Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1296297299301302394

Komentáře

• @Dreamer Eragon je podle mě typická kniha, u které strašně záleží, v jakém věku ji čteš... (protože je to vpodstatě pohádka, která se snaží nebýt pohádkou :D ).
    Já jsem první díl četla tuším v devíti letech a byla jsem naprosto nadšená. (A dodnes to považuju za fajn oddechovku.) Ale vím, že hodně známých, kteří se k tomu dostali (o dost) později, to považuje za hroznou blbost....
  • upraveno 31. března 2016
    @Krisa já vím, v jakém věku autor začínal, ale co jsem tak slyšela od známých, stylem se s věkem příliš neposunul a vykrádání neubylo :) na Eragona už jsem asi příliš stará. Film mi nepřipadal nijak extra tragický, bylo to na zhruba stejné úrovni jako první Narnie, jen s lacinějším záporákem.

@hodor_the_king jo, v devíti letech, to věřím, že si člověk k podobnému dílu dokáže vytvořit pevnou nostalgickou vazbu, i když Julii a bílého poníka, bych už dnes znovu nechtěla číst ani jako oddechovu =D
  • Já to taky četla někdy tehdy (asi 9/10 rokov som mala) a šialene som sa tešila na pokračovanie, to však bolo tou dobou z knižnice požičané a potom som sa už k tomu nedostala a film bol ták veľmi na nič. Takže mám také pekné knižné spomienky a neveim či by som ich chcela vystavovať skúške čítaním v súčasnosti.
  • Krisa napsal(a):

@Dreamer No tak ono je celkem rozdíl, když něco napíše dospělá ženská a patnáctiletý kluk (Eragona = 1. díl napsal Paolini v 15 letech).

Nebo když něco napíše sexuálně frustrovaná E.L. James :D nebo jak se jmenuje :D
  • @Dreamer Julie a bílý poník? To zní jako kvalitní literatura :D.
  • @sfik počkej až něco napíše sexuálně frustrovaný Paolini :twisted:
  • A proč by měl být sexuálně frustrovaný?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Aviv napsal(a):

A proč by měl být sexuálně frustrovaný?

Otázka není proč by měl být ale proč je. Počkejte až vás překvapí knihou 50 odstínů elfky Aryi :P
  • @Aviv protože to bude ultimátní kombo

@Sagart hlavně že ne 50 odstínu Eragona a jeho draka :-D
  • @hodor_the_king pokud je ti míň než deset a máš v pokoji vylepený minimálně jeden plakát s koněm, doporučuji :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Aviv protože to bude ultimátní kombo

@Sagart hlavně že ne 50 odstínu Eragona a jeho draka :-D

Taky bychom mohli schytat 50 odstínu Zafiry a "jakže se to jmenovala ta další ještěrka?". :-D
  • No právě, a nevím jak ty, ale já bych něco takového číst rozhodně nechtěl. Už ta věc od paní z kuchyňky byla naprosto strašná, představa sledování něčeho takového v podání dvou draků, nebo Zafiry a Eragona je přímo strašlivá :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Everett_Young Nicméně drak + člověk v podobě erotické povídky by bylo zajímavé téma. A hlavně originální. Myslím, že bys neměl zahazovat možnost zbořit veškeré možné stěny žánru Fantasy :D :onfire: :king: :other: :3eyed: :weirwood: :king:
  • @Sagart svým tempem bych se za chvíli proboural do léčebny pro nejhorší delikventy :D Teď je na programu BDSM povídka s Myrandou a místním osazenstvem, Targaryeni mohou přijít potom ;-)
  • A kedy by sa dalo očakávať jej vydanie?
    Hmmm... A naozaj tu nie je nikto, kto by mal skúsenosť s Mozart l'opera rock?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Aviv To skutečně nevím. Mám kousek napsaný + mám rozepsanou ještě jednu "věc", nicméně další dva týdny máme hromadu zápočtových testů, takže předpokládám, že s tím moc nepohnu. Takže až někdy potom.
  • Everett_Young napsal(a):

@Aviv To skutečně nevím. Mám kousek napsaný + mám rozepsanou ještě jednu "věc", nicméně další dva týdny máme hromadu zápočtových testů, takže předpokládám, že s tím moc nepohnu. Takže až někdy potom.

Tak hodně štěstí na zkouškach. ;-)
    @Aviv děkuji, ale tohle ještě nejsou zkoušky, jenom zápočtové testy, abych vůbec mohl na konci semestru ke zkouškám :-)
  • Mám se co učit...
    @Aviv neboj, příští rok to sama poznáš v praxi ;-)
  • Budúci rok sa budem stresovať pre maturity.
    @Aviv moment, já si do teď myslel, že maturuješ už letos 8-O (jak mě to tedy napadlo?)
  • To netuším, ale aspoň je to už ujasnené.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv To bude tou osobnostní vyspělostí :)
  • AvivAviv
    upraveno 1. dubna 2016
    flanker.27 napsal(a):

@Aviv To bude tou osobnostní vyspělostí :)

To bola irónia, však? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Já a ironizovat? Co si to o mně myslíš.

image
  • @Everett_Young koukni na The Falling :) film jako nic moc ale Maisie tam má zajímavou scénu
  • flanker.27 napsal(a):

@Aviv Já a ironizovat? Co si to o mně myslíš.

image

Jen to nejlepší, sire. :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. dubna 2016
    Everett_Young napsal(a):

@Nevada Mě přijde, že starý Ford je mnohem charismatičtější než když byl mladý v původních SW.

Ano i ne :) Ford je prostě Ford... skvostný celou kariéru (těch pár přešlapů mu odpustíme. A že patří mezi moje nejoblíbenější herce s tím určitě nesouvisí!) ;)

(A Nekonečný příběh je hezká pohádka a jeden z mála filmů, který v tomhle směru funguje i po letech.)
  • Tak, tak. Jeden z najväčších tearjerk-erov v histórii filmu je tá scéna v močiaroch smútku. To je proste ultimátny srdcabôľ, amen-tma. :'-(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.