Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Asi jsem zahynul.
@Dreamer: Nový Star Trek,... no nevím, od Nemesis (včetně) nic moc a spíše nic než moc (ale to je z toho, že předtím byly pecky jako První kontakt) a restart žádná sláva... Takže jak mám najeto skoro komplet (Krom TOS, TAS a z filmů Beyond,... ale ten by měl zanedlouho být v TV, tak se možná rozhoupu alespoň na toto)...
Jurský svět byla ptákovina. Mad Max fajn, a Terminátory neznám od jedničky po pětku.
@Dreamer: První ST film (Cesta domů/Zpěv z neznáma) jsem viděl v době, kdy na ČT šla ze sci fi maximálně Nová naděje... a hrozně jsem se divil, proč to je úplně jiný, když oboje je to "Star něco", tak to má být první a druhý díl, no ne? :o)... jo, odhadem asi tak dvě dekády dozadu, něco lehce po revoluci. (Mimochodem z TOS filmů je to asi nejlepší). Takže ne, tu výhodu nemám a ne, nemám pocit, že současní představitelé jsou lepší - naopak jsou o dost horší (v pořadí Spock, Chekov, Kirk) a film se to snaží maskovat akčností (víc para-kotoulů, pádů a výbuchů,... jóóó :o)) a filmovými triky (které lepší jsou o tom žádná).
Jinak JP znám od dob, co jej natočili (BTW Jednička je už dnes trikově slušný retro), přesto JS mi přišla jako dobrá odpočinkovka - nic světoborného, ale zase žádná extra třída, to netvrdím. Terminátory mám samozřejmě nakoukaný všechny (+ načtený nějaký komixy) - a říkám, že celé to táhl Arnie, (takže ano, ostatní herci hráli komparz) nebyl to katastrofický film jako ostatní T (čtyřku nepočítám, tu nevím kam zařadit a ničím mě neoslovila), ale celkem vtipná hra s alternativní realitou. PS: V T5 možná logické kiksy jsou, ale např. CSFD uvádí jediný (vystřílení více ran z Desert Eaglu). Jak říkám, občas na filmy "koukám špatně" - např. Volný pád jsem bral jako vtipné zobrazení, když někomu rupnou nervy a dovede to ad absurdum... no, prý to je myšleno o fous vážněji, ale co, já se stejně u té scén se "snídaně už nepodáváme" a "obsazenou telefonní budkou" raději zasměju, než abych to psychologicky rozebíral a představoval si, že "i takový magoři mezi námi skutečně žijí a můžu se s nimi potkat i já".
Omluva za mě přijata, přesto jako trekkie zásadně nesouhlasím. Ano, lze takto chápat restart, ale ne, nevyrovná se to původním - když už něco "hvězdného" dělat znova, tak to má být pořádně... bohužel mě nenapadá jiný příklad než Battlestar Galactica.
Nemám pocit, že "musí", ale v obou případech jde o logický postup - Terminátor, to je prostě Arnie T-800 a někdo z dvojice Sára/John - jako jo, v komixech jsou i jiné děje, ale pořád primární cíl Skynetu je John... A popravdě, nebýt v T5 Arnie, tak to fakt je o ničem. A Jurský park - pokud se nemýlím, k ideji parku se vrátili po díle 3, kde park nebyl a po díle 2, kde byla plánována jen exhibice a la King Kong. To, že "zase" postavili park mi na tom vadí o dost méně než stealthosaurus, řiditelní raptoři a to, že se celý film netočí kolem pár lidí o které se jako divák celou dobu můžu bát. Jako JS jednoznačně nejhorší z celé řady, ale koukat se na to dalo.