Mapy

upraveno 1. června 2011 v Svět ledu a ohně
Mapy Sedmi království, království za Zdí, Králova přístaviště, východních zemí a mapy celé říše ledu a ohně.
Sedm království

imageČíst celý článek zde
1246710

Komentáře

• upraveno 4. září 2011
    Braavos mě trošku dostává... představovala jsem si ho někde v místech, kde ho ukazuje mapka svet-bar2.jpg. Takhle na vrchu mi přijde z ruky. Tyrion má zvláštní smysl pro humor, že posílá Myrcellu na sever, aby ji dopravil na jih%)
  • upraveno 5. září 2011
    Tak Braavosu se taky neříkalo ukryté město jen tak pro nic :)
  • upraveno 5. září 2011
    Braavos je... zajímavě umístěn. V téhle pozici totiž dost dobře nemůže být finančně-obchodním srdcem Úzkého moře (skoro všechna města a zdroje obchodního zboží se nahází na jih od něj). Když jsem byl naposledy v knihkupectví, neodolal jsem a nahlédl do Tance. Dle mapy tam Braavos jednak není tak daleko na severu a navíc je skoro proti Prstům, takže Myrcellina cesta byla rozumná.
  • upraveno 19. září 2011
    Jak tak koukám na tu mapu... máte někdo nějakou teorii, co potkalo Valyrii?
  • upraveno 19. září 2011
    Sopečná erupce? Meteorit? Nic jinýho, co by dokázalo poloostrov rozmetat na kusy mě nenapadá...
  • upraveno 20. září 2011
    Tyna: mám to chápat tak, že v Tanci Draků je oficiální mapa Easterosu?
  • upraveno 20. září 2011
    Vesman: Jenom Lands of the summer sea a ty máš i tady mezi mapama :)
  • upraveno 30. listopadu 2011
    luxusní mapky...Vaes Dothrak vede na plný čáře.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. listopadu 2011
    Teď si dovolím to tu trošku zaspamovat. Protože já mapy velice rád a tahle série se mi velmi líbí:
    World of Ice and Fire
    Westeros
    Westeros v detailu:
    Dorne
    Údolí Arryn
    Říční krajiny
    Dračí kámen
    Východ
    Západ
    Rovina
    Sever
    Železné ostrovy
    Za Zdí
    města:
    Lannisport
    Oldtown
    King's Landing
    Braavos
    Pentos
    Vaes Dothrak
    Astapor
    Qarth
  • upraveno 3. ledna 2012
    Zase jeden hezkej kousek.

Westeros Map
  • upraveno 7. ledna 2012
    Skvělá mapa. Škoda, že tam není víc erbů, ale zas by to asi bylo nepřehlednější. Kéž by někdo takhle pěkně udělal i východní kontinent.
    upraveno 7. ledna 2012
    Chmur napsal(a):

Skvělá mapa. Škoda, že tam není víc erbů, ale zas by to asi bylo nepřehlednější. Kéž by někdo takhle pěkně udělal i východní kontinent.

Myslíš jako svobodná města a jejich erby? Mají vůbec nějaké?
  • upraveno 7. ledna 2012
    Myslím, že přímo o erbech se v sáze nepíše. Ale možná by šly udělat nějaké symboly - Braavos - titán, Quhor - černá koza, Ghis - harpyje atd.
  • upraveno 10. února 2012
    Nedávno se tu někdo sháněl po mapě celého světa IF. Dosud žádná oficiální nebyla, ale to se má změnit s vydáním Atlasu IF (říjen 2012). Pravděpodobně tam bude právě tato mapa:

Mapa IF
    Alek: ta vypadá sakra dobře. Ještě by mě zajímalo, jak moc na východ je Valyria a Slaver's Bay... Jestli hned navazuje na východ od Volantisu, nebo je až někde dál...
    Ale i tak... To nejdůležitější konečně u sebe a v pěknym provedení...
    Montezuma3: Tak to je ale jen nejaka fanouškovská... Tahle Alekova vypadá a pravděpodobně bude oficiální. Ono těch fanouškovskejch map východního kontinentu tu je mnoho, ale málokterá se asi přibližuje skutečnosti. Osobně bych si tipnul že na sebe mapa Slaver's Bay a Free Cities budou navazovat přímo...
  • upraveno 26. února 2012
    Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?
    Áno, ta by tam nemala chybať!
    upraveno 26. února 2012
    Ve všech knihách je ta mapa stejná
    No v mý Hře a Střetu třeba Bouřlivý konec chybí
    Ta mapa je úžasná. Chtěl bych ji mít aspoň ve formátu A2, zasklenou a nad svým stolem.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. února 2012
    Chmur: Každý mistr citadeli ji tak má nad stolem :D
  • upraveno 27. února 2012
    Chmur napsal(a):

Ta mapa je úžasná. Chtěl bych ji mít aspoň ve formátu A2, zasklenou a nad svým stolem.

ktorá?
    taky jsem si jednu vyrobila sice není tak dokonalá ale je moje a vlastnoručně namalovaná a mám jí u počítače a je pořád na očích a hned vedle je mapa středozemě, kterou jsem si také vyrobila. ale na originál to nemá
    sarven: je asi pět příspěvků na tebou
    Kachítos: Díval jsem se a nejsou špatné...Taky jsem kdysi na výšce musel kreslit mapy.
    Alek napsal(a):

Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?

Neměly by ty mapy, co se týče Sedmi království, být o dost podrobnější? A k tomu mi tam chybí třeba mapa Království za zdí nebo Východní země.

P.S.: Bouřlivý konec se objevil až v mapě Bouře mečů..
    Teď si nejsem jistý, paperbacky nemám k dispozici, ale nebyly v jednosvazkových mapách ještě nějaké hrady navíc? Tuším, že se tam vyskytoval přinejmenším Pahorek v Hlubokém lese.
  • upraveno 1. března 2012
    Hm, líbí se mi jak Westeros a Essos do sebe pasujou, jakoby to býval jeden kontinent. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.