Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Btw i Robb a Cat jsou při scéně v kleci, tak jak Šedý vítr.
Ak má fantasy skvelý príbeh, je tam vidno určitú úroveň snahy, potom som čiastočné alogizmy ochotný tolerovať bez akéhokoľvek problému, nepôsobia tak rušivo, keď si ohúrený iným.
Ja nemám právo žiadať tvorcu fantasy, aby si naštudoval všetky encyklopédie a do podrobného detailu nasimuloval tú akciu tak, aby sa tam nedalo nič nájsť. Len mi to prišlo divné a hlavne je tam veľmi málo toho, čo by človeku pomohlo zabudnúť. Jaimeho odseknutie ruky bolo fascinujúce (čo do spôsobu vykonania, čakal som, že to spravia inak a milo ma prekvapili), ale tých pár svetiel to nezachránia.
Jaimeho odseknutie ruky bolo fascinujúce (čo do spôsobu vykonania, čakal som, že to spravia inak a milo ma prekvapili) - prostě Verhoeven Flesh and Blood, nic co by tu nebylo, u evropských historických produkcích vcelku bězný pohled.
1: Wylla byla pouze kojná i pro Jona
2: Jon je Starkovi krve, leč ne Eddardovi, ale přímo Lyanny Stark, vzhledem k okolnostem vzal Ned vinu na sebe, neboť patrně to slíbil Lyanně příslibem, že ho vychová jako svého vlastního. Proto o tom Ned nerad mluvil, vzhledem k jeho cti, nechtěl zbytečně šířit lži.
Tedy všechny ty nepřímé nápovědy v knihách vedou ke třetí teorii. Jen mám stále obavu, co se s Jonem skutečně stane.... stále doufám, že bude nějak žít dál, leč by se mi to potom zdálo přitažené za vlasy... ale vzhledem k jeho původu je jeho přežití nezbytně nutné, a asi zde převezme rozuzlující úlohu magie, oheň a dračí původ...uvidíme co Martin nakonec vymyslel :-)
Lyanna zemřela v horách Dorne a v Dorne se narodil i Jon - trochu velká náhoda. Celkem to sedí i časově. Kromě toho Eddard své sestře dal více slibů, nejenom to, že ji odveze zase domů. (Myslel totiž na sliby, které jí dal, a co ho to stálo.)
Wylla byla jen kojná a kdyby ne - proč by její jméno Eddard tak tajil i před vlastní manželkou?
Teoreticky by mohl být Johnovým otcem ještě Benjen, ale to už asi nesedí věkově (tehdy prý byl ben ještě "vlčí štěně") a navíc se k Jonovi moc otcovsky nechoval.
To s třetí hlavou draka mě napadlo taky nezávisle na tomhle článku. Jinak totiž nevím, kde ji autor sežene, když na draka nestačí každý s kapkou dračí krve (jak názorně ukázal chudák princ z Dorne). No a měnič, který má v sobě oheň i led a dokázel by ovládnout draka... ten by se určitě hodil. (I když tady se ještě může zapojit do věci Bran, Targaryen sice není, ale jinak má schopností dost.) A draci by měli být tou nejlepší zbraní proti Jiným, kdyby náhodou za vodou nakonec spadla celá Zeď.
Zaujalo ma, ako tu zopár ľudí popisovalo možnosť, že by sa Jon prostredníctvom takmer smrti dostal do kontaktu s magickým osadenstvom severu. Je to riskantný krok, ale ak to odpáli dobre, mohlo by to byť sakra skvelé čítanie a mohlo by mu to veľmi výrazne pomôcť v boji proti Iným. Inak pamätáte Varamyrovu death scene? Možno by sme sa podobného mimotelového zážitku mohli dočkať aj u Jona, akurát by to aj prežil. A možno mu potom bude ísť lepšie prevteľovanie do Ducha. Celý ten bordel okolo jeho poslednej kapitoly sa môže vlastne zmeniť na úžasnú príležitosť a trúfam si povedať, že GRRM má na to, aby tento potenciál využil. Tak ako je v jeho schopnostiach to totálne zvorať... Pozitivní sugesce, pozitivní sugesce, pozitivní sugesce, on to dá správně.
A teraz mi napadlo čosi hrôzostrašné... Čo ak ho zachráni Mell a to medzi nimi vytvorí také puto, že za ňou bude behať ako psík? Ygrite ohněm políbená byla jen ochutnávka před touhle chodíci pochodní. A aby sa stal AA bude to puto musieť prelomiť tým, že z Mellisandry urobí Nissu. Myslím, že to znie veľmi fantasmagoricky, ale vyberať sa týmito divnými smermi je zábava. Any your ideas?
Jenom mě napadlo, že Jon možná nakonec doplatil na to, jak dlouho už to autor píše. Že původně opravdu měl být synem R. a L., protože to tak pěkně sedí. Ale nakonec už to napadlo tolik lidí, že mu proto Martin narychlo upekl jako matku rybářovu dceru a skutečného potomka Lyanny potom najednou vytáhne z rukávu (jako prince Aegona).
No, byl moje nejoblíbenější postava, poslední klasický hrdina. Možná, jestli už nebude, že jako náhrada jeho strýc přece jenom přežil a Zeď teď dostane on. A na drakovi bude muset kromě jiných asi opravdu létat Tyrion, když už trénoval s Grešlí (ten tip už tu samozřejmě někdo psal, nezlobte se, že to nerozepisuju do další diskuze. Tyrion zase pobočníkem krále nebo něco podobného bude určitě fajn). Ale jestli se psaní Jara taky tak protáhne, bude v něm určitě zase všechno jinak ;-)