Mapy

upraveno 1. června 2011 v Svět ledu a ohně
Mapy Sedmi království, království za Zdí, Králova přístaviště, východních zemí a mapy celé říše ledu a ohně.
Sedm království

imageČíst celý článek zde
1235710

Komentáře

• upraveno 1. března 2012
    Ale jo, i tu fanouškovskou bych si nechal zarámovat. Až bude trochu prostor, tak se na to vrhnu.
  • upraveno 1. března 2012
    Už aby vyšel ten atlas....
  • upraveno 6. března 2012
    Možno to už niekoho napadlo možno nie, niečo mi tam pripomína ostrovy Veľkej Británie ( áno veľa ľudí to prirovnáva ku westerosu, nič nové, ale ja som si všimol že more medzi kontinentami sa podobá veľkej británii :O :D, tak som si skúsil spraviť porovnanie :
    porovnanie
    Samozrejme je tam dosť nezrovnalostí ale aj veľa podobného, stačí trochu zapojiť fantáziu... :D
    Británii "postavili" podle Západozemí děti lesa,které se tam dostaly skrz průchody v irských a waleských kopcích. V keltských pověstech zůstaly jako sídhe, neboli elfové.
    Taky zapojuji fantasii. ;D
    Miss Utahraptor napsal(a):

Británii "postavili" podle Západozemí děti lesa,které se tam dostaly skrz průchody v irských a waleských kopcích. V keltských pověstech zůstaly jako sídhe, neboli elfové.

No ja som napríklad počul že sa v mytológii zachovali ako druidi, ktorý boli neskor prenasledovaný národom ( čítaj Rimania ) z juhu a to mi vlastne pripomína trochu históriu Západozemí.. :D
    mimochodom fantázia je fakt super vec :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. března 2012
    Tohle je teprve pořádně vychytaná mapa: http://www.sermountaingoat.co.uk/map/map.php
    Montezuma3 napsal(a):

Tohle je teprve pořádně vychytaná mapa: http://www.sermountaingoat.co.uk/map/map.php

Už jsem na ni taky narazil. Předběhl jsi mně :-) Jinak oidle toho co tam píšou, by po tom jak výjde kniha map Ledu a Ohně, kterou George RR Martin dokončuje, tak bude i tahle opravena. A dodělá i ty další věci co má na stránkách (timeline map) Fakt dobrej borec.
    Montezuma3 napsal(a):

ta je naprosto šílená:D dá se nějak normálně uložit? nebo je to pouze pro prohlížeč?? mě se uloží pouze bílé png a nějaké popisky :-(
    Tomee napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

ta je naprosto šílená:D dá se nějak normálně uložit? nebo je to pouze pro prohlížeč?? mě se uloží pouze bílé png a nějaké popisky :-(
    vpravo máš taký modrý štvorček s linkami na download, skúsil som to a normálne mi to stiahlo :)
    díky, těch odkázu jsem si nevšimnul... :-O
  • upraveno 7. března 2012
    Ta mapa je skvělá a úžasná
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. března 2012
    Mrcel17 napsal(a):

Tomee napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

vpravo máš taký modrý štvorček s linkami na download, skúsil som to a normálne mi to stiahlo :)
    Page Not Found.. Je, prosím, aj iný link na tú mapu?
    upraveno 7. března 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Ako hovorí môj spolužiak: ,,GRRM sa neinšpiroval Britániou, to Británia GRRM." :D
    Lord Gepeto napsal(a):

Page Not Found.. Je, prosím, aj iný link na tú mapu?

Najdi si hned ten první komentář, kde to je, ten Montezumův. pak by to mělo fungovat. U "opsaných" linků mi to taky nechtělo fungovat.
    upraveno 7. března 2012
    Díky, už to šľape :)
    nádhera!
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 3. dubna 2012
    Nevím, jeslti už to tu někde není. Každopádně nová mapa na stránkách HBO:
    http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/season2/#!/map/

map
  • upraveno 3. dubna 2012
    paul-cz: Jo, přesně po takovy v oficiálním provedení jsem se sháněl. Neví někdo, zda-li, popřípadě jak ji nstáhnout v plny velikosti?
  • upraveno 3. dubna 2012
    také jsem nikde nenašel full, tak jsem jí z těch jodnotlivých částí poskládal, i když jsem koukal jak se dá, někde možná nesedí na milimetr, je to těžké uhlídat při rozlišení přes 5500x3500, bohužel jej při velikosti 12 MB, nedokážu nahrát na žádný image server, tak tady jest
    MAPA ASOIAF
  • upraveno 3. dubna 2012
    Tomee: díky. Už je na ploše :D
  • upraveno 5. dubna 2012
  • upraveno 20. dubna 2012
    chrochta napsal(a):

Velikosti měst v Západozemí jsou SILNĚ přestřelené. Odhad populace se dá udělat vcelku jednoduše: známe velikosti armád, ty vynásobímě dvěma (muži + ženy) a pak se musíme rozhodnout, zda je v populaci jen třetina dětí nebo polovina. Tedy Florentové, kteří mohou postavit 3 000 mužů, mohou mít 7500 - 9000 poddaných.

Můj odhad Dornů je 50 000 obyvatel - jednak si Daeron Lhář to číslo nejspíš nevycucal z prstu a jednak Dornové až takovou armádu nemají (nejméně 11 000 mužů, nanejvýš tak 18 000).

Vosk? To je zajímavá komodita. V Evropě překvapivě vosk vyvážel Novgorod, ale přicházel taky z Bulharska - a trocha vosku se vyvážela i z Čech. V Rovině je sice hodně úlů, ale taky velké spotřební centrum a další (Královo Přístaviště) je v sousedství. Odsud se tedy mimo Sedm království nejspíš nic vyvážet nebude.

to Alek: Politika je sice hezká věc, ale obchod se zásadně odmítá řídit lidskými přáními. Na to dojel Karel IV. (překlad cesty z Itálie do střední Evropy přes Prahu se i přes existenci vcelku splavné řeky a VELMI nadšených hanzovních měst nezdařil) i Zikmund Lucemburský (hádal se s Benátčany a pokusil se dohodnout s Janovany, že Benátky vyšachují). Ze stejného důvodu nikdy nebude významné obchodní centrum z Lannisportu - je to prostě z ruky.

Boleslav I či II teď si nejsem jist dokázal postavit družinu jen o počtu 1-3 mužů panství kde měl přímou vládu nedokázala víc můžu ve zbrani uživit a to jeho panství mělo (polabí) mělo zhruba 50 tisíc obyvatel.

Florentové tedy musí mít tedy obdobný počet poddaných a úměrně by se měl zvyšovat i počet poddaných ostatní šlechty podle toho kolik byly schopni postavit do boje mužů ...
  • upraveno 21. dubna 2012
    Taky si všímáte té mapy ? Starkovic Sever jsou Us, za Zdí jsou Mouseheads, Freyové jsou Mekoši.....železná banka v Taliánsku,.....a tak dál a furt :-)
  • upraveno 7. května 2012
    Armáda Dornů bude mít o hodně více jak cca 18tis. Vždyť někde tuším Tyrion uváděl, že je třeba Dorny získat, že by mohli přinést 50tis mečů
  • upraveno 7. května 2012
    Jenže Doran zase tvrdil, že Daeron I. kecal - nejspíš, aby nějak "zakamufloval" vlastní neskutečný ztráty. A vzhledem k tomu, že většinu Dorne tvoří poušť a zhruba stejně velké bouřlivé země, porostlé mnohem "přátelštějším" lesem, mohou postavit pouze 20 000 mužů...
  • upraveno 28. května 2012
    Nebyla by někde mapa s českými názvy?
    Když se podíváš výše, uvidíš, že hned ta první a ta hned pod ní (černobílé), jsou s českými názvy.
    vytvořila si novou mapu. ta stará se jí už nelíbila
    http://kachik.rajce.idnes.cz/moje_vytvory/#P1010645.jpg
    Nejhezčí je Rhaegal na balkóně :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.