Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
;D
Nakonec pohlédl na sever. Uviděl Zeď zářící jako modrý krystal a svého nevlastního bratra Jona spícího samotného v chladném loži, s pokožkou blednoucí a tvrdnoucí, jak z něj vyprchávaly vzpomínky na teplo.....
Ta Branova vize ho popisuje už téměř mrtvého, což mě opravdu straší, kromě smrti se už pak nabízí jen ta možnost, že by ho Melissandra oživila, a to si taky moc nezaslouží :roll: anebo by mohl Bran vě stromě získat nějakou schopnost rychlého uzdravování a zachránit ho, to by se mi líbilo mnohem víc :-)... mno každopádně jsem jeho smrti až do teď nevěřila ani za mák a tohle mě poněkud znejistělo. Ale jak říkáš, Robbův a Nedův konec měl smysl, jejich úkoly splnili, což se o Jonovi říct nedá, tak snad to nakonec dopadne dobře a konečně se o něm taky něco dozvíme...
Ale začínám být taky přesvědčená, že Jon AA bude a Melisandra ho oživí... :/
S tím nesouvisející poznámka - úplně jsem zapomněla, že na začátku hry je magistr Illyrio vyzvanačem pána světla. Jsem zvědavá, jestli na to zapomněl i Martin, nebo jestli to ještě sehraje nějakou roli.
Edit: Ta tučná část může odkazovat jen na to, že je měnič. Ale je minimálně zajímavé, že Robb i Jon těsně před smrtí (ztrátou vědomí) volali svého zlovlka. (Mám takovou svojí malou teorii, že Robba zabili hned dvakrát - jednou v jeho těle a jednou ve vlčím.. :twisted: :spike:)
Ale Martin umí překvapit, takže ho nebudu dopředu zatracovat. Radši na Vichry moc nemyslím a těším se na WoIaF...
Jsi krutá!
@svoa00 Jenže GRRM právě potvrdil, že všichni malý Starkové více méně měniči jsou/byli. To mě pak přivedlo na tu myšlenku... Zrovna nedávno jsem k tomu četla pěkný rozbor na westeros.org. Jsou pro to docela pádné důkazy - podle Jeyne měl Robb občas stavy, kdy nevnímal (připomíná mi to Brana), viděl taky (ve vlčím snu?), jak Šedý vítr našel cestu v horách před jednou bitvou (nepamatuju si kterou)...
Já si už dlouho myslím, že Robb prostě jen nemohl své schopnosti dostatečně rozvinout, protože na to neměl pro samé válčení čas. Ha, třeba Sansa ovládne své schopnosti až ve strachu z draka. Pak spolu s Aegonem šlohnou Daenerys každý jednoho draka a nafrněnou princezničku pěkně vyštípou ze hry o trůny. S tím bych se i smířila :-D
P.S. Sansa se pak vdá za Aegona a její pohádka bude dokonalá :spike:
Nebo Sansyny schopnosti budou jen jaksi metaforické a místo skutečného draka ovládne Aegona. Ale tréning s menšími zvířátky (Lev) jí moc nešel, takže Drak - nevím nevím... Možná tak Dračici =D
Sansa sa asi do dračiej hlavy nedostane...ale suhlasim s Nevadou, že dračieho krala može ovladať ..
Ale čo sa Jona týka,
Ak uvažime pomer koľko ľudí už Martin "upratal" a koľko ich vratil spať...tak to ma ešte veľmi ďaleko od americkej fantasy ..
Tinker Tailor Soldier Spy ale v tomto kontexte znie zaujímavo.