Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1314315317319320394

Komentáře

• upraveno 10. srpna 2016
    @Jay rozhodně na nic sahat nehodlám ani se k těm filmům nepřiblížím, pokud na tom nebude záviset můj život, to ti můžu klidně slíbit :D radši si znovu pustím toho Mad Maxe a zajdu do kina na nový Star Trek, i když vím, že to nebude sršet genialitou ani originalitou, jsou mi ty filmy o dost sympatičtější než vykrádačky, které se to ani nesnaží skrývat.
  • Cože? On se T5 někomu líbil? Vždyť je to guláš plný logických chyb (a to beru v potaz, že jde o hollywoodský blockbuster) a špatně hrajících herců. To je i T4 lepší než tohle a to jsem myslel, že překonat nelze. :-D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Lepší než nový Mad Max? Pls. :onfire: :onfire: :spike: :spike:
    Asi jsem zahynul.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Btw Mad Max je pro mě pořád nejlepší cinema zážitek posledních dvou let a to.chodím do kina hodně často.
  • @Magister_Peditum: Jo, mě se líbil (jako více než logické chyby bych tam viděl spoustu věcí, které nebyly vysvětleny, ale což)... ale asi to bude tou náladou při sledování - hrozná legrace z tipování (na 90% přesného), která otřepaná fráze zazní. A co se herců týče, ano je trochu smutné, že to táhl Arnie, ale to k terminátorovi patří jako máloco jiného.
    @Dreamer: Nový Star Trek,... no nevím, od Nemesis (včetně) nic moc a spíše nic než moc (ale to je z toho, že předtím byly pecky jako První kontakt) a restart žádná sláva... Takže jak mám najeto skoro komplet (Krom TOS, TAS a z filmů Beyond,... ale ten by měl zanedlouho být v TV, tak se možná rozhoupu alespoň na toto)...
  • upraveno 11. srpna 2016
    @Jay u Star Treku mám tu výhodu, že nežeru seriál ani původní filmy, ty jsem neviděla. Věřím, že člověku, který nevyrostl na Jurském Parku a neviděl ani jednoho Terminátora se mohou oba filmy líbit, podobně jako mně ST, ale já nemám vůbec potřebu je vidět, protože pro mě nepřináší nic nového ani zajímavého...dokonce ani zábavného :)
  • flanker.27 napsal(a):

Interstellar nebo The Prestige byly skvělé, ale teď jsem těžce zvědavý na pro něj dosud netypický žánr. Když si vezmu, že kvůli Interstellaru vystudoval fyziku, tak předpokládám, že teď dal do přípravy taky maximum.

Mmm... Prestige je lahôdka, súboj iluzionistov par excelence a veľmi ma potešila prítomnosť Teslu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Mimochodem doporučuju i knihu, film je tedy dost volnou adaptací, ale kniha rozhodně stojí za přečtení (a má dost hororový závěr).
  • Dreamer napsal(a):

@Jay u Star Treku mám tu výhodu, že nežeru seriál ani původní filmy, ty jsem neviděla. Věřím, že člověku, který nevyrostl na Jurském Parku a neviděl ani jednoho Terminátora se mohou oba filmy líbit, podobně jako mně ST, ale já nemám vůbec potřebu je vidět, protože pro mě nepřináší nic nového ani zajímavého...dokonce ani zábavného :)

Taky třeba ten původní seriál nijak nežeru a přijde mi to nekoukatelný doslova.. Každopádně FirstContact i bez větší znalosti toho světa je prostě skvělej film a nejlepší ST film na sto procent :) možná jeden z nejlepších sci-fi filmů vůbec.
  • @sfik mně je restartovaný Star Trek dost sympatický, hlavně díky tomu, že je mi neuvěřitelně sympatický celý casting toho filmu (jo, včetně Kirka/Pinea) takže si tu jízdu užívám i včetně těch roztomilých logických kiksů v ději :D
  • @Dreamer Jo tak mě taky nevadí ST. Ostatně pokud chtěli něco na ST restartovat TOS byla jasná volba. Picard je ještě moc čerstvý zboží. Ale jako First Contact doufám žes viděla! !?! :D

Jurský svět byla ptákovina. Mad Max fajn, a Terminátory neznám od jedničky po pětku.
  • @sfik neviděla, matně si pamatuju nějaký dlouhatanský užvaněný film s Picardem, ale tou dobou jsem spíš žrala Hvězdné války a SG-1, takže bez šance :D
  • @Dreamer Tak to honem rychle naprav. Ukecaný to není právě. Je tam akce, je tam vtip, je tam i nějaký to Picardovský filozofování, je tam borgská královna, a hlavně je tam Worf :D
  • flanker.27 napsal(a):

@Aviv Mimochodem doporučuju i knihu, film je tedy dost volnou adaptací, ale kniha rozhodně stojí za přečtení (a má dost hororový závěr).

Hororovejší než tie vodné nádrže a Alfrédov ultimátny trik? Tak to si budu muset přečíst, protože představit si to neumím.
  • http://www.moviezone.cz/clanek/32047-superhvezdne-zlodejky/ doufám, že to není nový trend a nezopakujem si všechny úspěšné týmovky, ale tentokrát s ryze ženským obsazením (Sedm stačených, Ženy v černém, Klub rváček...ou jé). Jestli tímhle nenažraní producenti chtějí zamaskovat neochotu riskovat a investovat do nových nápadů, tak se obávám, že to neklapne...koho tahle restartovací pitomost napadla jako prvního, toho bych fakt nakopla.
    @Aviv V knize je totiž ještě jedna dějová linie, která se odehrává v současnosti. Víc neprozradím.
  • Tv tropes spomínalo nejakú dvojicu čítajúcu denníky oboch kúzelníkov.
    @Aviv Celá kniha (mimo linie ze současnosti) je psaná formou deníků. Člověk ze současnosti je čte a zjistí, že se to nepříjemně dotýká jeho dětství.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Moment. Dokonalý trik má knižní předlohu? What? To jak je možné, že jsem o tom nevěděl?
  • Everett_Young napsal(a):

Moment. Dokonalý trik má knižní předlohu? What? To jak je možné, že jsem o tom nevěděl?

Tak už víš. :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Everett_Young napsal(a):

Česky vyšla jako Nežádoucí efekt. Ale jak jsem říkal, kniha a film se poměrně dost liší, i když základ je stejný.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 film je jeden z mála co ode mě získal 5* - a víš jak je těžké získat u mě 5* :twisted:
    @Everett_Young Tak knihu zkus.
  • @sfik: ... a holodoktor a hláška "Uvažujete příliš trojrozměrně, drahý Picarde". Mimochodem ze seriálů v česku nejhůř dostal na frak DS9 - Předabovali (děsně - obsahuje perly jako "Pane Helme, nastavte kurz,..." (Helm = kormidlo) "Tvrdohlavec odplášťovat, sklopit štíty a pálit z fázovačů") první asi 3 série, které jsou nuuuudaa (tak dva dobré díly za sérii) a ten zbytek (který je možná větší nářez než ostatní seriály... a je tam Worf :o)) zůstal zcela trestuhodně opomenut.
    @Dreamer: První ST film (Cesta domů/Zpěv z neznáma) jsem viděl v době, kdy na ČT šla ze sci fi maximálně Nová naděje... a hrozně jsem se divil, proč to je úplně jiný, když oboje je to "Star něco", tak to má být první a druhý díl, no ne? :o)... jo, odhadem asi tak dvě dekády dozadu, něco lehce po revoluci. (Mimochodem z TOS filmů je to asi nejlepší). Takže ne, tu výhodu nemám a ne, nemám pocit, že současní představitelé jsou lepší - naopak jsou o dost horší (v pořadí Spock, Chekov, Kirk) a film se to snaží maskovat akčností (víc para-kotoulů, pádů a výbuchů,... jóóó :o)) a filmovými triky (které lepší jsou o tom žádná).
    Jinak JP znám od dob, co jej natočili (BTW Jednička je už dnes trikově slušný retro), přesto JS mi přišla jako dobrá odpočinkovka - nic světoborného, ale zase žádná extra třída, to netvrdím. Terminátory mám samozřejmě nakoukaný všechny (+ načtený nějaký komixy) - a říkám, že celé to táhl Arnie, (takže ano, ostatní herci hráli komparz) nebyl to katastrofický film jako ostatní T (čtyřku nepočítám, tu nevím kam zařadit a ničím mě neoslovila), ale celkem vtipná hra s alternativní realitou. PS: V T5 možná logické kiksy jsou, ale např. CSFD uvádí jediný (vystřílení více ran z Desert Eaglu). Jak říkám, občas na filmy "koukám špatně" - např. Volný pád jsem bral jako vtipné zobrazení, když někomu rupnou nervy a dovede to ad absurdum... no, prý to je myšleno o fous vážněji, ale co, já se stejně u té scén se "snídaně už nepodáváme" a "obsazenou telefonní budkou" raději zasměju, než abych to psychologicky rozebíral a představoval si, že "i takový magoři mezi námi skutečně žijí a můžu se s nimi potkat i já".
  • @Jay aha, tak Volný pád jsem taky brala vždycky s nadsázkou :D ale za to spíš můžou různé narážky na ten film v jiných filmech a seriálech (přesně si už nevzpomenu). Mně právě u ST bohatě stačí, že je to akční zábavná blbina (omlouvám se všem fanouškům ST, ale nemůžu si pomoct). Od Jurského parku a především od Terminátora bych chtěla víc než jen ždímání původních konceptů, ty světy nabízí víc směrů, kterými by se dalo jít. Proč se musí zase vytahovat Sára a Arnie, proč se musí znovu stavět park? Totéž vetřelčí univerzum, po Prometheovi ale ztrácím naději na inteligentní depresi způsobující pokračování.
    Volný pád beru jako předpověď toho, co se stane, až se doopravdy naseru... :twisted:
  • @Dreamer: No, já taky a taky jsem to jednomu kamarádovi doporučil jako skvělou legraci... on se na to díval jinak a nějak mi ten psychohorror (nebo jak přesně to nazval) nemohl celkem dlouho odpustit...
    Omluva za mě přijata, přesto jako trekkie zásadně nesouhlasím. Ano, lze takto chápat restart, ale ne, nevyrovná se to původním - když už něco "hvězdného" dělat znova, tak to má být pořádně... bohužel mě nenapadá jiný příklad než Battlestar Galactica.
    Nemám pocit, že "musí", ale v obou případech jde o logický postup - Terminátor, to je prostě Arnie T-800 a někdo z dvojice Sára/John - jako jo, v komixech jsou i jiné děje, ale pořád primární cíl Skynetu je John... A popravdě, nebýt v T5 Arnie, tak to fakt je o ničem. A Jurský park - pokud se nemýlím, k ideji parku se vrátili po díle 3, kde park nebyl a po díle 2, kde byla plánována jen exhibice a la King Kong. To, že "zase" postavili park mi na tom vadí o dost méně než stealthosaurus, řiditelní raptoři a to, že se celý film netočí kolem pár lidí o které se jako divák celou dobu můžu bát. Jako JS jednoznačně nejhorší z celé řady, ale koukat se na to dalo.
  • @Jay no jo, když tedy chtějí vytahovat staré ať nerecyklují i původní zápletku/děj, protože to vyznívá jako nepovedený pokus o restart s horším scénářem i hereckým obsazením a nevidím tam žádný nápad a nezajímá mě to a nepotřebuji to vidět, takže se tomu obloukem vyhnu. Stejně jako Total recall, Krotitelky duchů nebo Den nezávislosti, jsou to pro mě nezajímavá a zbytečná pokračování/restarty, nepřinesly nic nového ani zajímavého. Zrovna u Terminátora mám po jedničce a dvojce vysoké nároky, tupá popcornovka s tupým výrazem Kálísí a Courtneyho mě nemůže ani náhodou uspokojit, Arnie a jeho recyklované hlášky taktéž ne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.