Střet králů
Druhá část ságy ledu ohně.
Anotace
George R. R. Martin, spisovatel nepřekonatelné vize, síly a imaginace, vytvořil stěžejní dílo fantastické fikce. Ve druhém díle své epické ságy Píseň ledu a ohně opět potvrzuje kvality mistra a vypravěce, čímž nasazuje laťku, podle které budou v následujících letech hodnocena všechna další díla.
Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se...
Číst celý článek zde
Anotace
George R. R. Martin, spisovatel nepřekonatelné vize, síly a imaginace, vytvořil stěžejní dílo fantastické fikce. Ve druhém díle své epické ságy Píseň ledu a ohně opět potvrzuje kvality mistra a vypravěce, čímž nasazuje laťku, podle které budou v následujících letech hodnocena všechna další díla.
Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
EDIT: Ach tak, ono se to přestránkovalo... a měl jsem takovou radost, že jednou budu rychlejší než Nevada :-(
Já se příště polepším ;o)
Já si toho všimla skoro náhodou. Když jsem se vrátila ze snídaně, tak jsem začala kontrolovat jedny titulky a po čase mě to přestalo bavit, protože je tam dost blbostí a tak jsem začala radši brouzdat po netu :)
Vázaná ještě nevyšla. Bouře mečů vyjde letos na podzim a hostina pro vrány na jaře 2012.
víc na stránkách vydavatele: www.talpress.cz
Prostě to byl oboustranně výhodný obchod. Malíček měl úspěch téměř zaručen.
Lannisteři poprvé nemuseli čelit sami třem silným protivníkům a navíc tím odebrali případnou sílu Baratheonům. Ve spojení s Rovinou tak říši ovládají dva nejsilnější a nejbohatší regiony. Za to přimhouřili oko nad avantýrou s Renlym. Svatbou si Tyrellskou věrnost pojistili.
Tyrellové se mohli tvářit, že úlet s Renlym neexistoval, nemuseli se plazit před Stannisem o odpuštění. naopak podpořili "pravého" krále a v neposlední řadě získali obrovské majetkové výhody, jak píše chrochta. Svatbou si pojistili, že jejich potomek bude královské krve.
a) není tam žádná postava, který bych nechtěla dát pěstí za ignoraci nebo za krutost
b) potvrdila jsem si, proč se přikláním spíš k názoru, že sága skončí nějakou katastrofou; Martin tak spravedlivě podělí fanoušky hodných i špatných kluků a holek - nejspíš umřou všichni
c) až na to přijde řada v seriálu (tipnu si, že to bude poslední scéna třetí série, když scénáristům Bouře mečů připadá dlouhá), budu mít v zásobě dvě tři epizody sitcomu jako balíček první pomoci před spaním. Ale sakra, natočte to přesně tak, je to zkrátka WTF scéna, tak nás nešetřete.
Nějaká pomoc je úplně v říši fantazie :-) Vždyť ani nepřišla, když její otec umíral. A já se jí zrovna v tomhle případě nedivím...