Ideální vládce
Všichni tušíme, kdo má právoplatný nárok na vládu po Robertovi I. Baratheonovi. Ale je tím nejvhodnějším? Komu fandíte vy? Kdo přinese říši mír a sjednotí ji před hrozbou přicházející zpoza Zdi? Který vládce zachrání Západozemí před zkázou?
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rudé kněžce nevěřím ani za mák. Martin sice naznačoval, že proti ledu se dá bojovat jedině ohněm, ale osobně se mi nezamlouvá ani jedna z těch dvou stran. Rudá magie je démonologie. Je založená na krvavých rituálech a s dobrem nemá nic společného. To už raději utopený bůh :D.
Ako sa budeme pozerať na Stanisa potom? Keď sa jeho oceľ zmení na ľad? KeĎ pustí Iných zabíjať obyčaných ľudí?
Jeho zmysle pre spravodlivosť a česť sa krúti a zvíja v plameňoch. Davosa už počúval na pol ucha a na Zdi bol ochotný ísť dosť ďaleko, len aby získal Jona na Zimhorade.
A nezabúdajte, že nie je pravý Svetlonoš.
proste im neverím. resp. neverím Melisandriným cieľom a cestám, ktoré na ich vyplnenie použie a neverím, že Stanis sa jej dokáže postaviť, vzoprieť.
na svoju logiku však nedám dopustiť, možno by som neprednášal pánu Holmsovi, ale i tak si myslím, že náš spor je nie o logike, ale o váhe, ktorú jednotlivým udalostiam dávame. vidím, že som v menšine, som síce prekvapený (zdalo sa mi, že nie je možné mať iný názor), ale plne to akceptujem. iste by sa dalo diskutovať nad tým koho ruky sú viac od krvy a kto čo urobil a urobí, ale myslím, že jeho výsosť Martin I. nám to zodpovie spravodlivo.
obklopil by som sa Tyrionom, Jonom, Branom a nebol by problém, len samé turnaje, recitály a plesy :D
2) "Osvobodila" Yunkai a tam je to stejný případ jako v Astaporu. No a nakonec to zapíchla v Meereenu. Zatím ničeho nedosáhla. Povrazdila pár otrokářů, aby se na jejich místa za chvíli dostali jiní.
Navíc z její strany byla podle mě hloupost poslat pryč sera Joraha Mormonta...Kdysi možná děla nějaké blbosti (jestli sloužil Viserisovi, tak bych se tomu ani ndivil), ale nyní jí byl oddán naplno...Panovník musí umět odpouštět (Robert odpustil přívržencům Targaryenů a stabilizoval říši; kdyby Joffrey omilostnil Neda, tak by Robb proti němu nepovstal). Navíc Dany neznná západozemí, spoustě lidem bylo za Roberta lépe než předtím za Targaryenů apod.To Stannis...I kdyby měl vládnout společně s Melissandrou, tak je to prostě král, který vnese do Západozemí určité poměry. Dany je impulzivní mladá holka co o vládnutí skoro nic neví. Stannis má svoje mouchy (z nichž největší je Melissandra), ale je to spravedlivý, čestný, ale i tvrdý král, biť jako člověk a diplomat kapku neforemný a neohrabaný.Nejlepší volba by pak byla Stannis + Lord Davos, za pedpokladu že Manderly Davose nepověsil (věřím, že ne).
Aleku, to že Ned nakonec ustoupil, aby se pokusil zachránit vlastní rodinu, je pro něj dobré, nebo špatněé? Dal přednost lásce před ctí, jenže to byla situace, ve které neexistovala žádná správná a dobrá volba. Ostatně, kdoví, co by udělal Stannis, kdyby byl zavřený v cele a vyhrožovali by mu, že mu budou posílat manželku a dceru po kouskách.
Dobře nebo špatně, pro každého jinak, pro mě spíš dobře. Jen říkám, že Stannis by asi neustoupil, zlomil by se. :-) Chci na tom jen nahlodat ty řeči, že jsou oba stejný...to je myslím urážka pro oba pány.
Panovník musí umět odpouštět
Nejlepší volba by pak byla Stannis
Trocha nedělního protiřečnění...sorry, vim, jak to myslíš, ale nemoh jsem si to odpustit. :-)
Melisandra je cool!
Stannis je neurotik a Melisandra fanatik, to neskončí dobře:)