to ale jeho večer. Byl to večer politické korektnosti, umravňování a poučování, takže jsme si padesátkrát vyslechli, že černoši musí mít stejné příležitosti jako bílí, že se mají respektovat gayové i transgender, že nemáme znásilňovat dívky, co řeknou ne, zabíjet mladé Pakistánky, znečišťovat vzduch a volit Donalda Trumpa. Filmy byly z mého pohledu na druhém místě, což zamrzelo.
Jsem ráda za Lea, že to konečně vyšlo, zvlášť za ten jeho heroický výkon :-D . Přiznám se, že ne všechny oceněné filmy jsem viděla, ale letos mi to přijde docela spravedlivé. Snad jedině že Ennio Morricone je pořád super, ale v Osmi hrozných té hudby zas tolik není. Takový John Williams k novým Star Wars taky složil krásnou a odpovídající hudbu. A nejsem si jistá, ale Iñárritu bude jeden z mála a možná i jediný režisér oceněný ve dvou letech po sobě.
Jinak konec jednoho kultu, Leo se dočkal. Pro mě ale bude navždy nejlepší jako Vlk, Vězeň Prokletého ostrova a Otrokář z Candylandu. Ale přál sem mu to hodně.
Šílený Max vyhrál co měl, chtěl sem víc ale co. Kamera a hudba bez debat.
Teď se.jdu napít červeného vína, abych náhodou nebyl rasista. :hand:
Jako popravdě, hlavní herce nejspíše většinou znám, a kdo byla "slečna v červených šatech" v Matrixu, případně kdo byl druhý asistent režie si stejně nezapamatuju (protože je asi tak milion důležitějších věcí, kterýma si můžu nacpat mozkovnu), proto to nemá cenu číst. Dokoukávám jen když jsou titulky udělané dobře (Captain america 1), když mají dobrý hudební podklad, nebo když lze očekávat nějakou přidanou scénu... na seznam zbytečného čtení mě neužije.
I když jsem to Leovi víc přála za Vlka, Revenant je taky zasloužený, hlavně že to nemá trans Redmayne.
Nechápu, proč nejmenujou i uklízečky a pokojské, to je nespravedlnost!
My fear is next year will be the perfectly politically correct #Oscars with more concern given to public relations than awarding talent.
tohle je z twitteru Chrise Stuckmanna jeho kanál https://www.youtube.com/channel/UCCqEeDAUf4Mg0GgEN658tkA
Ostatně, jeden z mála případů, kdy jsem dokoukal titulky aniž by byla splněna některá z předchozích podmínek byl film Bolero,... ale to bylo proto, že jsem zjistil, že v něm menší roli hrála kamarádka (jedna z tanečního souboru), tak jsem chtěl vidět, jestli je uvedená v titulcích (je)... (a ano, tohle třeba už za projev úcty považuji...)