Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1315316318320321394

Komentáře

• @Dreamer: No, to je možná ono - podle mě děj nerecyklovali, ale vyšli z původního, změnili nějakou podstatnou premisu a nechali ve zdánlivě stejném a známém světě běžet nový děj. Mě se tyhle hrátky s alternativní historií líbí (ve Star Trek Univerzu je nejlepší kniha Temné zrcadlo, je zmíněno v několika dílech TOS, TNG kniha, DS9, Ent a v TNG je super díl (Časová smyčka?), který začíná tím, že si tak v pohodě letí a najednou se proti nim vynoří loď, srazí se a obě lodě vybouchnou)... a je to podstata původních Terminátorů (jako odhlédněme od paradoxu, že Skynet neměl proč posílat T-800, protože neposlat jej, tak nemá důvod chodit ani Reese a není žádný John O'Connor, kterého chce Skynet zničit :o) - Tahle smyčka nemá logický začátek), takže nic proti ničemu. Ale já to beru, že ti nemusí T5 sednout, sám jej beru jako jiný žánr - u T1 a T2 jsem se bál (možná dáno i věkem) u T5 jsem se příjemně bavil (prostě ta surová brutalita probodávání krabice mléka i s hlavou tam není... ale v kterém filmu dnes něco takového projde, že?).
    Těch zbytečných by se dalo jmenovat - Star trek :o), Souboj titánů, absolutní propadák Poslední vládce větru (přitom jako animovaný seriál je super, ale osekej délku na 10% a prostě to nefunguje).
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Jay napsal(a):

@Dreamer:... a je to podstata původních Terminátorů (jako odhlédněme od paradoxu, že Skynet neměl proč posílat T-800, protože neposlat jej, tak nemá důvod chodit ani Reese a není žádný John O'Connor, kterého chce Skynet zničit :o) - Tahle smyčka nemá logický začátek), takže nic proti ničemu. .

ale to Skynet vediet nemusel

• @Edem: Nemusel vědět, ono je to jinak - z logiky plynutí času musel být JC velitel odboje, proti kterému Skynet zakročí (tím se T1 stává alternativou původní historii, protože v té původní se nic takového nestalo),... no co, i zde se Sáře narodí syn Jon (s Kylem jako otcem) a i on se má stát vůdcem odboje, proto přijde film T2, který touto premisou začne a sám se stává alternativou alternativní historie (protože se zničí čipy z T1, atd...), T3 logicky přidává další stupeň, protože kdyby v alternativě alternativní historie T-X neuspěla, pak to SN ví a nemá důvod ji posílat (a jelikož zabije pár dětí, kteří mají být členy odboje, tak i ona stanovuje alternativní děj po událostech z T2)...Takže ano, logicky musí už T1, 2, 3 obsahovat tolik alternativních historií, že jedna variace na známý příběh už neškodí...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kdo se chcete podívat na typicky seversky syrový film, zkuste Under Sandet (najdete to taky anglicky jako Land of Mine - dvojznačný název). V roce 1945 po kapitulaci byli němečtí zajatci v Dánsku nasazeni na odminování pláží.

• AvivAviv
    upraveno 20. srpna 2016
    Téda, vďaka za odporúčanie.
  • Predvčerom ma otec vytiahol na Star Trek Beyond. Nemohu si stěžovat, snad jen na to, že Yelcinov Chekov s tým rozkošným ruským prízvukom mi bude chýbať.
  • @Aviv: Poručík (hmmm, křestní bych nedal) Chekov ovšem nejlegendárnější hlášku měl v Cestě domů (ST IV, myslím)... Když v LA za doby studené války položí zcela bezelstně otázku "Kde sou tu vojénske atómóve lódě".
    Beyond jsem neviděl,... a po restartu (tj. první restartovaný jsem viděl) jsem nad ST tak trochu zlomil hůl, takže mě to snad ani neláká... Hromada zběsilé akce, vymazlené speciální efekty - to prostě není Star trek...
  • Tak krstné neviem ani ja, ale Yelcin je priezvysko toho herca, čo Chekova v reštarte hral a v júny zomrel.
    Nuž, okrem akcie a efektov tam bol aj nejaký ten humor. Ale je fakt, že z pôvodného Start Treku som videla veľmi málo a nie nedávno, takže nemám ako porovnať kvalitu.
  • JayJay
    upraveno 22. srpna 2016
    @Aviv: Hmmm, něco mi říkalo, jestli není Andrej... není - je to Pavel Andrejevič...
    O smrti herce jsem četl (příjmení herců si standardně nepamatuji), ale vzhledem k tomu, že nevím, že by hrál v něčem, co mě extra oslovilo, tak jsem to bral pouze jako zprávu, která no... objeví se a nějakou dobu si ji budu pamatovat...
    Jak říkám, ST s Abramsem sklouzl k příliš akci - jako podívaná super, ale pro mě už to "není" Star Trek... - Vtip je v pohodě, z prvního dílu mi ostatně nejstartrekovější přijde rozhovor Spocků a argument ve smyslu "Nakecal jsem mu, že když se setkáme, vybouchne vesmír"
  • Mně Beyond přišlo na můj vkus příliš ukecané, akce bych brala víc, záporák klasicky plochý s divně vykonstruovaným a nepochopitelným motivem, ale bavilo mě to i jako vztahovka (Kostra dostal více prostoru, sláva, v podání Karla Urbana ho žeru) okořeněná akcí a finále v rytmu Beastie Boys stálo za ty prachy za lístek :D
  • Dreamer napsal(a):

Mně Beyond přišlo na můj vkus příliš ukecané, akce bych brala víc, záporák klasicky plochý s divně vykonstruovaným a nepochopitelným motivem, ale bavilo mě to i jako vztahovka (Kostra dostal více prostoru, sláva, v podání Karla Urbana ho žeru) okořeněná akcí a finále v rytmu Beastie Boys stálo za ty prachy za lístek :D

Jo McCoy byl boží. A Sabotage taky. It was so... Ridiculous. Damn good scene. And damn good music.
  • Se omlouvám za skluz do angličtiny... :D
  • @Aviv Všimla sis toho dříve než tě nějakej chytrák stihnul okřiknout :D :D

Mě se Beyond líbilo proto že to byl po tom restartu první originální snímek a ne zase nějaká recyklace jak v případě Khana..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vy mě na to snad donutíte kouknout. Já to chtěla po traileru (aspoň zatím) ignorovat.
  • Bez šance. Je to ako zakliate video z hororu (Kruh to bol, či). NEUNIKNEŠ... :other:
  • Když už jsme u toho Kruhu =D
    Po Vikingovi a Duelantovi tu zase zapropaguju něco ruského. Vůbec nic o tom nevím, zcela náhodou jsem narazil na trailer, vypadá to jako mix Inception a Metra 2033 (původně jsem ostatně myslel, že je to trailer ke hře), celkem mě to zaujalo.

• vypadá to zajímavě ale víc se těším na Vikinga (ten bude kolem Vánoc myslím)
    a Duelant je co?
    Toto:

Kromě toho jsem ještě zvědavý na film o Leonovi a jeho prvním výstupu do volného prostoru, možná taková realističtější Gravitace :)

• tak ten Duelant mě nijak netankuje ale ta "Gravitace" vypadá dost dobře a těším se
    jenom škoda že vím jak to dopadne :D
    No ale co když to tentokrát nedá? =D
  • no už jsem viděl jeden ruský film kde to skočilo hůř než ve skutečnosti tak je to možný klidně :)
    jinak
    Film o genocidě Arménů? To přichází v zajímavých časech...
    Tak eště jeden (aniž bych to vyhledával, tak teď na ty ukázky narážím jednu za druhou), tentokrát o zemětřesení v Arménii 1988:

• upraveno 10. září 2016
    http://www.csfd.cz/film/360396-spring/prehled/

Netypická indie romance aneb o tom, co všechno člověk obětuje kvůli lásce. Jako někdo, pro koho je Itálie srdeční záležitost, jsem ocenila i to, že hlavní hrdina zavítá do Říma, Neapole a hlavně do města Polignano a Mare v Apulii.

image
    upraveno 11. září 2016
    Málem bych zapomněl, byl jsem na Sullym, rozhodně stojí za vidění. Hanks poslední dobou sbírá role skutečných lidí (Cpt. Phillips, Bridge of Spies) a Eastwood v 86 točí líp než mnozí za mlada. Oceňuju hlavně, jak se to na americké poměry až neuvěřitelně vyhýbá patosu.

upraveno 11. září 2016
    Jo, Marnie mám v hledáčku :)

Ale poslední dobou mám nostalgickou a jedu spíš starší filmy, které jsem sice viděla už několikrát, ale pořád stojí za to.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.