TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1246247249251252362

Komentáře

• @Dreamer Ne že by Edith byla svatá, když poslala jistý dopis na jisté velvyslanectví... Celkově jejich sesterský vztah moc nechápu.
  • @sfik myslím, že Mary má těch zářezů na pažbě mnohem víc, co se týče týrání sestřičky, ale to samozřejmě neomlouvá Edith, když se zachová jako mrcha :)
  • @Dreamer Každopádně Edith dostává od karmy naloženo mnohem víc... :D
  • upraveno 15. září 2015
    http://www.csfd.cz/film/360373-the-knick/ ufff, zatím mám za sebou dva díly a je to slušná deprese, díky bohu, že můžu žít v 21. století a když si zavolám sanitku, saniťáci nevytasí baseballové pálky a nepoperou se o moji mrtvolu :-D Vůbec se to s divákem nemaže a hned v prvních minutách je vystaven slušné řeznič...ehm chirurgii, doporučuji podávat po menších dávkách na lačno, jinak zvracecí pytlíky s sebou.
  • @Dreamer To záleží na konkrétním divákovi, ne? Já jsem dala celý seriál, aniž bych k tomu potřebovala blicí sáček. :twisted:
  • @Lara já si k prvnímu dílu dala pizzu a po titulcích jsem musela celkem dlouho rozdýchávat :D působilo to na mě až příliš reálně, i když jsem obvykle vůči podobným nechuťárnám odolná, další výjimku tvoří snad jedině Braindead a pudink.
  • @Lara @Dreamer Mi to taky přišlo v celku normální, odpovídající době (tedy až na ty saniťáky, tam jsem se trochu zarazila).
    Na podzim začíná druhá serie, tak @Dreamer honem, honem dodívat první.
  • Já z nějakého důvodu přestal na to koukat asi se k tomu vrátim.
  • The Bastard Executioner - vyplatí se začít koukat?
  • @sfik Těžko říct kouni na to a uvidíš. Je lepší seriál hodnotit po celý serii nebo alespoň po půlce, než podle pilotu.
  • @Nevada Henry a Jo :wall: :spike: No, možná je dobře, že to skončilo. I když ty děti by mě zajímaly, nesmrtelnost se asi nedědí, co?
  • @Mikke Souhlasím, ale po pilotu můžu říci, jestli tomu mám dát šanci dál nebo si vypíchat oči rezavou vidličkou :)
  • @sfik Kurt Sutter je velice specifický scénárista. Ale jinak za mě celkem dobrý. Je to historická fikce, jak on sám přiznal a se skutečnými dějinami to nemá moc společného. Ale je to nářez. Mě se tedy první dvojepizoda líbila, ale mě se líbilo i SoA.
  • upraveno 19. září 2015
    Everett_Young napsal(a):

@sfik Kurt Sutter je velice specifický scénárista.

Absolutně souhlasím. Je to v podstatě jako u SoA pokud na to koukneš a v hlavě ti bude vrtat červíček, jak to asi bude pokračovat, tak seš na správný cestě. Nehledě na to, že začátek SoA byl taky takovej osobitější. A ještě se SoA to má něco společnýho zase tam musel Kurt Sutter procpal svoji manželku.

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    sfik napsal(a):

The Bastard Executioner - vyplatí se začít koukat?

este neviem povedat ale velmi ma hneva, ze tam museli dat cernocha.
  • @Edem museli splnit kvotý v dnešní době už běžná věc. :-?
  • Doctor Who 9x01
    Fantastické! Missy, Dalekovia a Davros v jednej epizóde? Ak sa celá séria bude niesť v takomto duchu a tempe tak to bude pecka. :)
  • @Mikke
    Vsadím se o cokoli, že jeho manželku (mimochodem moc hezká, konečně obsadili lepší herečky než v SoA) zavraždila Katey Sagal. Jen jsem viděl její jméno v titulcích hned mi bylo jasný, že tam bude dělat nějaké debilní intriky. Jasně, "slovanská čarodějnice"... ta je zase všechny dostane do průseru, prostě je to středověká Gemma
    @Everett_Young
    tak, tak. Ona alebo ten jej maskovany priatel ju zabili ved je tam zaber na tu dyku, ktorou to urobili a potom sa objavila v tej ich jaskyni na konci epizody
  • @Edem
    Ani bych se nedivil kdyby o tom ten zjizvený chlápek vůbec nevěděl. Nevím, jestli jsi viděl SoA, ale Gemma byla vyloženě sviňská kráva která mohla za všechny průsery v tom seriálu a ještě si to omlouvala tím, že dělala co bylo v té chvíli nutné (což nebyla pravda). A pak se kvůli ní všichni málem povraždili, hlavně ti pro které to údajně dělala. Tady to bude něco podobného... manželku zabila aby chlápka vyprovokovala do války a ještě tam dělá nějaké pokusy pro "naší víru" jak řekla zjizvenci. Tohle dopadne neskutečně špatně, a já už začínám být na Katey Sagal alergický. Chápu, že si to Kurt nechce doma rozházet, ale ona je vyloženě hrozná. Jinak Kurt se tam jak jsem si všiml objevil taky, tak jsem zvědavý jak strašnou smrtí umře tentokrát :-D
  • @Arutha
    akorát už by mohli přestat "zabíjet" Missy. Je celkem očividné, že se odteleportovala pryč, stejně tak teleportovala Claru. Čekal jsem, že se bude řešit, jak se sakra Master dostal z té zamrzlé časové bubliny, do které spadl na konci čtvrté série spolu s ostatními Time Lordy, ale na to se očividně kašle. ALE DOKTOR PŘIJÍŽDĚJÍCÍ DO ARÉNY!!! To bylo naprosto dokonalé. 8-)
    @Everett_Young
    presne to iste s teleporton napadlo aj mna. Ja mam pocit(teraz si to nejdem overovat preca len 8 serii), ze v Doctorovi sa objavi hodne vela veci, ktore mozu mat dopad na daslie diely ale nepracuje sa s nimi. s
  • Mám dotaz:
    Okolí mě nutí sledovat teen wolf. Viděla jsem první sérii a nelíbila se mi, nemám tam nikoho ráda (možná kromě stilese) a naopak sympatizuju se vším, co se je snaží sežrat. Spouta dějových zvratů mi přijde nelogická a úmysly scénáristů pochybné. (Konečně se dostávám k otázce) Bude druhá série přijatelnější? Má cenu se do ní vůbec pouštět?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. září 2015
    hodor_the_king napsal(a):

Mám dotaz:
    Okolí mě nutí sledovat teen wolf. Viděla jsem první sérii a nelíbila se mi, nemám tam nikoho ráda (možná kromě stilese) a naopak sympatizuju se vším, co se je snaží sežrat. Spouta dějových zvratů mi přijde nelogická a úmysly scénáristů pochybné. (Konečně se dostávám k otázce) Bude druhá série přijatelnější? Má cenu se do ní vůbec pouštět?

@hodor_the_king - vyměň okolí =D
  • @Everett_Young dobrý plán, to mě nenapadlo! Díky =D
  • @Everett_Young Já si Kurta nevšim koho hrál a kde?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. září 2015
    Nuž, mne sa prvá epizóda DW moc nepáčila. Niekedy snaha urobiť to kúlovo temné dosť nesúrodo zmiešaná s absurdnou komédiou.
    Objavenie Skaaro, zamýšľajúca sa Missy nad gravitáciou a planétou, Davros, ten hadoman, Maldovarium (nerecykluje sa Moffat náhodou? Nebol Maldovar ten modrý z Doktorovej vojnovej družiny? Moja chyba, jeho bar, aj mi to napadlo, len sa mi zdalo divné ten bar vyťahovať keď je Mladovar mŕtvy... Ale asi timey-whimey, zrazu mi tá scéna dáva väčší zmysel) a tie ruky mi proste k Missy vyskakujúcej z obrazovky, Clary Bond-like Superman ,,I take day off, gotta go hunt bad guyz" a Doktorovi v aréne nesedeli. Takisto zase Moffatovská omáčka. Verím, že niektoré veci sa doriešia v druhom diely, ale:
    - Takže načo ten závet? Doktor vyzerá prekvapenie, keď sa podvolí hadomanovi, takže zrazu nevedel, že má zomrieť. To ten závet poslal budúcnostnejší Doktor?
    - Nezomrel tak Davros náhodou v štvrtej sérií z Khaanovho proroctva A jeden stejně zemřel? Alebo Moffat ignoruje veci mimo jeho éry?
    Takisto som rád, že kľúč k odhaleniu viacej z reálií v podobe toho podniku s trojtvárim mužom Mffat degradoval na náhodná scéna #1 a že ručky s očkami sú len desivejšia mína. Tešil som sa, že Moffat by sa mohol prikloniť viac k fantasy časti a odhľaovať príbehy a reálie Vesmíru, rôzne organizácie a rasy a podobne. Ale takto sa začínam báť, že tu zase bude kopa fillerových omáčkovitých epizód, kde zase Zem bude v nejakom najväčšom nebezpečenstve, ktorá sa zabije nejakou trivialitou zpod Doktorovej postele v priebehu posledných 5 minút.

Na druhú stranu nápad s Davrosom sa mi páčil, keď sa ten malý chaseň predstavil, tak som sa začal vážne smiať.

TL;DR: Čakal som viac temna a menej absurdity, keď to už Moffat sľúbil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.