Hobit
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.
Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.
Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.
Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.
Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.
Těšíte se? Já strašně. 8) :!:
Zvláště na ten druhý film. :idea:
Komentáře
Nejlepší by bylo, kdyby zfilmoval Hurinovi děti. Žádné epické bitvy ani hromada triků, ale DEPRESIVNÍ příběh, s ještě depresivnějším koncem. :twisted: Už vidím ty reakce lidí, co by na to šli. To by byla pořádná facka, zvláště po Hobitovi. :twisted:
@Achileus: Hobit jako film neberu za úplně špatný, jen je hrozně roztáhlý (za což může zfilmovaný LoTR, jak píše @flanker.27) a chtě nechtě je srovnáván s dříve natočeným LoTRem (který je prostě lepší a v mnohém průlomový). Podobně ovšem Hobit jako kniha není špatná, ale čteš-li ji až po LoTRovi, tak prostě je podstatně horší. Proti tomu Silmarillion (ačkoli se odehrává dříve) je zatraceně hutné čtení, které mě přimělo přečíst si jej několikrát.
Což mě přivádí k poměrně zajímavé otázce,... všimli jste si toho, že se tu kritizuje natahování děje, že se tu kritizuje přidávání a ubírání postav, ale nějak se moc nerozebíralo, že to "odpohádkoval..."
Proto jsem byla nadšená, když jsem ziistila, že ve filmu to bude. I tak tam toho bylo málo - jedna bitvička a ještě krátká, chtělo by to víc rozhovorů, motivací a úvah, pak teprve bitvu a dál jasnější odůvodnění, proč Saurona nechali uprchnout a nedodělali ho.
Tři prsteny dávaly sílu, ty nekorumpovaly ke zlu, jestli se jej elfové snažili skrývat (v druhém věku) tak proto, aby je (ty prsteny) Sauron nemohl zkazit. Naopak svojí mocí "korumpoval" Jeden prsten a těch případů, kdy někoho přemohla touha po prstenu bylo... namátkou Isildur, Glum (opakovaně), Bilbo, Bormir, Galadriel, Frodo. Jinak společenstvo potkalo držitele všech tří elfích a že by kterýkoli měl negativní vliv říct nejde. Ostatně nebyl při setkání se Sauronem v Hobitovi i Gandalf i Elrond (tuším, že jeho prsten byl nejmocnější ze Tří), kteří by podle tvé logiky měli reagovat podobně hysterickým záchvatem? :o)
Každopádně, kdyby ti tři spojili své síly a vymetly Saurona "dobrem", tak to dává smysl. Kdyby jej s nimi vymetl (a nebo třeba i nenápadně pomohl zachránit) Saruman, neměl bych problém (ačkoli v té době podle všeho byl na straně dobra), ale "zlá" Galadriel je podle mě logický lapsus jak prase. (Jakkoli v podstatě mám film rád...)
Wiki: Nenya nebo také Prsten Vody je jedním ze Tří prstenů. Tento prsten měl sílu uchovávat a chránit. Prsten nosila Galadriel a užívala jej na ochranu Lothlórienu před Sauronem a udržení jeho krásy.
Tehdy nepředváděla svou moc (neměla proč, jí opravdu stačilo natáhnout ruku), tehdy prostě vnitřně bojovala se svou temnou stránkou, s touhou po Prstenu, který k ní chtěl, protože by skrz ní vládl obrovskou silou. Takže mi rozhodně nedává smysl, proč obě scény ztvárnit stejně. Mám jediné vysvětlení - v LotRovi to působilo cool (jako jo, o tom žádná), tak to tady bezmyšlenkovitě a bez jakékoli logiky zrecyklovali. :o(
Pořád lepší než aby tam vlítla zbytek naleznete zde A zatím si stojím, na mne recyklace působila výborně :twisted: (ale mne berte s rezervou, na mne fungovalo i v Terminárntoru Genisys, když Guvernér tasil remingtona a spustil¨: I´VE BEEN WAITING FOR YOU!! a to je páté téčko pro mne průměrným filmem )
No, a reakce na Prsten - ten artefakt přece podporuje touhu po moci. Takže je samozřejmé, že ji to na chvíli ovládlo a bojovala s tím. O tom to přece je, bojovala sama se sebou.
YOU WILL LOVE ME AND DESPAIR!!!