Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

14345474849

Komentáře

• Tak jsem vděl... provedení bojových scén mi přišlo celkem OK,... teda až na dvě výtky - jednak průměrný trpaslík tam působil jako kombajn schopný porubat desítku skřetů a nerozlít při tom kafe a hlavně Bolg vyskakující z ledu, to frajer přepískl... (ostatně, asi by mě víc potěšilo, kdyby sem tam nějaká hlavní postava zemřela "neepicky", a klidně mimo záběr).
    - Jinak rozhodně mi tam chyběla sojka práskačka, která Bardovi vykecá chybějící šupinu.
    - A Bubu-Galadriel nevím jestli byla k smíchu nebo k pláči - hlavně proto, že tím podle mě degradovala celý svůj výstup z LoTRa - měl jsem za to, že to předvedla v afektu vedena podvědomou touhou po Prstenu (jako Bilbo v Roklince), ne že to je její typický bububu projev, kterým bude strašit Froda i prstenové přízraky. (A taky se ten technický přehlučený hlas v kině nedal poslouchat).
  • Jay napsal(a):

- A Bubu-Galadriel nevím jestli byla k smíchu nebo k pláči - hlavně proto, že tím podle mě degradovala celý svůj výstup z LoTRa - měl jsem za to, že to předvedla v afektu vedena podvědomou touhou po Prstenu (jako Bilbo v Roklince), ne že to je její typický bububu projev, kterým bude strašit Froda i prstenové přízraky. (A taky se ten technický přehlučený hlas v kině nedal poslouchat).

Ale vždyť po to zkratu sama řekla něco ve smyslu, že obstála ve zkoušce a odolala prstenu :( kruci písek, ještě, že třetího Hobita nikdy neuvidím.
  • @Dreamer: ... no, tak jsem to původně chápal a přišlo mi to OK,... ale teď mi to bohužel vyznívá, že to PJ myslel spíš tak, že "prostě odolala" (stejně jako Faramir bez vnějších projevů) a až poté (podobně jako Gandalf na Bilba s "pouťovým kouzelníkem") předvedla velké bububu aby Froda vystrašila, že tohle prostě fakt udělat nemůže... Takže nutně nelogické to není... (jen se mi to tolik nelíbí). Ale celkově film není špatný,... jen to prostě nemá úplně úroveň LoTRa a už vůbec to není tak přelomové a výjimečné jako byl ve své době LoTR.
  • upraveno 6. ledna 2015
    Pro mě je Hobit krok špatným směrem a nejradši bych na ty dva viděné díly zapomněla. Rozhodně mi jejich shlédnutí nepřivodilo nostalgickou náladu, ale spíše mírně řečeno rozčarování :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Do knihy rekordov filmových kravín by sa mal zapísať Legolas Skywalker a Azog Waterjumper. Ešte sa tam Bard mohol odraziť od plameňa a bolo by to perfektné.
  • Tak Bard Vlastníhosynajakosamostřílpoužívající a Náhlesesuperstratégemstávající tam je...
    @Mikjan
    :D Yops, ten zvrat z "Musíš sa zachrániť" na "Vydrž, budeš mi robiť zbraň" ma trocha prekvapil.
  • To s tím použitím syna jako samostřílu mi připomnělo Azora Ahaie a jeho Světlonoš kalený v jeho ženě.
    =D
    image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Když jsem viděl draka Šmaka v Hobitovi, tak jsem na chvíli zalitoval, že Martin udělal z draků jen tupé nemyslící masožravé bestie, takovéhohle dráčka bych si nechal líbit i v Písni(jasně uznávám, že by se to tam nehodilo, na druhou stranu neříkejte, že by to nebyla sranda). Po tom táborovém ohni v Jezerním Městě, jsem zvědavý jestli se podobného pekla dočkáme i v Králově Přístavišti.
  • @Stannis_Baratheon Tak draci u Martina nemuseli mluvit, ale mohlo být jasné, že jsou chytří. Takhle jsou to takoví nevychovaní psíci, abych tak řekla.
  • Pokud by těch sto padesát tisíc draků, nebo kolik jich v minulosti brázdilo oblohu, oplývalo ještě ke všemu inteligencí, magie nemagie, lidstvo by to mohlo rovnou zabalit. :D U Tolkiena dávají mluvící vyčůraní draci smysl, protože se dají spočítat na prstech jedné ruky.
  • Tak je inteligence a inteligence... psa asi ze neinteligentnío tvora nenazvete (tak nějak vidím Martinovy draky), zatímco Tolkienovi byli spíše na úrovni inteligence převyšující (minimálně souměřitelné s) lidskou...
    @Dreamer Ja nechápem aj tak, ako mohli existovať tisíce hoc blbých drakov a ľudstvo to mohlo prežiť. Od stravy potrebnej na ich chov skrze uskladnenie, výbeh až po krotenie by nebola sranda uschovať okolo jedného mesta stovku. Akokoľvek sa snažím, predstava civilizácie s tisícovkou je divná či už sú draci inteligentní alebo nie.
  • upraveno 26. ledna 2015
    @Gepeto tohle připisuju Martinovu megalomanství, taky mi to nikdy nešlo pod nos a zajímalo by mě, jestli to má nějak detailně promyšlené? Nebo postě "it's magic" :D Třeba je Valyrijci uměli nějak uspat a uskladnit a poté je vyhnali na bitevní pole, aby se nakrmili? Jinak souhlasím s @Jay taky si je představuji jako takové divoké ohnivé hafany, co se inteligence týče, ale pokud by měli být vychytralí jako třeba Šmak, tak to by byla teprve katastrofa.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ja nechápem aj tak, ako mohli existovať tisíce hoc blbých drakov a ľudstvo to mohlo prežiť
    Jak píše Dreamer, jednoduše "protože Martin" :). Stejně jako je kůl cca 200metrová zeď, tak je kůl tisíce draků :)
  • @Dreamer: Tady jde detilní promyšlení pouze tak daleko, že tohle číslo prohlásila "jedna divoška" a jako legendu. Dále je třeba si uvědomit, že "původní draci" nebyli zřejmě zdaleka takový extrém jako třeba Balerion, takového věku a rozměru se dožil jen nepatrný zlomek (což souvisí i s konkurencí vlastního druhu...). Takže je to asi tak, jako kdyby teď měl říct, kolik bylo na Zemi za jejich rozmachu velociraptorů - tisíce, desetitisíce, statisíce, miliony? A to prosím máme úplně jiný rozhled než stepní divoši a i tak jediné řešení mě napadá zeptat se tetky Wiki. :o) To mě jako spíše víc udivuje, jak to, že žili pouze na území Valyrie, když nepochybně nutně k žití nepotřebují žhavé vulkány... no, nebo nám Martin o přístavišti něco tají... :o)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Z čeho usuzuješ, že "nepochybně nutně" potřebují k žití aktivní sopky?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada
    To mě jako spíše víc udivuje, jak to, že žili pouze na území Valyrie, když nepochybně nutně k žití nepotřebují žhavé vulkány... no, nebo nám Martin o přístavišti něco tají... :o)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Aha, číst neumím. Pardon.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 27. ledna 2015
    Hlavně si musíme uvědomit, že fantasy zvíře jaké drak je, lze zkrotit či ovládnout jedině fantasy způsobem to jest magie. To je podle mě důvod, proč draci nedokázali lidstvo v Martinově světě vyřídit, protože dřív sice bylo mnohem víc draků, ale taky mnohem víc lidí co umělo čarovat. Dokonce jsem někde na asoiaf četl, že například moc Rudých kněžích je spojená s draky a s tím jak draci znovu povstali na východě ohromně vzrostla i magická síla uctívačů R´hllora viz. Melisandra.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Jay ve WoIaF je psáno. Že existují i legendy o dracích v Západozemí z dob ještě před vznikem Valyrie a kosti draků byly nalezeny i na Ibu, nebo v Sothorysu.
  • @Montezuma3
    Má pravdu, předseda...
  • @Stannis_Baratheon: Tak Rudá žena měla evidentně moc i před znovuzrozením draků... ale je pravda, že poté ta moc vzrostla...
    @Montezuma3: Tak to je moje neznalost... nicméně myslel jsem to tak, že v době Zkázy... (až na těch pět nebo kolik exemplářů). Nicméně je možné, že Valyrijci si zařídili "monopol na draky" a všechny divoce žijící prachsprostě pobili... což asi dává smysl.
  • Hm, draci v Západozemí... Nebyla ta legendárně zabitá potvora na Malém Starém Wyku, v jejíž kostech se volí králové ostrovů, taky drak? Nějaký mořský poddruh třeba?
  • Nicméně je možné, že Valyrijci si zařídili "monopol na draky" a všechny divoce žijící prachsprostě pobili... což asi dává smysl.
    Já myslím, že tohle si Martin neošéfoval. Z té historie co teď čtu je jasné že draci existovali v různých částech světa, ale není tam zmíněno, proč se nakonec objevují pouze pod vlivem Valyrijců.
  • jen tak pro srovnání megalomancie Martinovy a Tolkienovy... image
  • @Mikjan Který z nich je Martinův? Vidím dva od Tolkiena, a ty další neznám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Myslím, že jsou všichni Tolkienovi.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.