Ideální vládce

upraveno 23. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Všichni tušíme, kdo má právoplatný nárok na vládu po Robertovi I. Baratheonovi. Ale je tím nejvhodnějším? Komu fandíte vy? Kdo přinese říši mír a sjednotí ji před hrozbou přicházející zpoza Zdi? Který vládce zachrání Západozemí před zkázou?

Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
«13456719

Komentáře

• upraveno 24. března 2008
    Nebo někdo jiný? Napiště si, já ho do ankety zařadím.
    Ideální vládce by měl mít Stannisovu spravedlnost, Doranovu trpělivost, Tommenovo a Myrcellino bohatství Casterlyovy skály, Eddardovu čestnost, Jonovu neústupnost, Daemonovo charizma, Malíčkovo diplomatické umění a Daenerysiny draky. Jo, a Sansiny ideály. :-)
    V anketě chybí někdo Jiný. ;-)
    Na Severu uznávám jen jediného krále, a jeho jméno je Stark. Ve zbytku Západozemí nechť vládne Stannis Baratheon. Ten je právoplatný, a basta. Daenerys ztratila nárok na trůn útěkem ze Západozemí, navíc je to myšlením východňanka. Ať klidně vládne v Meereenu a pase tam ovce. Bude spokojenější ona i my. :-) Myrcella, Tommen a Edrik jsou bastardi bez jakékoliv legitimity. Dal bych je k adopci tetičce Melisandře. Doran už to má za pár, ten by cestu do Králova přístaviště nejspíš ani nepřežil.
    Volím Myrcellu :-) Určitě bude cílevědomá po mamince, státnická po dědečkovi, chytrá po strýčkovi. A navíc to evidentně není bezcitná svině jako zbytek jejího příbuzenstva:-) A vdá se za Dorna a podle Dornského práva je Robertovou dědičkou. Sice se říká, že je krvesmilným bastardem královny a jejího bratra. Ale to se jen říká... :-)
    Takový souboj paní Severu a Údolí s Malíčkem za zády a královny zbytku sedmi království s Tyrionem bych chtěla vidět. Akorát mi v tom neštimuje Dany a její dráčci :-)
    Léto píše:
    Myrcella, Tommen a Edrik jsou bastardi bez jakékoliv legitimity.
    A jak to chceš dokázat? Udělat testy DNA? :-)
    Léto píše:
    V anketě chybí někdo Jiný. ;-)
    :-) :-) :-) ty nejsi zlovlk, ty jsi drak :-)
  • upraveno 25. března 2008
    to Tyna: U rodové linie prastarých Bouřlivých králů, kteří jsou ZCELA NEPOCHYBNĚ z rodu Prvních lidí a ZCELA NEPOCHYBNĚ ne zcela lidé (to u Prvních lidí není nic divného, holt politika je politika a podpora od toho vodního tanečníka z rodu Dětí lesa se prostě šikne :) ). To se, nepřekvapivě, zobrazuje na jejich vzhledu (barva vlasů a očí, rysy tváře).
    KRalem ma byt jednoznacne Stannis. Ma na to legalni narok a halvne = patricnou neuprosnou spravedlnost.
    to Chrochta: Jenže podle této logiky si taková Catelyn Robba, Sansu, Brana i Rickona pořídila s Edmurem :-)
    Ten příspěvek je pochopitelně ode mne... :-( Evidentně jsem jediná, kdo má s automatickým odhlašováním potíže.
    to Tyna: U Starků je ten podíl ne-lidské krve menší, a to o dost. A v rodokmenu nemají žádného (polo)boha.
    Aleku, mohl bys do seznamu doplnit Quentyna Martella? Protože Daenerys je neplodná a u Quentyna se spekuluje o tom, že je pro něj určený jeden z draků, tak se nepochybně stane dědicem Targaryenů, a jelikož Daenerys se narodila kvůli bojům s Jinými, tak jejím jménem bude vládnout v Západozemí.
    to Rufo: Na druhou stranu je meschopný diplomat. A má na krku zabití vlastního bratra, a to způsobem společensky nepřijatelným.
    Zatím nemůžu říci....jsem ve Střetu králů, knize druhé....právě Arya pomocí polívky dobila Harenov :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. března 2008
    Tyna: A co Tommen? Toho bys šoupla do války s vlastní sestrou jen proto, že si jedna namachrovaná princezna, která si myslí, že pobrala všechnu moudrost, myslí, že se tak pomstí za svou tetinku a strýčínka? Kdepak, ženský se do toho nemaj motat. :)))
    Kubulinek: Vzbudil jsi ve mě představu Aryi bijící polévkou do hradní zdi. :))
    Přesně, při použití "dobití" dostává Aryina akce úplně nový rozměr. :-)
    Stannis se zkušeně prodral do čela a nasazuje do rozhodujícího trháku! Do ankety ještě možná patří Jon Sníh, příznivci teorie R+L=J by jistě hájili jeho nárok na trůn se zápalem takřka targaryenovským. Já osobně si tedy myslím, že zůstane na Zdi (podobně jako Aemon), ale jako královského kandidáta bych ho sem klidně přihodil. A taky Eurona, ten svůj zájem o vládnutí Západozemí dokonce veřejně deklaroval. :-) A má i plán!
    Myrcella ani Tommen by (přinejmenším prozatím) rozhodně nebyli dobrými a silnými vládci. Nechali by se snadno ovlivňovat, což by byla živná půda pro různé Malíčky, Varysy a jiné divné ptáky. U Stannise by toto naprosto nehrozilo.
    Týna píše:
    A jak to chceš dokázat? Udělat testy DNA? :-)
    To má být nějaká krutá narážka na chudáka Dorana? ;-) Důkaz provedu poměrně snadno, pomocí nejvyššího septona, nahé Cersei a nejrůznějších nástrojů tortury. Když mučíš dostatečně zkušeně, nakonec se přizná každý k čemukoliv. Je to jen otázka času. :-)
    Jon je dost nereálný, takže proto sem nebyl zařazen. Euron mě napad, ale vzhledem k tomu, že ho nikdo zatím nechtěl podpořit, neřešil jsem to.
    No a už bych taky konečně mohl zahůasovat já. Asi dám chudince Dany první hlas...budu její první rytíř. :-) Sic si nemyslim, že zrovna ona by byla úplně ideální; ale tuším, že její Malá rada (Tyrion, Doran) by mohla být velmi zajímavá, určitě lepší než v případě Stannise. Stannis by byl taky dobrý, ale já tenhle typ lidí moc nemusim, u mě i král musí být předně člověk a pak teprv spravedlivý.
    Flanker.27 píše:
    A co Tommen? Toho bys šoupla do války s vlastní sestrou
    Proč by válčil. Myrcella je starší, Myrcella dědí :-)
    Léto píše:
    Do ankety ještě možná patří Jon Sníh, příznivci teorie R+L=J
    No, čistě teoreticky, teoreticky, by to šlo. Regiie si mohl Lyannu vzít. Nebyl by to první Targaryen s více manželkami. A, jak řekl Jamie, Targareynové si vždycky dělali vlastní pravidla. Nebo ho mohl před smrtí (než odjel bojovat) legitimizovat. Ale všechno by mu to bylo pendrek platný, protože Dany je stejně před ním. Tak leda sňatek.
    A třetího do party by jim mohl dělat Loras, to by se mu mohlo líbit :-)
    Na druhou stranu z tohoto mraku asi nezaprší, protože Dany je neplodná, John nesmí mít sex a ....hm.. Loras, ten to taky nevytrhne.
    Ještě by se mi líbil trojlístek Dany, Myrcella, Quentyne :-)
    ad nereálnost Jona...neměl jsem na mysli nemožnost jeho práva, jako spíš odpovědnost vůi Hlídce, apolitičnost apod.
    píše:
    Ještě by se mi líbil trojlístek Dany, Myrcella, Quentyne :-)

A co by tam jako dělal Myrcella? Že by tomuto nabízejícímu se královskému páru odnosila děcko? :-) Ale jak už jsem tu nastiňoval, varianta Dany+Quentyn, za zády Tyrion a Doran jako moudří vládci v pozadí, se mi moc zamlouvá.
    Alek píše:
    A co by tam jako dělal Myrcella?
    no, drak má tři hlavy :-)
    a pak, někdo se o ty dědice postarat musí
    Uff, Myrcella a třetí hlava? Odvážná teorie, má to i nějakou tučnou, romantickou legendu jako ty klasické o Jonu Targaryenovi, Tyrionu Targaryenovi či Quentynu/Aegonu Targaryenovi? :-)
  • upraveno 26. března 2008
    Chrochta: To, ze zabil bratra bych mu naopak pricetl ke cti - pro nej to nebyl bratr, byl to vzbourenec proti zakone moci. A za to je jeden trest - bratr nebratr.
    Ale ten zpusob je ... dost nevhodny. A spolcovani s M. ho nakonec stahne ke dnu, bohuzel.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. března 2008
    Tyna píše:
    Proč by válčil. Myrcella je starší, Myrcella dědí :-)
    Tady nejsme v Dorne, tady jsme v Králově přístavišti. :))
  • upraveno 29. března 2008
    Flanker.27 píše:
    Tady nejsme v Dorne, tady jsme v Králově přístavišti. :))
    Myrcella ve v Dorne...
    (já v Holešovicích)
    To ale nemá žádnou relevanci. Kdyby v Sedmi královstvích existovala nějaká vesnice, kde je fojtem tradičně nejvyšší obyvatel, a přijel by tam ser Gregor Clegane, stal by se tímto automaticky králem Západozemí? :-)
    A já myslel, že je to o ideálním vládci a ne o tom jak je to legálně relevantní...
    To oni s tím začali! :-) Ale po stránce vhodnosti k vládě je na tom Myrcella ještě hůře. Dovedete si představit jedenáctiletou zmrzačenou, geneticky zatíženou dívku, bez jakýchkoli státnických zkušeností, jak vládne říši o rozloze Jižní Ameriky, a ještě k tomu v tak těžkých časech? Státnické schopnosti mají z nominovaných nejvyšší Doran a Stannis, jenže Doran se už nemůže ani pořádně chodit a trpí bolestmi... zato Stannis je zkušený, ale přesto ještě poměrně mladý, třicátník, s výhledem na dlouhou a úspěšnou vládu,
    Léto píše:
    To ale nemá žádnou relevanci. Kdyby v Sedmi královstvích existovala nějaká vesnice, kde je fojtem tradičně nejvyšší obyvatel, a přijel by tam ser Gregor Clegane, stal by se tímto automaticky králem Západozemí? :-)
    Ne, stal by se tamním fojtem :-)
    Na ten drobný problém s uchazečstvím měli Lannisterové myslet před tím, že poslali Jofreyho dědičku do Dorne :-)
    Ano, stal by se fojtem, ale nestal by se králem. :-) S uchazečstvím žádný problém není. Dám ještě jeden příklad, tentokrát z reálného světa. Představ si, že existuje nějaký muž, který má extrémně bohatou sestru. Ten muž se proto vydá do nějakého islámského státu, kde - dejme tomu - existuje zákon, že muž smí nakládat s majetkem své sestry podle své libosti. Z onoho státu pak zatelefonuje do české banky, kde má jeho sestra účet a přikáže jim, aby veškeré finance převedli na jeho vlastní konto. Co myslíš, převedou je? ;-)
    V téhle analogii je jeden zásadní problém:
    Západozemí je jen jeden stát, kde platí různé právní úpravy. Záleží na tom, kdo dovede tu svoji správně uplatnit a podepřít silou.
    Nezáleží na tom, kde je Tommen. Záleží na tom, že z Myrcelly se sňatkem stane Dorn(ka?) a může uplatňovat dornské právo. Když bude chtít... Rozhodně má
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.