TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1247248250252253362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Rozkoukala jsem Spooks. První série výborná, Hugh Laurie jako povýšenecký agent sesterské agentury je dokonalost sama.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. září 2015
    Nevada napsal(a):
    S konkrétním cílem sesadit z fantasy trůnu Hru o trůny se vrhla britská televizní stanice BBC do připravy grandiózního projektu.
    Neviem či to bolo postované tu, ale HBO tuším odkúpila práva na Zaklínača, takže si myslím, že ho použijú ako náhradu pre GoT ak tá skončí čoskoro. A myslím si, že Zaklínač by mal väčší potenciál sa vyrovnať či zosadiť GoT.

EDIT Akurát na t nemôžem teraz nájsť dobrý zdroj, takže to asi nie je pravda O_o
  • upraveno 26. září 2015
    Já nevím, ten námět s tou trójou mi přijde na seriál hloupý. Filmový blockbuster člověk přežije protože to netrvá tak dlouho. Ale koukat na seriál vysílaný několik let jak se plácaj na pláži obléhají město.. vůbec si nedokážu představit že by něco jako trojská válka mělo zabrat víc jak 10 hodinových epizod....
  • Námět, značně omletý a vyčpělý mě taky příliš nebere, v antické historii je toho tolik, tak proč se pořád dokola musí recyklovat pár věcí? Mnohem víc by mě zajímalo něco realisticky podaného (žádní černoši v družině hlavního hrdiny a chrabré hrdinky ve zbroji kosící stovky nepřátel) z období středověku. Samozřejmě o koukatelnosti rozhodne výsledek, takže to úplně do koše nehážu a jsem zvědavá, jak to dopadne.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Když něco realisticky podaného, tak mě napadá sáhnout do českých luhů a hájů. Pravda není to středověk, ale raný novověk a film, ne seriál, ale všechno ostatní je dobré. Je to film Poslední propadne peklu. Začátek:

• Hustý, už před nějakou dobu jsem hledala nějaký historický film z období temna a krom Markéty Lazarové je to celkem bída, nic co by mě zaujalo a Hollywood totálně ztroskotal :)
  • Mně zase přijde zrovna Trója jako dobrý námět na seriál, kdyby se to mělo brát opravdu poctivě, tak si myslím, že je tam dost materiálu - i když nevím, jestli úplně na několik let. Na druhou stranu, je to daleko víc než jenom plácání se na pláži, na které to právě mnohdy redukují filmová zpracování.
    I když realistickému středověkému seriálu bych se taky nebránila (teď ale, kdo to natočí, že jo... :-) ).
  • @Dreamer Ja som minulý rok na filmovom fesťáku zistil, že som asi totálny barbar, ale na Markéte Lazarovej som neobsedel viac ako 5 minút. :D
  • Arutha napsal(a):

@Dreamer Ja som minulý rok na filmovom fesťáku zistil, že som asi totálny barbar, ale na Markéte Lazarovej som neobsedel viac ako 5 minút. :D

Já to mám nachystané, líbí se mi synopse i stylizace, ale ještě jsem se k tomu nedokopala :D

• V The Walking Dead začal casting na Negana. :dance:
  • @sfik: Záleží na tom, jak to pojmou... pokud opravdu chtějí konkureci pro GoT zbraněmi Dementa a Debila, tak tuším, že ta válka trvala 10 let, tak mají k dispozici 10 sezón, které se můžou zaobírat kempováním na pláži, drobnými potyčkami a hlavně drancováním okolí, unášením a znásilňováním lepých děv z okolí města a tak vůbec... Chlast, sex a krev a mají vyhráno.. :o)
  • Přiznávám se, že mě baví Labyrint, co teď dávají na ČT. :oops: A to moc nemusím Langmajera a Donutila.
  • @brbr Ano taky sleduji.. občas tam jsou věci nad kterými zakroutím hlavou a protočím oči v sloup, ale na české poměry to jde. Ale ta kamera je dost rozčilující...
  • @brbr V klidu, mě taky. :-D Obecně, mám tyhle věci od Stracha dost ráda, sice to není úplně bez chybičky, na druhou stranu je v současné době jeden z mála (v ČR), kdo má koule udělat něco v podobném duchu.
  • @sfik @Lara To jsem ráda, že v tom nejsem sama. A ty starší Strachovy detektivky se mi taky líbily.
  • Co říkáte na nový Downton? :)
    já myslím, že Mary z toho vyvázla nějak moc lehce...když už to museli vytáhnout.
    Lara napsal(a):

Mně zase přijde zrovna Trója jako dobrý námět na seriál, kdyby se to mělo brát opravdu poctivě, tak si myslím, že je tam dost materiálu - i když nevím, jestli úplně na několik let. Na druhou stranu, je to daleko víc než jenom plácání se na pláži, na které to právě mnohdy redukují filmová zpracování.

Je to BBC. Ti produkují často minisérie, takže by mohlo jít jen o těch 8 epizod. To by se dalo.
    Dreamer napsal(a):

Co říkáte na nový Downton? :)

já myslím, že Mary z toho vyvázla nějak moc lehce...když už to museli vytáhnout.
    Já myslím, že to vytáhli proto, aby měli rodiče nějaký protiargument, až Mary zjistí, že Edith má nemanželské dítě.
  • @Nevada na to se těším, až to Mary zjistí, to bude zase sarkastická sprška, Edith musí být za ty roky se setřičkou slušně zocelená :)
  • Wau, Downton, kolik epizod, kdy, jak, kdy bude další... honem :) Akorát nevím jestli nemám počkat, až ty díly budou všechny i s titulkama, protože se na to budu muset jinak koukat po druhé s rodičema a to je náročný už jenom díky nim :D
  • A to já si počkám, až bude těch epizod Downtonu venku trochu víc. I když, že bych mrkla aspoň na jeden díl ........ :-k
  • upraveno 2. října 2015
    Downton Abbey 06x02 zdá se, že Anna si prostě užívá pozici trpitelky a oběti a nikdo nikdy jí to nevymluví a před rozumnými argumenty si zakrývá uši a radši dál fňuká místo aby se snažila věci řešit konstruktivně :roll: spolu s Batesem a jejich velkolepou love story je to už pár sérií neuvěřitelně otravná linka, kéž by na zbytek série odjeli někam na dovolenou....třeba bez zpátečního lístku.
  • @brbr temná strana tě láká, ššššš vydrž :D
    Dreamer napsal(a):

na to se těším, až to Mary zjistí, to bude zase sarkastická sprška, Edith musí být za ty roky se setřičkou slušně zocelená :)

Já taky :)
    Doufám, že Edith
    sbalí saky paky a vyšumí do Londýna.
    sfik napsal(a):

Wau, Downton, kolik epizod, kdy, jak, kdy bude další... honem :)

Zatím jsou venku dva a dalších šest je před námi, každou neděli večer. Zakončit by to měl opět vánoční speciál.

@brbr Zatím je to typický Downton - pozvolný rozběh, hodně "událostí", ale přitom se vlastně nic neděje. Jen to oproti předchozím sériím zatím vypadá, že radši všechny rozjeté linky rovnou ukončují, aby jim to náhodou nezůstalo nevyřešené.

Osobně mě nejvíc zklamalo, že seriál má (z klasické série) čtvrtinu za sebou a Matthew Goode pořád nikde. Já ho tam chci! a v co nejvíce scénách s Mary.
  • @Nevada Chceš mi říct, že tam ještě není? To si dělají prču :-) Ale ta představa, že skončí s tou káčou Mary, mě děsí. Docela by mě pobavilo, kdyby ji ho vyfoukla Edith, haha
  • @brbr to se naneštěstí nestane, Edith přinejlepším skončí s nějakým "spisovatelem" :D
    brbr napsal(a):

Chceš mi říct, že tam ještě není? To si dělají prču :-) Ale ta představa, že skončí s tou káčou Mary, mě děsí. Docela by mě pobavilo, kdyby ji ho vyfoukla Edith, haha

Není :(
    Nemusí si Mary brát, jen chci, aby měli společné scény. Bavili mě spolu. Na druhou stranu, kdyby celý seriál končil jejich svatbou, taky bych se nezlobila. Mary fandím :)
    To, že by jí ho přebrala Edith, mě taky napadlo. Byla by sranda pozorovat, jak Mary nechápe, jak je něco takového možné :-D
  • @Dreamer @Nevada Ty jo, nějak se mi ta představa Edith, která vyfoukla Mary rybník, zalíbila, že v tomhle okmažiku pro mě jiný konec bude zklamáním.
  • počkejte to už je venku downton hele a má to titulky? Já myslel, ž začínají až v půlce října sakra
  • @Dreamer Lidi, kde to sledujete já našel jenom na ulozto bez titulků a bohužel občas mi něco uteče a web se seriály, kde jsem sledoval přestal fungovat :(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.