Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@derfel Bruce jsem nezmínil, ale byl skvělý. Rozpoznej od originálu :D
Schválně jsem si to o Polanskim zjišťoval, ale ničeho moc jsem se nedopídil. Ale věřím že Tarantino zachová vážnost a úctu, přeci jen musí mít důvod proč si vybral zrovna toto zasazení. Rozhodně ne proto, aby ho zesměšnil... No i když :-k
edit: I když Polanski teď raději nedržkuje když byl rok zpátky zavlečen do MeToo jako násilník.
To bude herecký a dialogový koncert, chci to hned.
normálně by mi to bylo jedno ale Joaquin Phoenix
Ale veľmi dobré video. Teším sa ešte viac, než predtým.
Pro mě jsou středověcí rytíři a heraldika něco kapku jiného než americké popkulturní kresbičky, které to žel bohu dotáhly až do stavu, kdy v kinech není skoro nic jiného. Nolana mám rád, ale stejně se snažím tvářit, že s Batmanem neměl nikdy nic společného.
Vím, že jsem zase hrozně negativistický, ale s komiksy se prostě míjím příliš.
A teď mi ty řekni jaká je podobnost mezi Stařec a Moře a Padesát odstinu. :D
Jak to Joker jednou řekl: Za všemi těmi maskami a batarangy je jenom malý chlapeček, který brečí pro mámu a tátu, bylo to vtipný kdyby to nebylo patetický. Ale já se budu smát stejně HAHAHAHAHA.
No kromě toho, že to oboje má písmenka, tak oboje je to beletrie. Akorát na naprosto jiné úrovni. A ten rozdíl v úrovních je, když jsme u porovnávání právě rytířů s okostýmovanými superhrdiny, jako rozdíl mezi dejme tomu Quentinem Durwardem od Waltera Scotta a právě komiksovým sešitem. No, někomu se jistě jistě líbí víc svazeček listů, které se nemusí moc číst*, stejně tak určitě hodně čtenářů (čtenářek?) dá přednost knize, kde se dočtou "a pak ji svlík, drze a hrubě" (tak to říkají v Muži z Acapulca, Odstíny dle mých informací užívají podobný slovník) než o boji starého rybáře se živly, žraloky a osudem, přesto si dovolím tvrdit, že tam rozdíl kvalitativní je a dokonce značný.
-
*Asociace, brzy budu jako prof. Nejedlý. Ještě v knihovně jedna cikánská babička hájila svoji vnučku, co dlužila knihy, argumentací, že co by si půjčovala knihu, když neumí číst. U soudu výslovně tvrdila soudkyni - to se nezapomíná: "já vám můžu její žákovskou ukázat, čeština dějepis, to sou čtyřky pětky samý." Tak jsem ukázal jiný exemplář jedné z půjčených knih - ilustrovaná kniha Bambi, buď úplně nebo téměř bez textu, takže znalost čtení nebyla až tak důležitá, prohlížet obrázky zvládne i její vnučka, stejně jako hrdinský komiks vstřebá i pologramotný Amík, ani nemusí číst bubliny.
frantíci a taliáni dělají kvalitní historické a japonci taky (třeba Vinland Saga)
@DanielSvatoš Ani tak neodsuzuju komiksy jako celek, když jsem tu používal ten výraz, myslel jsem prostě Marvely DC a podobně, nebo alespoň to, jak jsou dneska prezentované (a člověk se jim nevyhne i když se snaží, protože okupují úplně všechno). Já se náhodou rád občas vracím do dětství a čtu si dodnes staré dobré komiksy z "ábíčka" :oops:
Kvalita? Ok. Myslím, že aj Američania sú schopní dobrých nápadov v rámci komixu, ale áno, balastu je tam dosť určite. Čím je niečo masovejšie produkované, tým viac priestoru na degradáciu. Což teda jako tady jsem s Tyrionem, ani tehdá nebyl každý výplod uměleckým dílem. Ty horší se ale míň dochovávali a neučí se o nich. Některým na dojmu kvality přidává, že jsou tak prezentované.
(Já jsem na "jak to mám já je správně a kdo to má jinak je úplně blbej" už alergická, protože až moc často jsem se v poslední době dostala do debaty, že "kdo nevystudoval matematiku a nejlépe na MatFyzu, aby mohl dělat za děsný prachy v bance nebo programátora čehosi, tak je úplně blbej a nezaslouží si plat na důstojnej život", jen to píšu a vyskakuje mi vyrážka, uááá.)
A já se přiznám, že jsem asi pologamotná, protože Stařec a moře mě nebavil, nesnáším Verneovky a tisíckrát radši než to si přečtu nějakej komiks (žeru 300, Sin City, Vránu a mám je ve stejné knihovně jako LOTR a GOT, což by je asi mělo urazit :P ).
Kdybych nikdy nesměl o ničem nepsat, že je to kravina (např. že od Roudnice míří k hoře praotec Cikán), aby náhodou neurazil někoho, komu se to líbí, tak bych např. nikdy nesměl dát filmu na csfd nízké hodnocení a napsat odpovídající komentář, protože prakticky u každého filmu se najde někdo, komu se líbil. Každý komentář by v rámci maximální snahy o korektnost musel znít "mě osobně se film nelíbil, ale chápu, že si své fanoušky najde a já je plně respektuji".
I já žiju (a docela fajně) s tím, že se mi líbí i věci, co se nelíbí spoustě jiných lidí a rozhodně nemám potřebu je začít poučovat, že jen proto, že to strhali, já se cítím jako blbec, tak aby v zájmu neurážení mých citů své názory přeformulovali. Nikdy mi nedělalo problém být s názorem třeba i sám.