Mapy
Mapy Sedmi království, království za Zdí, Králova přístaviště, východních zemí a mapy celé říše ledu a ohně.
Sedm království
Číst celý článek zde
Sedm království
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Popřípadě tady: ang. wikipedia
flanker.27: Já vím, jen říkám, že se v knihách často mluví o lígách - třeba Martin používá nějakou jejich starší míru, která měla méně v přepočtu na km, tyhle míry se v minulosti dost znatelně měnily, ale nevím jestli taková byla v případě lígy. Třeba středověká míle měla skoro 8 km.
to Montezuma3: Máš-li chuť a čas (a možnost), podívej se do Metrologické příručky od Gustava Hofmanna, který tam sesbíral veškeré měrné jednotky používané na území čech a Moravy.
Schleitr: Zimohrad v Oulu, hmm? No, v Oulu jsem byl a musím Tě zklamat, Zimohrad tam nemají :D Ale jinak je to hezké město :)
Pokusil jsem se o srovnání. Doufám, že jsem při propočtech neudělal žádnou chybu, ale vypadá to vcelku rozumně. Ze Zimohradu do Králova přístaviště je to jako z Bergenu do Janova, Otrokářský záliv leží někde na místě Rudého moře a dojet do Qarthu je jako navštívit Indii.
Dorne už je někde v oblasti Tuniska. Nevím, zdali stále platí ta teze, že svět v Písni je větší než ten náš. V takovém případě by byl jižněji i rovník, a v Dorne by tedy nebylo takové horko. Ale kdoví. Jsou to přece jen opálení poťouchlíci.
A Montezumův příspěvek je taky pěkný :o)
Řekl bych, že Braavos takhle na severu původně být neměl. Pokud si vzpomínáte, náš milý trpaslík posílá Myrcellu do Dorne se zastávkou právě v Braavosu... to je nápad hodný spíše českého úředníka než Tyriona Lannistera.
Ale jsou mezi námi i tací, kteří, jsouce na půli cesty zastiženi deštěm, vrátí se domů pro deštník. :-)
Ale konec konců, ve středově tohle asi nikoho netrápilo. Konec světa bylo něco záhadného a neurčitého. Jestli je svět kulatý, nebo kde je rovník nevíme stejně jako to neví naši milovaní hrdinové z písně.
Kdyby nám chtěl Martin ukázat, jak je ten svět velký. Posunul by ho časově ze středověku do doby digitální a sledovali bychom jak Spojené království Západozemské válčí proti Ashaiské lidové republice v masivních námořních a leteckých bitvách.
Dothrakové -> civilizovanost -> Rohirové :-)