Tak pozor :) Já sice Cersei nesnáším jako každý jiný, ale v jádru není moc velký rozdíl mezi ní a Cat. Sice chápu, že se vám možná ježí vlasy na hlavě, ale věřím, že kdyby se role Neda a Roberta vyměnily, tak vše dopadne úplně jinak a tou mrchou mohla být klidně Cat. Mít bastarda nebylo v té době nijak neobvyklé a navíc si ho Ned měl udělat ještě před svatbou. I tak to Catelyn nesla velmi těžce. Po svatbě se Ned ke své ženě choval i přes to, že ji zpočátku nemusel mít rád, ukázkově. Robert sice Cersei žádného bastarda nepřivezl, ale už jich v té době nadělal víc než dost a během manželství snad ještě víc než stačil Lord Frey z přechodu stihnout právoplatně. K Cersei se choval jako k něčemu, co mu bylo vnuceno. Neměl ji rád a ona neměla ráda jeho potom co ji na svatebním loži oslovil jinak. A nebyl bych si tak jistý, že taková mrcha byla už předtím.
Denny: Vidim jí jako osobnost pokroucenou tím čím prošla. Většinou mi přijde jen jako demonstrace síly a osobního odhodlání, nežli hledání nějakého trvalejšího a stabilního řešení. Myslím si, že pro stromy nevidí les.
Pár důvodů proti Danny už jsem tu rozebíral dřív, zobecněno nemám rád lidi který někam přijdou s tim, že "hele tohle bylo před x (třeba 2000 let jako u jednoho semitského národa) lety moje tak se koukejte klidit.
Přesně tak, zkrátka očekáváme od ideálního vládce trochu jiné přednosti než atraktivní vzhled. :-) Danny je zatím spíš harpyje než drak, kam přijde, tam přináší jen oheň, smrt a teror (jako jeden nejmenovaný národ, který za potlesku levicových "intelektuálů" klade bomby do školních autobusů a kaváren)
No já nevím. Stannis? Sice je to tvrďas, ale jak může být králem západozemí, když nemá žádnej respekt a úctu? A respektem nenazývám strach co z něj mají. A kam se podělo pochopení pro ostatní? Navíc si nechává poroučet od nějaké rudé coury :) To je dostatečnej počet vážných důvodů abych ho zavrhl :)
Komentáře
Mít bastarda nebylo v té době nijak neobvyklé a navíc si ho Ned měl udělat ještě před svatbou. I tak to Catelyn nesla velmi těžce. Po svatbě se Ned ke své ženě choval i přes to, že ji zpočátku nemusel mít rád, ukázkově. Robert sice Cersei žádného bastarda nepřivezl, ale už jich v té době nadělal víc než dost a během manželství snad ještě víc než stačil Lord Frey z přechodu stihnout právoplatně. K Cersei se choval jako k něčemu, co mu bylo vnuceno. Neměl ji rád a ona neměla ráda jeho potom co ji na svatebním loži oslovil jinak. A nebyl bych si tak jistý, že taková mrcha byla už předtím.