Střet králů

upraveno 29. dubna 2011 v Píseň ledu a ohně
«13

Komentáře

• upraveno 6. února 2008
    Vida! Sumář Střetu králů byl zveřejněn pod rouškou přísného utajení. :-) Volám: Hurá!
  • upraveno 6. února 2008
    Já věděl, že to do zítřka neutajim. :) Mělo to vyjít zítra jako novinka.
  • upraveno 6. února 2008
    Webovky, kde dnes již znamená zítra! :-) Jedna z hlavních událostí tohoto roku (hned po Martinově ostře sledovaném konstatování: "Book is done.") Ano, Střet králů očima čtenářů. Kdo si chce oživit předchozí děj, ověřit si něco, co mu třeba nebylo při prvním čtení úplně jasné, co mu uniklo, v širších souvislostech, lépe, výstižněji, s nadhledem a s láskou, má skvělou příležitost tak učinit. Tohle najdete jen u nás.
  • upraveno 7. února 2008
    Já mám ted rozečtenou část druhou první knihy. Ke střetu králů se brzy dostanu. Dost mě to chytlo :)
  • upraveno 7. února 2008
    Kubulinek: Je to nejlepší fantasy sága, co jsem kdy četl, stavím ji i nad Tolkiena. Ale při tom čtení souhrnů dej bacha, vlastně bych ti ho spíš zakázal, dokud nedočteš knihu - občas se tam objeví spoiler, a je škoda se tak připravit o překvapení z četby. :-)
  • upraveno 8. února 2008
    Já ty souhrny nečetl :) jen jsem to rozklikl a díval se o jaký článek jde. Tolkiena já zase na vrcholu nemám. Mám tam spousty jiných. Musím uznat, že Píseň ledu a ohně tam asi bude brzo patřit :)
  • upraveno 18. května 2011
    Ještě pět hodin do konce knihy. Asi dnes nepůjdu spát.

Kéž by to četl rychleji.
    Ja som myslel, že knihy sú čislované stránkami a nie minútami, či hodinami :D
    ušatka poslouchá audiobooky ;-)
    Roy Dotrice to čte vážně nádherně. Už teď je mi líto, že čtvrtou nenačítal on.
    Ale pátou by prý zas měl, kontrakt je podepsán ;-) Otázka je, jak na tom bude zdravotně, měl hrát v seriálu velmistra Pycelleho, ale nakonec místo toho skončil v nemocnici.
    To by mohl rovnou i načíst tu čtvrtou, co?
  • upraveno 19. května 2011
    No, splněno. Tak že bych se tedy jako šla konečně učit...
    A co Bouře mečů? :-)
    Čte, akorát ti předčítá Roy Dotrice ;-)
    Předčítání, to je to správný slovo! A ty jako posluchačka to pouze posloucháš, tak jakýpak čtení, milá paní! :-D
    A kde jsem řekla (nebo tedy v zájmu zde žádané korektnosti - napsala), že čtu já?
    Dobrá, beru zpět. Špatně jsem si vyložil tu větu, na kterou jsem prvně reagoval - Mea culpa.
    Odpouštím ti.

Krajně k tématu - načteno mám hodně, naposloucháno také docela dost a musím říct, že považuju poslech za náročnější, než čtení. U čtení si tak nějak člověk sám reguluje tempo, ve kterém zpracovává přijímané informace. Poslech nedává moc na výběr, a i když jsou knihy podávané příjemnou rychlostí, vyžadují neustálou pozornost a nažhavené "představovací-si ústrojí." Kapitoly jsou dlouhé a přetáčet nemůžu, takže nejsou žádné druhé šance, pauzovací tlačítko je jediný oddech. Tahle shrnutí hrozně pomáhají v přiřazování jmen, ta se tak za běhu ne vždycky uloží do databáze tak, jak by měla.
    To by mi právě asi vadilo, proto jsem se k poslechu nedostal. Potřebuju se vracet.

Jinak jsem rád, že ty souhrny jsou užitečný.
    Jen ty spoilery v nich. Není jich moc a o to jsou nebezpečnější. Vyplíží se a zaskočí. Svině malé.
    Hmm, no tehdy jsme nad nějakými spoilery neuvažovali. A jak říkám, já neuvažoval ani o užitečnosti. Pro mě to byla spíš zábava a konečně něco, do čeho měli chuť se zapojit i ostatní.
    Mali by sme to dokončiť. Ja mam aryu hotovú. Aj dorne. Zoberiem nejaku postavu ak treba.
  • upraveno 20. května 2011
    ani bouře nie je dopísaná? ja som myslel, že už iba hostina zostáva, ts, ts
  • upraveno 2. srpna 2011
    Zdravím. Dá se někde koupit Bouře mečů a Hostina pro vrány ve vázané podobě? První dvě knihy vázaně vyšly, ale ty další už jsem nenašel. Předem díky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.