Hostina pro vrány

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně
Čtvrtý díl ságy ledu a ohně.

Anotace

Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá…

Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný “Železný trůn”, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak...

Číst celý článek zde
1234579

Komentáře

• @M1on Ten výrok je známý už dlouho, ale Martin toho nakecá spoustu, takže to neber tak doslova. Ta scéna v Písni nejspíš bude, ale nemusí přece znamenat to, co tě v první chvíli napadne. Nemyslím si, že Píseň skončí katastrofou. Docela se přikláním k teorii, že na konci zase bude sedm samostatných království, některým z nich asi budou vládnou ženy. Martin má totiž smysl pro ironii - ta říše, které tolik lidí chtělo vládnout a tolik lidí kvůli tomu umřelo, by už neexistovala.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. ledna 2013
    Pokiaľ viem, bolo to takto:

(Pred vydaním Tanca)
    ,,Prežije vôbec nejaká postava Pieseň?"
    ,,Samozrejme že nie, vlastne všetky postavy zabijem už na konci knihy Tanec s drakmi. Kniha Vichry zimy bude 1000-stranové rozprávanie o snehu vetrom prefukuávaného naprieč radami náhrobkov."
    Po anglicky to znelo vtipnejšie, niečo v zmysle: ,,The Winds of Winter will be 1000-page descripton of snow blown by wind through orders of gravestones."

Čiže išlo o vtip/sarkazmus. Môže však ísť aj o iný výrok.
  • Zrovna jsem Hostinu dočetl a vzal do ruky Tanec s draky. Vtipný je, jak se na poslední stránce dušuje, že Tanec bude vydán do roku. To napsal v červnu 2005. A teď koukám do pokračování a: "Jsem si vědom, že od poslední knihy uplynula spousta času." ... duben 2011 :-D To je řízek...
  • @Maliky Ještě pořád máš ten pocit, že Jaime to dá s Brienne dokupy? :-)
  • @brbr ne :'-(
    paní Catelyn je pěkná mrcha
  • upraveno 22. února 2013
    Četl jsem ten rozhovor o Arianne a zdá se, že podle některých účastnic fóra je každá žena, která má nějaké politické ambice odsouzená k šílenství či minimálně alkoholismu:-) To bych spíš čekal od nějakého zamindrákovaného chlapa:-)
    Nic proti puťkám od sporáku...:-)
  • @Chmur A to je vtipné. Kdykoliv ženská za něco kritizuje krásnou ženskou, tak se to stočí k tomu, že na ni žárlí nebo něco podobného. Moje pohlaví je nejspíš odsouzené k tomu držet hubu :roll:
  • Moje pohlaví je nejspíš odsouzené k tomu držet hubu
    Ženy prý řeknou za den mnohem víc slov než muž. Nevím, jestli je to pravda, ale asi to nebude s tím mlčením tak hrozné:-) Navíc já ženy poslouchám stejně rád jako jako muže.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 23. února 2013
    @Chmur Otázka zůstává jestli dokážou tím větším počtem slov i vyjádřit více skutečností. =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Everett_Young napsal(a):

@Chmur Otázka zůstává jestli dokážou tím větším počtem slov i vyjádřit více skutečností. =D

Ne, proto máme být přivázány řetězem za nohu k radiátoru v kuchyni :D
  • @Krisa Jen to ne, to by pak bylo moc řečí na jednom místě. Když můžeš chodit kde chceš, tak se to rovnoměrně rozprostře :-P
    @Everett_Young Kdo tě nutí být v té kuchyni taky? Ty máš být v hospodě na fotbale :D
  • @Krisa A kvůli tobě tam umřu hlady? (kuchař v hospodě nemůže vařit protože tam je u topení pro změnu například Miss U.) :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Krisa A kvůli tobě tam umřu hlady? (kuchař v hospodě nemůže vařit protože tam je u topení pro změnu například Miss U.) :D

A to topení je čirou náhodou při cestě z kuchyně, takže ji neopustí žádný masový pokrm. :twisted:
  • Krisa napsal(a):

@Everett_Young Kdo tě nutí být v té kuchyni taky? Ty máš být v hospodě na fotbale :D

Bože, jen to ne. To už bych byl radši přivázaný v té kuchyni a pomáhal vám vážit mouku a krájet zeleninu, nebo tak něco..
  • @MissUtahraptor Já maso nejím (alespoň většinu masa ne), takže já ti ho přeji. :D
    @Ugla Jen trp! Když my přívázané v kuchyni, tak vy na fotbale v bílém nátělníku a modrákách :D
  • To je uplatňování principu kolektivní viny! Já bych ženu v kuchyni rozhodně nepřivazoval!
    Nemám tam radiátor.

Modráky jsou tepláky, nebo džíny?

Abych nebyl úplně off-topic, tak Hostina u mě zatím vede nad Tancem, do kterého se s výjimkou Jonových kapitol stále nějak nedokážu začíst.
  • @Ugla Já bych to taky nedělal. Minimálně ne v kuchyni a ne u radiátoru. =D
    @Ugla Tepláky :)

Tanec mi přišel lepší než Hostina, protože v něm byly Jonovy kapitoly. V Hostině mi sála krev hlavně Cersei, její kapitoly mi přinášely skoro až fyzické útrpení - nemám ráda mrchy a šáhlý mrchy tuplem.
  • @Krisa A mě Cerseiny kapitoly v druhé půlce bavily. Musím se přiznat, že jsem jí fandil :'-( Nevím, jak se to mohlo stát, když mi odrovnala Nedda, ale přál jsem jí, aby Margaery odrovnala. Nevím čím mě ta malá Tyrellovská holka tak štvala, možná její představitelkou v seriálu. Je mi totiž opravdu nesympatická a tak se to asi přeneslo i na literární postavu. :-k
    @Maliky Já nejdřív četla, takže Margaery jsem ovlivněnou seriálem neměla. A musím říci, že jsem jí v knize naopak fandila proti Cersei. Chtěla jsem, aby se tý šílený blondýny už konečně někdo zbavil.
  • @Krisa Já taky fandil Margaery, ale je pravda že její seriálová představitelka je neskutečně protivná.
    @Everett_Young Já mám Natalii Dormer asi celkem ráda. Ona je takový typ "hezčí Agáta Hanychová", kdy mi občas přijde neskutečně krásná a občas divná a arogantně se tvářící. Margaery jsem si představovala trošku jemnější a nevinnější, ale ND mi jako její představitelka vcelku nevadí.
  • @Krisa představoval jsem si jí zhruba takhle (jo vím kdo je na tom obrázku): image
    @Everett_Young Tohle je hrozně hezký obrázek. Já si M představovala se světlými vlnitými (ne přímo kudrnatými) vlasy a s méně špičatou bradou. Příklad mě teď žádný nenapadá :(
  • @Krisa Má mít hnědé vlasy a hnědé oči (pokud si to dobře pamatuju) a ty ostřejší rysy sice k Tyrellům nesedí, ale ostří jsou až dost.
    @Everett_Young No já nemyslela světlé jako blond nebo stříbrnné, ale světle hnědé - něco jako "špinavé blond". Nějak takhle (vlasy, ne paní)
  • @Krisa Tak to potom jó, já si je představoval mnohem víc do černa.
  • Pro mě Margaery zprvu byla hodná mladá dívka (zvlášť když se snažila pomoct Sanse), jenže později se z ní stala pletichářka co kuje pikle a začala mi připomínat naši "milou" protektorku říše. Což by nebylo zas tak špatný, když všechny ty úklady byly právě proti Cersei (která u mě byla Veřejný nepřítel č. 1). Jenže když jsem si ji začal spojovat s herečkou (vážně si nemůžu pomoct, naprosto neodpovídá mé představě a ještě hůř), tak mi Cersei začalo být i líto. A doufal jsem, že Margeary zneškodní. A teprve potom... teprve potom by se Cersei mohla stát nehoda :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.