Hostina pro vrány

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně
Čtvrtý díl ságy ledu a ohně.

Anotace

Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá…

Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný “Železný trůn”, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak...

Číst celý článek zde
1356789

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. dubna 2012
    Nebo odjede do Plzně za Kindlem, a titul si koupí.
  • upraveno 28. dubna 2012
    Tak si říkám, že Aryu bych asi stejně za mámu nechtěl :)

já taky ne, vždyť jí je jedenáct

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

Tak si říkám, že Aryu bych asi stejně za mámu nechtěl :)

já taky ne, vždyť jí je jedenáct
    A já jsem samozřejmě myslel jedenáctiletou Aryu.
  • upraveno 28. dubna 2012
    A já jsem samozřejmě myslel jedenáctiletou Aryu.

Rozhodně ano. Přeci bys nebyl tak pošetilý, abys hodnotil něčí budoucí mateřské kvality podle jeho chování v jedenácti letech. To by bylo velmi nemoudré :-)))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2012
    To je pravda. je statisticky podloženo, že všechny ženy, jejichž jediným zájmem v dětství bylo sekání hlav a máchání mečem a prošly si traumatickými válečnými zážitky plnými spánkové deprivace, fyzického utrpení, psychických traumat, výpadků v příjmu potravy a výcvikem ve vraždící sektě se rázem staly milujícími matkami a pečovatelkami o rodinný krb.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2012
    Nechte si ty spoilery z Tance pro sebe. Díky.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. dubna 2012
    Ale jedení červa proběhlo už v hostině.
  • upraveno 29. dubna 2012
    Tak já mam dojem, že Arya se někam chystá - v její poslední kapitole jí bylo řečeno, že se má u někoho hlásit, že ten jí bude cvičit.
    mj. a zvláštní asi bude, pokud vím, tak při příchodu do chrámu byla první, kdo by snědl červa z lebky toho starce... :-)))
    Nevada napsal(a):

Začernil jsem to, ale já měl dojem, že v debatě o šesté knize(a tedy budoucím možném ději) se tak nějak předpokládá, že už máš přečteno prvních 5.. - proč by sem člověk jinak chodil ?!
    ;-)
    stále je to vlákno o hostine. ťažko môže niekto vedieť kam sa diskusia posunula. bolo by slušné si to trochu strážiť.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2012
    Přesně tak. Díky.
    Už jsem se chtěla ohradit dřív, protože zmínek z Tance s draky tady padlo víc, ale asi by to nedopadlo dobře.
    Stark z hor napsal(a):

Nevada napsal(a):

Začernil jsem to, ale já měl dojem, že v debatě o šesté knize(a tedy budoucím možném ději) se tak nějak předpokládá, že už máš přečteno prvních 5.. - proč by sem člověk jinak chodil ?!
    ;-)
    No tohle je vlákno o 4. knize, to předně. Ale budiž, jen se prosím ještě chvíli držte - je to jen do doby, než vyjde Tanec v češtině - tohle meziobdobí je otravný pro vás, kteří to četli v originále, chápu. Ale mějte pls zase pochopení pro ty ostatní.
    Alek napsal(a):

Stark z hor napsal(a):

Nevada napsal(a):

;-)
    No tohle je vlákno o 4. knize, to předně. Ale budiž, jen se prosím ještě chvíli držte - je to jen do doby, než vyjde Tanec v češtině - tohle meziobdobí je otravný pro vás, kteří to četli v originále, chápu. Ale mějte pls zase pochopení pro ty ostatní.
    Jajx, jsem pablb, co dodat... :-)))))
    to bude tou přemírou učení... ;-)
    Omlouvám se na stotisíckrát, obzvlášť Nevadě ještě dvakrát tolik...
  • upraveno 12. června 2012
    Takže když se k Samovi nikdo nemá, ujmu se ho já. Přeložím to z wiki of ice and fire a pošlu co nejdřív, lorde veliteli ;)
  • upraveno 12. června 2012
    ok, díky
  • upraveno 28. června 2012
    Ted jsem docetl kapilolu z boure mecu kde se odehrala krvavá svatebni hostina u Freyu a docela me přešla chut cist po tom co se tam stalo. Zajimalo by me jak to bude pokracovat dal se rodem zlovlku.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. června 2012
    westik: Bran sa dostane za Zeď, Jon sa stane lordom veliteľom Nočnej hliadky, Arya utečie do Braavosu, Sansa sa začne vydávať za Alayne na Orliom hniezde. .)
    westik napsal(a):

Ted jsem docetl kapilolu z boure mecu kde se odehrala krvavá svatebni hostina u Freyu a docela me přešla chut cist po tom co se tam stalo. Zajimalo by me jak to bude pokracovat dal se rodem zlovlku.

No jo, chápu. S rodem zlovlků to bude pokračovat neslavně (vyplývá to ostatně z důsledků toho, co se stalo), ale asi tě potěší, že neslavně to bude pokračovat i s jinýma rodama ;) Dočti aspoň Bouři mečů a uvidíš, jestli se ti bude chtít pokračovat nebo ne.
    Westik tie spoilery si necitaj a citaj ;)
    upraveno 28. června 2012
    ...knihu

V tom kontexte som chvíľu musel zapremýšľať, kým mi to došlo :D
  • upraveno 1. července 2012
    no prave som hostinu docital, dobra kniha ale predosle boli lepsie...sa mi zda, ze Martin nevedel co spravit so Samom a tak ho poslal na dlhu plavbu, to iste s Brienne, akurat ju poslal na beznadejne hladanie sansy...inak kapitoly o cersei, jaimem, aryii a sem tam aj o zeleznych muzoch boli velmi dobre...uz len vytiahnut z policky toho posledneho tlsteho macka a potom konecne budem moct chodit na tuto stranku bez obav, ze sa dozviem nieco co nemam :)
    Náhodou, kapitoly Brienne, aj keď boli nudné, boli zrejme jedinými v celej Piesni, kde sa dali nájsť aj nejaké pekné myšlienky.
    Anglachel: A co Jaimeho kapitoly?
    No hej, na toho som zabudol. Ale aj tam boli lepšie, než v Búrke. Proste, síce Hostina nie j etak zaujímavá a strhujúca, ako iné, ale nejaká lzá kvalita to nie je. Také kľudné počteníčko pomedzi všetkými vojnami v ostatných knihách. Asi ako Hra na začiatku :)
    upraveno 2. července 2012
    No mňa sklamala kapitola Kočka z kanálů. Prvých pár strán bolo zaujímavých, ako opisoval jej život, ale potom začal opisovať skoro aj jej jedálny lístok na každý deň, všetky tie miesta a lode, čo som si ani nezapamätal a boli nepodstatné a po asi desiatich stranách to všetko zabil tak, že podstatu tej kapitoly zhrnul do jednej vety. Mohol aspoň opísať, že videla tmu, že otvárala a zatvárala oči, myslela si, že je to zlý sen. A potom napísať niečo v zmysle: Až pak si uvědomila, že je slepá. Akoby ho bavilo písať opisovanie jeho sveta, ale s takouto podstatnou vecou sa ani poriadne nezahadzoval.

Inak kapitoly boli zaujímavé, troška ma sklamalo to málo Braavosu. Síce som sa práve sťažoval, že som si nevedel zapamätať tie názvy a že boli takmer zbytočné, ale viacej kapitol by Aryii prospelo. Na ňu som sa tešil. Na Sansu som sa moc netešil a hoci tam bola jedna nudná pasáž, ale zaujímali ma viac ako tie Aryiine. Kapitoly na IrIs boli skvelé, Jaime a Cersei zaujímaví, Brienne docela nudná, ale so zaujímavým vyvrcholením. A Samwell tiež zaujímavý.

Skúšam to čítať tak, že skáčem. Teda normálne som to čítal do kapitoly Královnotvůrce (ešte ju nemám prečítanú). Odvtedy skáčem a prečítal som najskôr všetky Briennine kapitoly, potom všetky Aryiine a Sansine a teraz všetky Samwellove (okrem poslednej, tú si nechávam na záver). Teraz čítam všetky Cerseine a Jaimeho a napokon ostávajúce (ak tam nejaké boli) a ešte Královnotvůrce a Plenitel. A bolo zaujímavé prečítať si v Aryiinej kapitole, že stretla Samwella a prekvapiť sa z toho, keďže som najskôr prečítal tú kapitolu, než tú Samwellovu :) Iba sa mi nepáči táto trollina, že sa tam postavy na x-krát stretnú, iba to o sebe nevedia.
  • upraveno 2. července 2012
    a kto vlastne dostal druhý meč z meču neda starka? Brienne dostala od Jaimeho prísežník a kto má druhý meč? Lord gepeto: mne sa tá pasáž kde arya oslepla náhodou páčila ale skôr sa mi zdalo že aryin rozum si dal asi volno keď predávala tie škeble, lebo neviem teda ako vám, ale mne by rozhodne prišlo podozrivé, kebyže mi vytváračka jedov ponúka teplé mlieko
    :D No aj mne to prišlo divné, ešte aj ako to povedal ten Láskavý muž, ale tak no Arya má 8-9 rokov... :)

Ako aj mne sa tá pasáž páčila, ale... Mohol ju rozšíriť na úkor toho obkecávania okolo...

Druhý meč mal mať Joffrey nečítal som Tanec, takže neviem, kde skončil...
    Dostal ho Joff na svatbě, tuším. Moc si ho neužil... :D

edit: Widow's Wail, neboli Vdovin nářek. Po Joffreyho smrti přešel na Tommena.
    No... Podľa mňa si ho uchvátila Cersei .D
    no ale na konci hostiny to s Cersei nevyzeralo dobre :D šak ale sama si za to mohla
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.