TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1250251253255256362

Komentáře

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @sfik aj knihy su dobre, velmi dobre a uz ich je 8.
  • @Edem Ahá, já myslel že to je pentalogie o Alfredovi (Saské kroniky), to furt není dopsané? Má i další série Richard Sharpe, Hledání Svatého Grálu, či knížku o Azincourtu, jsem to stáhnul najednou, tak jsem zvědav..
  • Knih u Saských kronik od Cornwella už je 9, zatím poslední Warriors of the Storm, ještě není přeložená. Mě se seriál libí hodně, četl jsem předlohu jen mě moc nesedí výběr herce pro hlavní postavu Uhtreda. Taky takový drobnosti, že Uhtredův otec jako šlechtic jde do bitvy v prvním díle a má horší přilbu než třeba mladý Uhtred.
  • Mně teda výběr herce pro Uthreda sedí naopak velice. :-P
    @derfel tak tu 9 neviem nikde najst. No to hej ja som si (Saxonskych) Northumbijskych bojovnikov inac predstavoval, mali by vediet shield wall, plus tam mal mat nejakych elitnejsich bojovnikov a ty mali tak aj vyzerat.
  • Tady je na stránkách autora the-saxon-stories/. Ty elitnější bojovnící jako třeba Leofric ta asi budou. I když se mi líbila bitva v prvním dílu, myslím že Cornwell ( co si pmatuju) nepopisoval štítovou hradbu, jako tři řady nad sebou, že by jí takhle někdy stavěli. Když popisuje bitvy, tak většinou do sebe štítový hradby tak dlouho buší až jedna povolí, zhroutí se a začnou utíkat. Často tam zmiňuje, že Uhtred má krátký meč, protože dlouhý je v tlačenici k ničemu.
  • http://www.edna.cz/star-trek/clanky/navrat-legendy-v-lednu-2017-priletne-novy-serialovy-star-trek/

Něco pro trekies, máme-li tu nějaké :)
    No, doufám že to nebude o Kirkovi. Dávalo by smysl, že když filmy restartovaly celý universum, tak by vlastně mohli natočit znovu Picardovky. Ale nejvíc by se mi asi líbilo, kdyby vytvořili novou (čtvrtou) generaci startreku a posunuli to zase někam dál, než se vrtali ve starém. A taky doufám že to nebude tak hloupě papundeklový jako star trek enterprise.. A hlavně chci nějakej storyline, ne stand alone epizody, to mě od ST vždycky odpuzovalo :)

image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Van Helsing jako nové sci-fi na Syfy. Podle popisu to vypadá ne neuvěřitelnou ptákovinu. Ale spojení Van Helsing a sci-fi teda pobavilo :)
  • Já už se k seriálům Syfy nevyjadřuju, kdyby udržovali Stargate nebo třeba Capricu při životě, udělali by podle mě líp než s tou jejich aktuální tvorbou :D
  • Tak jak, začal někdo z vás s Ash vs Evil Dead? Jako hororová komedie je to skvělé :-D
  • @Everett_Young Začnu i když z filmů jsem viděl jen půlku armády temnot.
  • @sfik: Jako všimnul jsem si už ráno a vidím to podobně, ale v něčem se neshodneme - storyline nejvíc procházelo právě Ent a Voy... a bojím se, že ani jedno nebylo to pravé ořechové, neb to hrozně mixovali vztahovkama (na rozdíl od posledních sérií DS9, kdy to byl nářez na entou). Myslím, že je jedno, do které doby to zasadí, ale klidně bych se obešel bez lodi Enterprise (prý je pár knih na téma Rikerova vedení, dalo by se sosat z války s klingony)... a jestli bych jako mohl říct, co bych si úplně nejvíc přál, tak seriál na téma "Temného zrcadla" (apriori znám z knihy o TNG, ale svou epizodu mělo v TOS, DS9 a v ENT celou řádku) - pořádnou řezničinu a intriky, že by i GoT mohl závidět (tady by ty vztahovky stály za to... :o))
    @sfik: Jako Capricu? Néééé. BSG super mega nářez, Břitva skvělé, Plán... jako že cože? Caprica... no nic moc a spíš nic než moc a když to jako pomalu začínalo mít šanci na nějaké rozběhnutí zajímavých linií, tak to utnuli... ani nemá cenu vidět (ale lepší než Plán). Krev a oheň chrom jsem zatím neviděl, tak nevím...
  • @Jay Já jako až tak ST neznám. Spíš jsem to viděl tak že v devadesátých letech prostě byly stand alone epizody běžnou praxí. A že by to chtělo rozvíjet na pozadí něco konkrétního.
    Co se BSG týče, je to pro mě srdcovka (mě si ale seriál získá především tím že ho dokončí, což se u BSG povedlo, a ač snahy byly uplně to trapně nenatahovali, jak bývá zvykem. Z Capricy jsem cítil potenciál, vůbec se to nerozjelo, tak jak jsem chtěl, prostě to utnuli, jak sám píšeš.. Tam není moc co vytýkat. Stejně tak zrada v podobě likvidace SG-U.. prostě na nějaký seriál z prostředí vesmíru a nějakých hvězdných fajtů čekám jak na smilování boží :)
    @sfik Babylon 5
  • @sfik: Dej Star trek DS9,... a vřele doporučuji vykašlat se na první asi tři série - zrovna ty, které jsou přeloženy do ČJ a běžely v TV, čímž jsem na DS9 získal naprosto chybný pohled (i když i ten krátceporevoluční překlad má své kouzlo - "Pane Ruddere nastavte kurz" (rudder = kormidlo), a pecka největší "Tvrdohlavec sklopit štíty, zaplášťovat a pálit z fázovačů")...
  • @sfik Blake's 7 - seriál, ktorým sa Joss Whedon inšpiroval keď robil Firefly. Efekty síce na úrovni original série Star Treku, ale storyline top.
  • @Arutha: Hustý, tohle vůbec neznám.
    Vzhledově to na mě působí jak původní Galactica (dohledal jsem, že není divu, šlo do éteru stejný rok), zatímco proti ST:TOS je to o dekádu novější záležitost, takže asi není náhoda, že v tom vidím odkazy na Star trek (Federace, Znak otočený o 45°,...), co? A celkově to vypadá, že by to univerzum nemuselo mít daleko k tomu "Temnému zrcadlu" o kterém jsem psal,... ačkoli to zase vypadá v zásadě na "něco z pohledu těch víceméně hodných".
  • @Jay Neviem porovnať, keďže ani ST seriály som okrem prvých 5-6 epizód z TOS nevidel. Ale baví ma to veľmi, môžem iba odporúčať.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @sfik Přesedlej na anime :)
    Třeba Hvězdný erb. Ostatně i Kovboj Bebop stojí za to, i když tam si vesmírných bitev moc neužiješ (a neuvěřím, že se Whedon pro Firefly neinspiroval i tady).
  • upraveno 9. listopadu 2015
    Downton abbey 06x08 nejlepší část epizody:
    Edith konečně Mary upřímně zařvala do ksichtu, co si o ní všichni myslí a mým uším to znělo jako rajská hudba. Thomasův pokus o sebevraždu jsem tak nějak očekávala už zhruba od druhého dílu, doufala jsem, že nakonec tu ignoraci a chlad nějak ustojí nebo si najde super práci, ale budiž. Ach jo, proč to muselo opět skončit happy endem pro Mary :-? já bych raději viděla Edith jako markýzu a kyselé obličeje její sestřičky na svatbě století, kde by ona sama hrála maximálně roli stínu.

dotaz ohledně úplného závěru:
    v mojí stažené verzi pár minut nebo vteřin na konci chybí, naposledy jsem viděla usmívající se Edith, kterak pozoruje hrající si děti a vzadu bylo snad vidět někoho se mihnout a najednou konec :-( může mi někdo říct, co těch pár okamžiků před závěrečnými titulky odehrálo? Děkuji.
  • sdílíme verzi se stejným koncem a stejnou touhu po Maryině protáhlým ksichtě ;-)
  • Pozeráte ešte niekto Homeland? Čo zatiaľ hovoríte na piatu sériu?
  • @Arutha Zatím jsem viděla jen tři díly, takže předpokládám, že se to teprve rozjede. Ale Carry mi leze na nervy stále (i když o dost míň než v minulé serii).
  • Co říkáte na pátý díl Last Kingdom. Seriál se dobře rozjíždí, docela mě postupně začíná sedět i představitel Uhtreda.
    Souboj Uhtreda s Ubbou natočenej výborně. V knížce jestli si to dobře pomatuji, Ubba uklouznul po střevech a proto ho Uhtred zabil, což by šlo dát do seriálu těžko. Třeba v porovnání se soubojem Ragnara s Jarlem ve Vikinzích, mě souboj Uhtreda s Ubbou přišel uvěřitelnější celkově líp natočenej
  • upraveno 10. listopadu 2015
    @derfel Krása! A to jak pak
    Uthreda pohltila ta štítová hradba. Čekal jsem že se z dálky ozve řev, ale to jak se Sasové objevili ve tmě.. Pěkně natočené

A líbí se mi některé ty použité slovní obraty a fráze.. Dnes konrkétně o slunci zářícím z prdele Oddy mladšího. :)
  • @brbr
    Carrie je už nejaký čas konzistentne slabým článkom seriálu. Ale kvôli Saulovi a Quinnovi sa mi to oplatí pozerať stále. :)
  • upraveno 11. listopadu 2015
    @Arutha Viděla jsem pět dílů poslední serie a své mínění o Carrie přehodnocuju (ale ne o moc :-)).
    V pátém dílu jsem si řekla,že se ze Saula stává dědeček. Když ho Allison (ta zrzka) přivezla před hotel, tak vypadali fakt jako stařík s ošetřovatelkou. Ale zřejmě klame tělem. Quinn je moje oblíbená postava už dlouho.
  • http://www.gorilla.cz/2015/11/jessica-jones-jake-jsou-prvni-ohlasy.html
    ...ale všichni jednohlasně vyzdvihují výkon Davida Tennanta jako Kilgravea. Tennat je prý naprosto famózní a jde podle všeho s přehledem o nejlepšího záporáka filmového a seriálové Marvelu dosud.
    Asi se těším :)
  • @sfik Mě se líbil i Vincent D'Onofrio jako Fisk a jsem zvědavej na Jona Bernthala jako Punishera v TWD mě jeho postava štvala v dobrým slova smyslu. =D
  • @Mikke Jo přesně.. Punishera se bojím.. V TWD mě ta postava naprosto iritovala, a právě ne moc v dobrém, mám pocit, že se to přeneslo i na herce...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.