Hostina pro vrány

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně
Čtvrtý díl ságy ledu a ohně.

Anotace

Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá…

Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný “Železný trůn”, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak...

Číst celý článek zde
1246789

Komentáře

• upraveno 2. července 2012
    A nechala si z něj překovat kruhy do uší, co :-D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. července 2012
    Jarla napsal(a):

A nechala si z něj překovat kruhy do uší, co :-D

Válečné kruhy do učí :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Chakram
    Takovýto ? Je to moje oblíbená zbranička :-))
    ter
    chakram? Ja som zatiaľ počul len z Naruta o Chakrách a aj tam som vedel, že sú to len dajáke energie a nič viac :D

chakram? Ja som zatiaľ počul len z Naruta o Chakrách a aj tam som vedel, že sú to len dajáke energie a nič viac :D

Jestli je to to, co myslím, tak se to přepisuje i foneticky- šakram. Takové ty roztomilé kroužky, co jsme (alespoň u nás) jako děcka záviděli Xeně. :D
    Hm Xenu neznám...tuto zbraň - původně prý z Indie znám právě ze hry Terraria...jinak nee :(
    Hm v této hře jsou veliké možnosti - je to 2D minecraft (ten jsme nehrála) - plníš úkoly a zároveň buduješ, vyrábíš a objevuješ....kdysi jsme to shrnula větou - vytěžíme pouště, aby bylo na skleníky :-)
    http://wiki.terrariaonline.com/Terraria_Wiki
    http://www.terrariaonline.com/
    Chakram je takové kovové kolečko co se hází jako frisbee. Až na to že to dokáže přeseknou kýtu. Je to tuším nějaká Perská zbraň nebo co. A ano, je to ta sranda kterou vrhala Xena.

edit: Aha, tak z Indie.
    Jarla napsal(a):

Takovýto ? Je to moje oblíbená zbranička :-))
    ter

Tuhle hru znám, ale nikdy jsem ji nehrál. Co je vlastně jejím cílem. Prokopat se do zemského jádra?
    Jo ták v Narutovi to volali Shuriken :D :D

Jo ták v Narutovi to volali Shuriken :D :D

To by zas mělo být tohle...
    tak nejak som ti predstavil aj ten šafrán.. šakrám :/

tak nejak som ti predstavil aj ten šafrán.. šakrám :/

Monte má v posledním komentáři odkaz na video.
    Tady máš obrázek i s Xenou :D :
    Chakram
    Ten mám nad postelí. :-)
    jaj to je šakram? Ja si s tým prepínam kanály na telke :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ovladačem od Wii?
    :D Od Wii, či nie.. mne všetky ovládače prídu rovnaké.. preto niekedy rádio prepínam ovládačom na DVD :/
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    heavy_head napsal(a):

A občas k tobě bývá blíž a blíž... :)
    flanker.27 napsal(a):

heavy_head napsal(a):

A občas k tobě bývá blíž a blíž... :)
    :D :D keď si pod tým predstavím hororový hlas Starej chůvy, znie to komicky.. aj keď... len kým je hororový :D
  • upraveno 3. července 2012
    Jaqen napsal(a):

inač, čo myslíte, prečo tyrion v tanci každému hovorí že zabil Joffa? ved potom ním akurát budú ludia opovrhovať a stane sa z neho ďalši "králokat".

Stejně si to všichni myslí, tak je zbytečné vyvracet to. Nehledě na to, že by mu stejně nikdo nevěřil...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. července 2012
    Jaqen: Začernit - toto je diskuse k Hostině, ne k Tanci!!!
    upraveno 3. července 2012
    Sajn: Aj toho Davosa by som začiernil, teda neviem kde sa to až potvrdilo, či už v Hostine (potom je to v poriadku a ja sa ospravedlňujem) alebo v Tanci (začierniť), že žije...
    Takže Hostina dočtena. Popravdě se přiznám, že jsem počítal zbývající stránky, protože jsem se nemohl dočkat Tance a svých oblíbených postav - Dany, Tyrion, Jon, Davos... :D Nicméně to neznamená, že by mne Hostina nebavila, naopak.

Nejvíce mě zaujala Cerseina konspirace, a to, jak se nakonec vše obrátilo proti ní. Aryiny kapitoly byly úžasné, na konci každé jsem si přál, aby byly delší nebo aby jich bylo více. Dorne a Železné ostrovy byly krásné, takže opět jsem si jich přál víc ( ale spíše jen Dorne). Poslední kapitola s Brienne mě na rozdíl od ostatních bavila, takový pocit beznaděje, smutek... Reakce Jaimeho (už jsem se konečně naučil číst jeho jméno džejmi :D) na Cersein dopis mě šokovala. A nakonec Samwell - Alleras Sfinga, Sarella... takže spokojenost a teď jdu na ten vysněný Tanec s Draky :) :D
    Lord Gepeto Illar: díky za upozornění, opraveno :)
    sory, tak ale myslel som že to až tak nevadí, lebo každý kto prečítal aspoň burku mečov tak vie že tyrion žije a to že hovorí ludom že zabil joffa zasa nie je až taký spoiler ale jak chcete
    inač, čo myslíte, prečo tyrion v tanci každému hovorí že zabil Joffa? ved potom ním akurát budú ludia opovrhovať a stane sa z neho ďalši "králokat".
  • upraveno 8. července 2012
    Tak mam take hostinu za sebou. Me se to cetlo dobre, pravda dej nebyl tak nabity jak predchozi knihy, ale bylo to fajn. Uz se tesim na tanec. Ale nejvic me rozesmal dovetek Martina na konci, ze ocekava tanec v roce 2006, jak vsichni vime sekl se jen o pet let :-)
  • upraveno 9. července 2012
    Mam problem.. ako Arya vola tu Malu 30 z chramu toho mnohych tvari v češtine? V angličtine tušim The Waif ale v čeŠtine je to čo???
    upraveno 9. července 2012
    Nevím, koho přesně máš na mysli. V tom chrámu je LAskavý muž a Dívenka. Kuchařka Umma a několik dalších služebníků: Pohledný muž, Tlustý chlapík, Lorďátko, Vážná tvář, Šilhavec, Hladový muž.
    upraveno 9. července 2012
    To je ta Dívenka
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.