Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ještě se rozhoduju zda
Jak sakra tím G věděl jak na
Nejsem dobrá v hledání chyb a věcem jako pacing a tak rozumím málo, takže to tady uzavřu.
Jo a Depp je super!
A nejlepší scéna vize druhé světové. To by tomu pánovi člověk i jako mudla fandil.
Graficky bych ten film viděl jako parabolu se super začátkem (bombastickým prisonbreakem), pak následuje propad (bohužel většina prostředku filmu) aby to zachránil konec, který byl zkrátka dobrej - vize války, modrý plameny, bezová hůlka, Leta, Flammel... - Samozřejmě očekávám že ve třetím díle bude 2/3 filmu souboj mezi Brumbálem a Grindewaldem, který budou muset natočit opravdu senzačně aby mě to uspokojilo :D
Btw. Fantastický zvířata se to jmenuje protože jich tam pár je -- podle mého jenom digitální výplň aby právě ten prostředek nebyl úplný shit...
Které oslí mustky a nesrovnalosti ti vadí? Jak jsem řekla, tyhle věci rozeznávam špatně.
Já bych k těm třem, co zmiňuješ u sebe přidala i Newta. Já je mám čtyři nej.
Jo, závěr byl bomba, asi proto hodnotím výš.
Ale nemyslíš duel z 1945, že? Protože filmu má být pět, pokud vím.
Pořád myslím, že by taky mohlo jít o lož. Nebylo by to poprvé, co mu lhal. A fénix přeci muže i za někým jiným, než příslušníkem Dumbledoru.
Že Grindelwalld ho nejako oddelil od Arianny a ten čierny mrak sa napojil na Credenca. To by pasovalo k zvláštnej formulácii, ktorou ho informoval o mene Aurelius Dumbledore. Akoby mu to meno dával tam v tom momente, nie mu oznamoval starú novinu. Newt ukázal v prvom filme, že je možné tú potvorku izolovať. Otázkou je, ako by obskurus zdrhol Gellertovi, že by ho podľa vízií musel ísť hľadať.
Natrafila som na tvrdenia, že chudáčika malého Lestrangea vraj niečo z vody zachránilo, niečo ako kelpa trebars, takže s obškurným parazitom od Arianny máme z havrana fénixa.
No a pak tady jsou tvrzení, že transformace z havrana na fénixe se stala až po Grindelwaldově dotyku proto, že díky krvavému paktu s Albusem mohl chudáka zvířatko povolat i on.
Oni tam snad tu scénu dali jen proto, aby spustili spekulace.
https://www.kinobox.cz/clanek/15252-novy-robin-hood-je-katastrofa-ktera-se-mozna-ani-nepodiva-do-ceskych-kin?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Wow, koukám, že se nám tu zrodil jeden z oscarových favoritů (film má skvělé reakce od kritiků i diváků) a navíc vydělá přes půl miliardy dolarů.