Já nevím, ten námět s tou trójou mi přijde na seriál hloupý. Filmový blockbuster člověk přežije protože to netrvá tak dlouho. Ale koukat na seriál vysílaný několik let jak se plácaj na pláži obléhají město.. vůbec si nedokážu představit že by něco jako trojská válka mělo zabrat víc jak 10 hodinových epizod....
Námět, značně omletý a vyčpělý mě taky příliš nebere, v antické historii je toho tolik, tak proč se pořád dokola musí recyklovat pár věcí? Mnohem víc by mě zajímalo něco realisticky podaného (žádní černoši v družině hlavního hrdiny a chrabré hrdinky ve zbroji kosící stovky nepřátel) z období středověku. Samozřejmě o koukatelnosti rozhodne výsledek, takže to úplně do koše nehážu a jsem zvědavá, jak to dopadne.
Hustý, už před nějakou dobu jsem hledala nějaký historický film z období temna a krom Markéty Lazarové je to celkem bída, nic co by mě zaujalo a Hollywood totálně ztroskotal :)
Mně zase přijde zrovna Trója jako dobrý námět na seriál, kdyby se to mělo brát opravdu poctivě, tak si myslím, že je tam dost materiálu - i když nevím, jestli úplně na několik let. Na druhou stranu, je to daleko víc než jenom plácání se na pláži, na které to právě mnohdy redukují filmová zpracování. I když realistickému středověkému seriálu bych se taky nebránila (teď ale, kdo to natočí, že jo... :-) ).
@sfik: Záleží na tom, jak to pojmou... pokud opravdu chtějí konkureci pro GoT zbraněmi Dementa a Debila, tak tuším, že ta válka trvala 10 let, tak mají k dispozici 10 sezón, které se můžou zaobírat kempováním na pláži, drobnými potyčkami a hlavně drancováním okolí, unášením a znásilňováním lepých děv z okolí města a tak vůbec... Chlast, sex a krev a mají vyhráno.. :o)
@brbr Ano taky sleduji.. občas tam jsou věci nad kterými zakroutím hlavou a protočím oči v sloup, ale na české poměry to jde. Ale ta kamera je dost rozčilující...
@brbr V klidu, mě taky. :-D Obecně, mám tyhle věci od Stracha dost ráda, sice to není úplně bez chybičky, na druhou stranu je v současné době jeden z mála (v ČR), kdo má koule udělat něco v podobném duchu.
Wau, Downton, kolik epizod, kdy, jak, kdy bude další... honem :) Akorát nevím jestli nemám počkat, až ty díly budou všechny i s titulkama, protože se na to budu muset jinak koukat po druhé s rodičema a to je náročný už jenom díky nim :D
@Nevada Chceš mi říct, že tam ještě není? To si dělají prču :-) Ale ta představa, že skončí s tou káčou Mary, mě děsí. Docela by mě pobavilo, kdyby ji ho vyfoukla Edith, haha
@Dreamer Lidi, kde to sledujete já našel jenom na ulozto bez titulků a bohužel občas mi něco uteče a web se seriály, kde jsem sledoval přestal fungovat :(
Komentáře
I když realistickému středověkému seriálu bych se taky nebránila (teď ale, kdo to natočí, že jo... :-) ).