Hostina pro vrány
Čtvrtý díl ságy ledu a ohně.
Anotace
Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá…
Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný “Železný trůn”, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak...
Číst celý článek zde
Anotace
Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá…
Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný “Železný trůn”, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
já taky ne, vždyť jí je jedenáct
mj. a zvláštní asi bude, pokud vím, tak při příchodu do chrámu byla první, kdo by snědl červa z lebky toho starce... :-)))
;-)
Už jsem se chtěla ohradit dřív, protože zmínek z Tance s draky tady padlo víc, ale asi by to nedopadlo dobře.
to bude tou přemírou učení... ;-)
Omlouvám se na stotisíckrát, obzvlášť Nevadě ještě dvakrát tolik...
V tom kontexte som chvíľu musel zapremýšľať, kým mi to došlo :D
Inak kapitoly boli zaujímavé, troška ma sklamalo to málo Braavosu. Síce som sa práve sťažoval, že som si nevedel zapamätať tie názvy a že boli takmer zbytočné, ale viacej kapitol by Aryii prospelo. Na ňu som sa tešil. Na Sansu som sa moc netešil a hoci tam bola jedna nudná pasáž, ale zaujímali ma viac ako tie Aryiine. Kapitoly na IrIs boli skvelé, Jaime a Cersei zaujímaví, Brienne docela nudná, ale so zaujímavým vyvrcholením. A Samwell tiež zaujímavý.
Skúšam to čítať tak, že skáčem. Teda normálne som to čítal do kapitoly Královnotvůrce (ešte ju nemám prečítanú). Odvtedy skáčem a prečítal som najskôr všetky Briennine kapitoly, potom všetky Aryiine a Sansine a teraz všetky Samwellove (okrem poslednej, tú si nechávam na záver). Teraz čítam všetky Cerseine a Jaimeho a napokon ostávajúce (ak tam nejaké boli) a ešte Královnotvůrce a Plenitel. A bolo zaujímavé prečítať si v Aryiinej kapitole, že stretla Samwella a prekvapiť sa z toho, keďže som najskôr prečítal tú kapitolu, než tú Samwellovu :) Iba sa mi nepáči táto trollina, že sa tam postavy na x-krát stretnú, iba to o sebe nevedia.
Ako aj mne sa tá pasáž páčila, ale... Mohol ju rozšíriť na úkor toho obkecávania okolo...
Druhý meč mal mať Joffrey nečítal som Tanec, takže neviem, kde skončil...
edit: Widow's Wail, neboli Vdovin nářek. Po Joffreyho smrti přešel na Tommena.