Kéž by se potkali...
Které postavy v sáze toužíte vidět v konfrontaci? Klidně i mrtvý/živý?
Například jsem kdesi četl, že Martin na jednom z interview řekl, že ho mrzí, že se nikdy nesetkají Cersei s Dany... což berte s rezervou, zdroj nejistý, ale... Já bych třeba chtěl, aby se Dany setkala s "Uchvatilelovým psem" Eddardem. Snad všechno spěje k tomu, že se setká s Jonem... a (to už začínám harlequinovitět) třeba... Targaryenská tradice sňatků v rámci nekalení krve by tomu odpovídala. Dále by se mohli potkat Jon s Ramsayem, aby trochu srovnal účty. Arya by mohla zfouknout Gregora (jestli to nakonec rozchodí) a taková Brienne by mohla navštívit lorda Freye.
Komentáře
Navíc zabere půlku vany. Kam se potom vejde zbytek party?
Chmure - takového ho vidíš ty a já zase jinak :-) Navíc já hovořila o onsenu....a co, Thormund a Jon nejsou taky drobci, zato tyrion zas zabere méně :-D
Malíček je ambiciózní, ale i schopný (tyto dvě vlastnosti se u lidí často vzájemně vylučují) je chytrý, ale i výřečný (opět, nemusí nutně jít ruku v ruce), vtipný, duchapřítomný atd.
Jediné, co Malíčkovi chybí k dokonalosti, je charakter. ( A od toho se odvíjející věci jako poctivost a čestnost - i když on si to určitě zdůvodnil, že je věrný sám sobě). Což je ovšem dost zásadní nedostatek. :-)
A skrupule, jejichž absence je podle mě možná vůbec to nejhorší, co se může člověku přihodit.
Třeba ta ambicióznost mi taky dost vadí. Většinou je na škodu charakteru. Člověk se má spokojit s tím, co dělá dobře a nabýt tak vážnosti a úcty právě pro to, co dobře dělá a netlačí se kam ho netřeba.
Nepotřebuji chlapa, co někam míří - výš jen výš...šupity šup na zikkurat :-)
(parafráze z červeného trpaslíka - na Tvé upozorvnění raději dodávám :-) )
Teď ještě domyslet, jestli jim půjčit nějaké nářadí, nebo spoléhat na to, že "umí rukama"...
Ramsey- násilník libující si v sadismu (Mají se ho bát i osoby pohlaví mužského?); připraví Vás o zuby, prsty, kůži, ale umí i bez nástrojů?
Viserys- umí soptit, vyhrožovat a bít malé sestřičky; dokáže psychicky zdeptat a srážet sebevědomí, ale pomůže mu to proti hrubé síle?
Walder Frey- záhadně přežil x manželek, pořádá nejvěhlasnější svatby v celých Sedmi královstvích, zrada mu není cizí, dokáže ale někoho napadnout mimo "bezpečí" domova bez armády vlastních potomků?
Hora- inteligenčně nejspíš žádný génius, bohatě si to ale vynahradí po stránce fyzické; s mečem v ruce setne koně jediným máchnutím a rozsekne člověka vejpůl; lámat vazy holýma rukama je pro něj hračka; další násilník ve skupince, opět ale nevíme, zda by se v tomto ohledu měli bát i jeho protivníci
Joff- mladík libující si v násilí; svou dámu nebije, protože mu to zakázala maminka, ale rád se na fyzické násilí dívá; rád a často rozkazuje; zvláštní útok: špulí rty
Malíček- takřka geniální manipulátor; vynikající pokladník a vynálezce "třecího" rozmnožování majetku; majitel mnoha "veselých domů"; pokud ráno uklouznete na banánové slupce, má v tom nejspíš Malíček Prsty, pokud vzápětí zjistíte, že jste přišli o všechen majetek, území a tituly,víte kdo je získal...
Roose- mírnější forma vlastního syna opatřená ďábelskou inteligencí; blízký spolupracovník firmy SvatbaFrey s.r.o.
Aerys- šílený pán se zálibou v táborácích; ač je starý a křehký, budí svým vzezřením a chováním hrůzu; speciální zbraň: dlouhé tenké drápy jako zdroj mnoha infekcí
flanker: Já původně chtěla topit. Ne máchat mečem. Až pak se z toho vyvinul nápad nechat je udělat veškerou hrubou práci za slušné lidi. ;D
Myšlenka byla taková, že si každý vsadí předem určenou částku (věc dohody a kdo chce, může dát víc :) na "výherce" této roztomilé hry o život a v případě výhry jeho favorita získá příslušný podíl z celkových vkladů.
Vsadí-li si 50 lidí po 100 stříbrných jelenů a 48 z nich si zvolí Horu jako přeživšího a 2 Viseryse, budou jejich výhry následující:
· vyhraje Hora- 48 lidí získá 104 jeleny a zisk tedy bude mizerný (stále je ale může těšit to, že se trefili); zbývajících 8 jelenů získám já jakožto pokladník za vynaloženou práci ;)
· vyhraje-li Viserys dva šťastlivci si rozdělí celých 5000, každý tedy získá 2500 stříbrných (a já z toho zase nebudu mít nic)
· vyhraje-li kdokoliv ze zbývajících, na které si nikdo nevsadil, shrábnu vše a budu utíkat co mi nožky budou stačit, aby mne nechytilo těch zruinovaných 50 zuřivců. :D Tak nějak. Jen doufám, že ne doslova, vzhledem k tomu, že jsem měla dobíjet přeživší. I notně otlučený Hora by nejspíš otloukl mě. :D
Tak nějak bych si představovala Horův nástup :-D