TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1161162164166167362

Komentáře

• @JoeGyry A mě to bavilo. Koukám na to hlavně kvůli postavám (zatím jsem ve stádiu "mám docela ráda všechny" a "Phiiiiilllll!!!!") a drobečkům odkazů, narážek, vtípků... a jsem spokojená a stále nadšená. :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Skuknutý posledný diel Newsroomu - neviete, či bude aj tretia séria? Tak som sa divil, že bude vôbec druhá, keď to vyzeralo uzavrene, tak dúfam, že bude aj tretia. Hoc pozostávajúca len z dvoch dielov... Jedného... Cokoliv!
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @MissUtahraptor Já jsem teda taky spokojený, navzdory totálně učebnicově klišoidní zápletce jsem se dobře bavil :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Branislav_Gepeto
    Třetí série bude, i když se netem šířily informace, že bude po delší pauze. Ale netuším proč.
  • @Thorar Jsem ráda, že nejsem sama. :D
    Nevada napsal(a):

@Branislav_Gepeto
    Třetí série bude, i když se netem šířily informace, že bude po delší pauze. Ale netuším proč.

Aha, vďaka. Inak neviem či to je tým, že som to pozeral s dabingom, alebo časovým posunom bližšie k súčasnosti alebo tým štýlom reverzie, ktorý milujem, alebo fakt zjednodušili dej, ale druhá séria ma viac bavila a viac som jej rozumel. Neviem prečo, ale pri prvej som sa často strácal. Pri druhej neobvykle v pohode.
  • @MissUtahraptor páči sa mi tvoj pozitívny prístup :D o týždeň mi môžeš zaspoilerovať 3 časť Agentov. Aj keď sa mi to nepáči stále chcem vedieť či je Coluson klon, robot či bol v kóme alebo čo to Tahiti vlastne je (a odpoveď nie je magické miesto!). + možno tam bude ďalšie zaujímavé cameo.
  • Jediná postava která mě na S.H.I.E.L.D. zaujala je Cos-play girl před Stark Tower, a to je na sledování seriálu trošku málo. Jinak to bude něco na způsob Painkiller Jane akorát pod záštitou známých filmů, takže na to bude koukat víc lidí.
  • Ah možno keby sa to volalo Agents of Level 7 tak by mi to až tak nevadilo. Ale oni nie sú S.H.I.E.L.D. oni su niečo viac - lv7 Shield within a Shield. + Nikto z nich nemá uniformu, v Avengers mala celá posádka uniformy, (ok v pilote mala Robin uniformu ale mimo nej nikto nikdy?). Neviem to sa hanbia za to že uniformy su z komixu? A viem že teraz je vysoká kvalita obrazu v móde, ale mám pocit že ten seriál vyzerá neuveriteľne lacno, a všetci sú tak vyumelkovaný a umelý bleh.
    V komixe je 80% práce Shieldu zaoberanie sa mutantmi. Ale na Xmenov ma právo Fox takže toho sa nedočkáme. V prvej časti použili príbeh z IM3 - Extremis, v druhej mali odkaz na Thora a Cpt. America s energiou Tesseractu. Už toho veľa nie je čo by z filmov použili, Xmenov taktiež nemôžu takže budú dookola využívať Extremis a Tesseract?
    Marvel teraz robí veľku promo kampaň na Inhumans, takže možno toto Agents of lv7 použijú. Inhumans je rasa super ľudí z Mesiaca. No mám pocit že využiť jednu celú novú rasu na seriál sa asi nevyplatí.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. října 2013
    Rozkoukala jsem Sleepy Hollow a jsem nadšená. Je to hrozně zábavné a po počátečním velkém WTF
    (Ichabod Crane v současnosti)
    jsem se chytla a už se vezu. Jelikož se lekám a bojím u všeho (možná kromě poníků), tak už jsem se stihla i pořádně leknout. Ústřední dvojice je moc sympatická a Ichabod Crane má božskej kabát :D.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. října 2013
    @Krisa Zkopíruji svůj komentář z csfd:

"Seriál je sice plný hloupých patetických keců o Americe a předem odhadnutelných klišé, ale zdá se že se snaží hrát na odlehčenou notu a nebrat se moc vážně. Tudíž jsem ochotný to tak nějak tolerovat a neudělit mu na místě odpad. Nápad jako takový je velice dobrý, i když tak mám neodbytný pocit že se tu někdo snaží vykrádat Supernatural. Uvidíme po první sérii. Doufám že se tvůrci rozhodnou pro ucelený příběh a nerozplácnou děj do mnoha sérií plných vaty.

EDIT: Je vidět že tahle věc se vůbec ale vůbec nestydí, že naprosto otevřeně VYKRÁDÁ Supernatural. Potvrdilo se to hned v druhé epizodě. Akorát je celý seriál více jaksi americký, plní kvóty pro černé, šikmooké, ženy, mrzáky (viz bezhlavý jezdec) a také je vysoce politicky korektní (nedej bože abychom před kamerou ublížili dítěti, to radši odneseme popel) a celkově jsem čekal mnohem více. Snižuji na 3*"
    @Everett_Young Já Supernatural neviděla, takže nemám problém a fakt mě to baví (fakt se leknu všeho, takže koukat se na to po tmě je fakt lahoda :D ). A navíc mám ráda pohádky :).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. října 2013
    Tak to jsi o hodně přišla :-)

A sestra Millsové je už podle představovací scény zcela jasně Sarah Connor =D
    @Everett_Young No jo, jenže to má taky přibližně 3000 dílů, takže na to si musím počkat zase až na zápal plic =D (Minule jsem zkoukla celé Lost a Prison Break)
  • @Krisa Lost jsem také viděl (bohužel) a hodně mě zklamalo. První tři série byly pěkné, ale potom to šlo naprosto do háje. Prison Break byl celkem zábavný a hlavně to přežili všechny moje oblíbené postavy (rozuměj psychopat Alexander Mahone) a celkem se mi líbil i konec (až na ten stupidní závěrečný film :( )
    @Everett_Young Já u obojího brečela =D (O čem byl ten závěrečný film, nejsem si jistá, jestli jsem to viděla...)
  • @Everett_Young Nazvat bezhlaveho jazdca mrzakom je aj na teba velmi...hmmm...politicky korektne :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem koukal včara zase na Downton. Zdá se, že úspěšně napodobují Martina v odrovnávání sympatických postav. Nejdřív Lavinie, teď Sybil. Hlavně že kravka Mary je tam pořád...
  • @flanker.27 Jestli si chceš přečíst menší spoiler -
    ještě neskončili a začíná to být morbidní
    . Mohli by postavu někdy poslat třeba do Ameriky, když už herec dál nechce v seriálu hrát. Mimochodem je pořád přítomná lordova fenka Isis, i když by to už musela být psí obdoba babičky Violet, na což nevypadá :D

image
  • @Hildegarda Oni prostě vzali jednoho z bratrů (v tomto případě Sama) a nahradili ho černošskou policistkou. Jona Winchestera pak nahradil mrtvý šerif (mimochodem v českých titulcích bylo officier down přeloženo jako "raněný policista" když se jeho hlava odkutálela ze stodoly pryč, takže proč by bezhlavý jezdec nemohl být mrzák?) Stejně tak plní další kvóty pro plně politicky korektní dílo (žádný černý humor kterého je v supernaturalu plno, žádná/velice málo krve, a tak dále), takže ano, Sleepy Hollow je politicky korektní verze Supernaturalu.

Mimochodem, jak jinak bych měl nazývat Bezhlavého jezdce když ne mrzák? Myslím že kdyby se trošku snažil, tak by to určitě uhrál na plný invalidní důchod =D
  • @Everett_Young "..Myslím že kdyby se trošku snažil, tak by to určitě uhrál na plný invalidní důchod.."
    ..mno, tak ono by mu celkom stačilo mať ten správny povod, byť trochu opálený, a rozprávať s istým typickým prízvukom a akcentom, a ten plný invalid.dochod (a zdaleka nejen ten) by dostal natotata, aijncvaj :twisted: :roll: :-D
    Myslíte, že sa Gwen vráti?
    Ak Ygritte zgegne v štvorke GoT, tak v piatom DA ak bude by mohla byť.

Keď ju tak spomínali :D
  • ..a nemusel by byť ani bezhlavy, ani žiadny jinak viditelne postižený (okrem poriadnej nadváhy z prežierania (dávok) a "nakúpeného" v supermaketoch :-)
    @Everett_Young Mrzák je super slovo, já se tak taky označuji =D

Na Sleepy Hollow mě baví ta pohádková atmosféra a Ichabod Crane. Netvrdím, že je to nějaké superdílo, ale příjemný seriál, na který se ráda kouknu.
  • @svoa00
    zrovna u téhle postavy by to asi odcestováním vyřešit nešlo a odchod O'Brienové mě celkem mrzí, Thomas a nová arcipotvora, už bohužel netvoří tak kompatibilní ďábelské duo :(
    Mne sa aj tak viac páčilo, ako si O'Brienka a Thomas robili napriek :D
    Ale pravda, škoda tej O'Brienovej. Tá tiež odišla pretože nemala čas? Alebo čosi iné?
  • @Branislav_Gepeto tak to nevím, sama jsem z toho byla nemile překvapená :-s
  • Kdy začínají Supernatural ?
  • 4 dny a bude@Blackfish
  • @Blackfish na facebooku mi to ukazuje, že za čtyři dny ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.